søndag, mars 27, 2022

Metal Søndag 27. mars


Moonthoth er et polsk black metalband som ble dannet under navnet Nigra Missa i 2000, for å så skifte det til Moonthoth i 2001. Over årene gikk de fra et fullt band til å bli til et enmannsband med Nocturnal som ansvarlig for alle instrumenter og vokal, og dermed mannen bak all musikken på debuten, Zmora, fra 2020. Var det verdt 20 år med venting fra bandets dannelse frem til debuten ble utgitt? Ikke hvis du er ute etter noe unikt eller direkte fantastisk. All musikken på Zmora kan beskrives som ganske rett frem black metal. Det er ikke spesielt rask eller ekstrem musikk, selv om det ikke er mangel på raske partier med blast beats. Men selv om Zmora ikke har så mye originalt gående for seg som et album, så er det fortsatt et veldig solid stykke black metal i mine ører. Zmora klarer å skape en ganske mørk atmosfære og det er en god tyngde i musikken. Det er nok av gode elementer å høre etter i både riff og trommer.

All lyrikken på Zmora er på polsk, så hva låtene handler om vet jeg ikke, men det er ingen tvil om at det er nifse saker basert på den hese og hviskende skrikingen som vokalen består av. For er det en ting Nocturnal, bandets eneste gjenværende medlem, har fått til, så er det atmosfære. Zmora er egentlig alt man måtte ønske fra et black metalalbum. Det er nok av gode riff og god låtskriving til at alt høres riktig ut, og stemningen er ond og mørk. Så selv om det neppe kommer til å bli ansett som noen stor klassiker i fremtiden, så er det uansett et bra nok album som klikker etter noen gjennomlytinger og som skaper den rette atmosfæren. Det er ingen tvil om at det er et album en hver fan av god gammel black metal på den litt mer atmosfæriske siden av sjangeren burde sjekke ut.

----------------------------------------------------------------

Blood of the Scribe er et gresk melodiøst deathcoreband som har gitt ut tre selvfinansierte EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: