søndag, august 09, 2020

Metal Søndag 9. august

Lagerstein - 25/7
Kegstand Productions, 2019

Etter to album med alkoholisert folk metal, så er de australske piratene tilbake med nye runder med øl, rom og festing. De graver ned rom på øyer slik at de har et hemmelige lager med alkohol fordi de vil at det bestandig er noe å drikke uansett hvor de seiler, og deres eventyr tar dem til det ville vesten og de seiler av kartet helt, hvor de til slutt finner den tapte tjuefemte timen av døgnet som gjør at de kan feste en ekstra time. Musikken er akkurat som på de to forrige albumene, veldig power metal med driv i riff og trommer, med keyboards og fiolin for å gi musikken et mer folke preg. Captain Gregaaarrr er fortsatt kaptein og vokalist, og stemmen hans er like bra sammen med musikken som på deres andre albumet. Sånn sett er det man forventer fra Lagerstein, men det er to låter på rad som står ut fra resten. Piña Colada Paradise, som til tross at det er skikkelig hardt trykk i gitarene, er en veldig rolig låt med nesten et preg av reggae. En låt om en paradisøy med hvite strender og perfekt piña colada. Med ståltrommer har musikken et varmt og tropisk preg som treffer hardt og man begynner å lengte til et slik paradis. Den andre låta som står ut er Wench My Thirst. En skikkelig solid midttempo hard rocklåt med et stort refreng som gir følelsen av skikkelig puddelrock fra 80-tallet med den seksuelt ladet lyrikken. Og bruken av saksofon gir den et skikkelig rock ’n’ roll preg. Det er uten tvil en av de mest catchy låtene på et album som er fullt av dem. Det er også passende at etter disse to låtene at vi får den om hvordan de har seilt av kartet. 25/7 avsluttes med et cover av Down Under av 80-talls popbandet Men at Work, som er praktisk talt Australias nasjonalsang.

I likhet med de to forrige albumene, så kommer 25/7 med et skatekart med oversikt over låtene og lyrikken hvis du kjøper CDen. Og i likhet med de forrige albumene, så kommer ikke 25/7 til å overbevise noen som hater dum folk metal som handler om drikking og festing, og spesielt såkalt pirat metal. Men liker du energisk drikke metal, så kan man kjøpe CDen og streame gratis på deres Bandcamp.

---------------------------------------------------------------------------------

Poroniec er et polsk black metalband som har gitt ut to demoer. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Jeg beklager mangelen på Metal Søndag de siste to ukene. Jeg hadde en ufrivillig ferie og det er alt jeg vil si om saken.

Nå over til metal musikkvideoer.

Sadistik Exekution - Possessed Haemorrhage

Belzebubs - Blackened Call

Lietuvisko - Mes Dievai
13 cover.

0 Comments: