søndag, august 23, 2020

Metal Søndag 23. august

Artery Eruption - Reduced to a Limbless Sexslave
Sevared Records, 2003

Det er ikke mangel på smakløs lavbudsjettsalbum innenfor brutal death metal. Fra platecoveret til lydproduksjonen, så er det tydelig at Reduced to a Limbless Sexslave av Artery Eruption ikke hadde det største budsjettet. Faktisk ble hele albumet spilt inn på gutterommet til trommisen med en enkelt mikrofon. Og når man ser låttitler som Rage-Induced Infant Assfuck og Petrified Fecal Sodomization, så vet man at dette er en gjeng med gutter som prøver hardt å lage det ekleste og mest brutale albumet noen sinne. Og det beste med det hele er at de kommer ganske nært med å oppnå det målet. Nettopp fordi alt med Reduced to a Limbless Sexslave er så billig og at lydproduksjonen er såpass rå, så har den nettopp følelsen av at det er musikk laget av forstyrrete individer som faktisk sodomiserer sine ofre både før og lenge etter at de er drept. Alt på Reduced to a Limbless Sexslave høres skikkelig råttent ut. Fra den romlende bassen som høres ut som er et jordskjelv til den syke gitartonen, så er det ingen tvil om at dette er ultrabrutalt på sin egen spesielle perverse måte. Trommingen høres ut som om noen som slår på et gammeldags metallsøppelspann, med en tom pappboks som stortromme, og vokalen er skikkelig dyp og gurglende growling som er helt uforståelig selv når man leser lyrikken. Alt er bare så perfekt stygt og jævlig.

Reduced to a Limbless Sexslave er et tidlig slam death metalalbum før stilen tok av. Alle låtene har et veldig midttempo fokus selv om det er utbrudd av rask partier, da mest fra trommingen, som er sloppy som faen. Så er man interessert i slamsjangerens røtter, så er dette et lite stykke musikkhistorie vel verdt å sjekke ut. Det er ingenting tight med Artery Eruption som band. Dette er omtrent så idiotisk og stygt som man får det, og det er nettopp det som gjør dette til et groteskt mesterverk. Hele sjarmen ligger i alt jeg har beskrevet. Dette er den perfekte lav IQ huleboervarianten av death metal som er skapt for morbide kvelder med mye øldrikking. Reduced to a Limbless Sexslave er et album enhver fan av brutal og slam death metal burde sjekke ut.

-------------------------------------------------------------------------------------

Stealth er et tysk heavy metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

På torsdag døde Frankie Banali av kreft i en alder av 68 år gammel. Han var trommis på en rekke klassiske W.A.S.P. og Quiet Riot album, og fast trommis til det sistnevnte bandet frem til sin døde.

Nå over til metal musikkvideoer.

Beyond Grace - Oracle

Pandemia - Running out of Hope

Attalla - Black Wolf Rituals

0 Comments: