søndag, desember 19, 2021

Metal Søndag 19. desember

 

Det er ingen tvil om at Yngwie Malmsteen er en av de gitaristene som har hatt størst innflytelse på den europeiske power metalscenen. Og det er ingen tvil om at den tyske scenen er den største og viktigste når det kommer til power metal. Så det er nesten en selvfølge at Tyskland har et power metalband som høres ut som Yngwie Malmsteen, bare mer power metalfokusert. At Vance er det bandet. De ble dannet i 1998 og fikk raskt platekontrakt og gav ut debuten No Escape året etter. Hele drivkraften bak musikken er det neoklassiske og tekniske gitarspillet til Olaf Lenk. Siden han er klassisk trent, så er det flere tydelige likheter mellom han og Yngwie Malmsteen, ikke bare i stil, men også i låtskriving. No Escape er album der gitarspillet står i fokus, både i form av soloer og melodiøse riff med inspirasjon fra klassisk musikk. At Vance er ikke den bombastiske typen power metal som prøver å være episk, men mer et band som handler om solid låtskriving med god instrumentering. Yngwie Malmsteen er som nevnt en viktig inspirasjon, samt andre power metalband på den litt mer tekniske og melodiøse siden av sjangeren.

Hovedattraksjonen i At Vance er ute tvil Olaf Lenk i den grad han er gitargeniet og komponisten bak musikken, og det eneste medlemmet som har vært på alle albumene til bandet. Men det er ingen tvil om at resten av medlemmene som var med på å spille inn No Escape er av topp talent og det er synd at så få av dem gikk videre til å gjøre andre ting etter som de sluttet i bandet. No Escape er et imponerende debutalbum og deres cover av ABBA låta Money, Money, Money er ganske underholdende. Det skulle ikke bli deres siste cover av en ABBA låt siden de gjorde det igjen, ikke bare på oppfølgeren, men også på albumet etter oppfølgeren. Liker du neoklassisk power metal, så burde At Vance være et band du er kjent med og deres debut, No Escape, er et godt album å starte med.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tower Hill er et canadisk heavy metalband som har gitt ut en demo. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: