søndag, juni 21, 2020

Metal Søndag 21. juni

Abrupt Demise - Aborted from Life
Selvfinansiert, 2013

Abrupt Demise er et nederlandsk death metalband jeg oppdaget gjennom en anmeldelse og kjøpte den selvfinansierte EP-en Aborted from Life fra en internettside de brukte den gang. De har siden den gang gitt ut et debutalbum gjennom Raw Skull Recordz, men Aborted from Life var min første introduksjon til dem. Det er bare tre låter spredt over ni minutter med musikk på denne EP-en, men det er tvers igjennom tøft som faen death metal som gjorde at det var verdt å skaffe seg denne CD-en. De er kanskje nederlandske, men det er ingen tvil om at de spiller veldig amerikansk death metal med Cannibal Corpse som den mest åpenlyse inspirasjonen. Det er en solid blanding av brutale riff som klarer å være catchy til tross av brutaliteten, variet bruk av blast beats og dyp growling. Abrupt Demise gjør kanskje ikke så mye nytt og originalt ut av musikken deres, men det er death metal som sitter som støpt.

CD-en er for lengst utsolgt og du må være en ekstremt dedikert fan av sjangeren for å føle at det er verdt å bruke tid og resurser på å spore opp en kopi. Men elsker du skikkelig death metal, og du har en mulighet til enten skaffe deg en kopi eller høre på Aborted from Life i hva enn digitalt format du måtte finne den i, så burde du gå for det.

------------------------------------------------------------------

The Power of the Pudú er et chilensk power/folk metalband som har gitt ut ni demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Sisters of Suffocation - Phobophobia

Ascendant - Walls Between Us

Synergy Protocol - Puppet on a String

0 Comments: