søndag, juli 19, 2020

Metal Søndag 19. juli

Pretty Maids - Jump the Gun / Lethal Heroes
CBS, 1990

Jump the Gun, eller Lethal Heroes som dette albumet het da det kom ut i USA, er det tredje albumet til de danske heavy metallegendene Pretty Maids. Siden Future World fra 1987 var en kommersiell suksess i statene da det kom ut, så er det tydelig at Pretty Maid her prøvde å gjenskape suksessen med oppfølgeren. Med andre ord, er det langt mer puddelrock og mindre av de hintene av tidlig power metal de to forrige albumene hadde. Det er fortsatt en dose av skikkelig 80-talls metal i musikken, bare med en langt mer kommersiell sound nærmere hva som var populært i hard rock den gang. Når det er sagt, så er dette et knallbra album i denne stilen. Åpningsporet Lethal Heroes er et av bandets beste låter med en stemning som er dømt til å gripe en hver lytter av denne type musikk, og det er langt i fra den eneste klassiske låta. Låter som Rock the House er som skapt for store arenaer og Savage Heart er en perfekt ballade som ikke føles klissen eller kjedelig. Jump the Gun/Lethal Heroes er en verdig oppfølger til Future World, bare mer AOR enn heavy metal.

Det er ikke perfeksjonen til Future World og det er litt tammere når det kommer til tyngde, men Jump the Gun/Lethal Heroes er mer enn bra nok til å være et obligatorisk album for enhver fan av bandet. Alt fra vokal, til riff, til keyboards er på plass slik det skal være på et Pretty Maid album. Det er diverse trivia jeg kunne ha skrevet om, som at Roger Glover fra Deep Purple produserte dette albumet og spilte bass på en låt, men det er grenser for hvor mye som er verdt å skrive om Jump the Gun/Lethal Heroes. Likte du de to forrige albumene og liker mer kommersiell hard rock, og aksepterer at ikke alt trenger å være metal hele tiden, så er dette et mer enn bra nok album som er verdt å høre på.

-------------------------------------------------------------------------

Lungtoucher er et britisk black metalband som har gitt ut to selvfinansierte EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Goatpenis - Homo Homini Lupus

Sabbat - Black Fire

Kalmah - Blood Ran Cold

0 Comments: