søndag, august 30, 2020

Metal Søndag 30. august

Calea Dreaming - The Rainforest Canopy
Selvfinansiert, 2018

Vi har alle tanker i hodet om hva som definerer black metalsjangeren og hvordan det skal høres ut. Fra den iskalde sounden med raske riff, blast beats og skrikende vokal, til fokuset på ondskap, mørket og det hedenske. Men akkurat som i alle andre sjangere, så pågår det hele tiden en musikalsk evolusjon som dytter black metal i retninger ingen kan forestille seg. Akkurat slik som den andre bølgen av black metal bevegde seg vekk fra den rølpete speed metalsounden til den første, har nyere band og prosjekter der igjen beveget seg bort fra den grimme satanismen til den andre bølgen. Ettersom mange nyere band har hatt fokus på atmosfære og tatt inspirasjon fra post-rock, så har vi stadig flere som dytter denne sjangerfusjonen og konseptet langt forbi hva man forventer fra black metal. Et godt eksempel er australske Calea Dreaming, et enmannsband, som har skapt noe som er i rake motsettingen av det som vi forventer i black metal med albumet The Rainforest Canopy. Den tropiske regnskogen er langt i fra frosne norske skoger og fjell, og det er ingen følelse av det onde å finne på The Rainforest Canopy. Musikken er rolig med melodiske gitarer, lydlandskapet er varmt og det er ingen hese skrik i natten siden dette er et rent instrumentalt album. Alle låtene ligger på rundt ti minutter eller lengre, og tar seg tid til å bygge opp stemning. Det som gjør at man i det hele tatt kan kalle The Rainforest Canopy et black metalalbum er selvsagt riffene. For selv om det er ganske melodiøst, så er det skikkelig tremolo-picking i mange av riffene. Gitartonen er ikke akkurat spesielt rå, men den har nok tyngde bak seg til at det river ganske heftig til tider. For selv om dette er på mange måter myk og rolig musikk, så er det fortsatt noe hardt og tungt. Det ligger det lille elementet av fare og energi all metal skal ha.

The Rainforest Canopy er et utrolig vakkert album. Det er så lett å bli dradd inn i lydlandskapene og drømme seg bort. Det føles så anderledes fra så mye annen black metal og det er musikk som står ut fra mye annen atmosfærisk post-black metal. Det er avslappende, men ikke på noen måte kjedelig, og spenningen ligger på lur hele tiden. The Rainforest Canopy er verdt å sjekke ut om du er ute etter en annen atmosfære enn den typiske man ellers finner i black metal. CDen er fortsatt til salgs og man kan streame gratis på Calea Dreaming sin Bandcamp.

---------------------------------------------------------------------

Night Cobra er et amerikansk heavy metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Riley Gale fra Power Trip døde på mandag i en alder av bare 34 år gammel. Power Trip har lenge vært på min radar over band jeg burde sjekke ut. Det er tragisk at de mistet sin vokalist som var der fra starten av i en så ung alder.

Nå over til metal musikkvideoer.

Blood Duster - Porn Store Stiffi

King Parrot - Psychotherapy and Valium

Lándevir - Volver

0 Comments: