søndag, februar 23, 2020

Metal Søndag 23. februar

Misteltein - Rape in Rapture
No Fashion Records, 2000

2000-tallet var en liten gullalder for symfonisk black metal. Emperor startet stilen, men det er ingen tvil om at Dimmu Borgir og Cradle of Filth var hovedinspirasjonen til mange av bandene som dukket opp rundt denne tiden. Svenske Misteltein var ingen unntak siden man kan tydelig høre innflytelsen til de to nevnte bandene fra deres debut Rape in Rapture fra 2000. Dette er ganske heftige saker i denne stilen med raske og illsinte black metal riff som går perfekt sammen med den iskalde synthsounden fra keyboardene, som er der for å skape illusjonen av symfoni. Det er en fantastisk kollisjon av det stygge og det brutale med noe vakkert og stemningsfylt. Trommene kjører på med blast beats, men har nok variasjon til at det aldri føles ensformig. Husker du andre band fra denne tidsperioden som spilte denne stilen, så er det ingen overraskelser når det kommer til originalitet, men Misteltein tok det som fungerte fra deres inspirasjonskilder og fokuserte på å gjøre de elementene riktig. Låtene er dynamiske, hvor du har en perfekt balanse mellom intens og hardtslående black metal som går over til mer atmosfæriske partier som gir pusterom. Det er noe som gir Rape in Rapture følelsen av noe episk, magisk, majestetisk og ikke minst, satanistisk.

En annen ting jeg liker godt er vokalen til Seron. Han presterer de klassiske hese og mer høy pitch skrikene sjangeren er kjent for, men får også til dyp growling og har tvers igjennom den rette stemmen for musikken. Han er like mye en viktig del som instrumentene til å få dette til og høres ondskapsfullt ut. Det var populært for de som anså seg selv fans av såkalt ekte black metal å hate symfonisk black metal, spesielt den nevnte bandene, Dimmu Borgir og Cradle of Filth, men Misteltein er i mine ører skikkelig black metal. Bruken av symfoniske elementer er her for å bygge opp den bekmørke stemningen og kommer aldri i veien for hvor hardt og rått musikken egentlig er. Misteltein var kanskje ikke akkurat originale, men de traff spikeren på hodet når det kom til å gjøre symfonisk black metal riktig, og derfor er Rape in Rapture en liten klassiker i mine ører.

--------------------------------------------------------------------

Carnage Pit er et finsk teknisk death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Abysmal Grief - Crypt of Horror

Powerized - For the Fallen

XXX Maniak - Raped by a Retard
Fanvideo

0 Comments: