søndag, mai 28, 2023

Metal Søndag 28. mai


Tyrant er et såpass kult navn for et metalband, så det er ikke overraskende at jeg får opp over 30 band som heter Tyrant når jeg søker det på metal-archives.com. Det har vært seks band i Storbritannias historie som het Tyrant, flere av dem assosiert med NWOBHM. Bandet jeg ønsker å fokusere på er Tyrant fra Gloucester i Gloucestershire. Dannet i 1980, så gav de bare ut noen demoer og en singel før de splittet opp i 1985. Singelen Hold Back the Lightning med b-sporet Eyes of a Stranger er sett på som en obskur skatt for fans av NWOBHM. Heldigvis fikk Steel Legacy Records tak i alt av gamle demoer og liveopptak i tillegg til singelen og gav ut noen av dem først ut på vinyl i 2006 med tittelen Days at the Farm - The Tyrant Anthology, så en komplett samling på CD i 2009 med tittelen The Complete Anthology. Det er utgaven jeg har. To CD-er med litt under to timer med klassisk NWOBHM. Vi snakker om ren og ekte heavy metal med hint av tidlig power metal med galopperende riff og vakre gitarsoloer. Det er skikkelig tøffe saker og det er en forbrytelse at de aldri gav ut et album.

Kvaliteten på opptakene er som forventet litt rå og det skurrer litt her og der siden demoene var originalt på kassetter, men lydkvaliteten er overraskende bra. Det høres akkurat ut som hva ekte metal hørtes ut i 1983 med den rette analoge lydproduksjonen. De kunne fint ha brukt disse opptakene til å gi ut et album. Det ville neppe ha revolusjonert sjangeren, men jeg vil tro det ville ha vært et album som hadde vært på mange lister over favoritt NWOBHM album. Det er verdt å nevne at det er et tredje og mindreverdig samlealbum utgitt av No Remorse Records i 2019 som heter Hold Back the Lightning - The Collection. Jeg sier mindreverdig siden det ikke er en gang halvparten av låtene som er på The Complete Anthology. Det er forståelig siden det er en vinylutgivelse, men Hold Back the Lightning - The Collection ble også utgitt på CD og jeg kjøpte den uten å vite om den mye bedre The Complete Anthology før det var for sent. Uansett hvilken utgave man velger, så er det ingen tvil om at Tyrant fra Gloucester er et jævlig bra band som ikke fortjener å gå i glemmeboken. De startet å spille igjen i 2017, så hvem vet om de kanskje spiller inn det albumet de burde ha spilt inn etter alle disse årene.

----------------------------------------------------------------------------------

バーリズム er et japansk melodiøs death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre musikken på Bandcamp.

På 17. mai døde Algy Ward som i tillegg var i de ikoniske punkbandene The Damned og The Saints, var vokalist og bassist i det klassiske NWOBHM bandet Tank. Den 22. mai døde Kirk Arrington som var trommis i Metal Church. Den 23. mai døde Mark Adams som var bassist i Saint Vitus.  Tragisk å se så mange dødsfall fra tre av metalsjangerens mest ikoniske band.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: