søndag, februar 02, 2020

Metal Søndag 2. februar

Multinational Corporations - Jamat-al-Maut
Selvfinansiert, 2014

Pakistan er ikke akkurat kjent for metal, men det er en aktiv scene der med undergrunnsmusikk i flere sjangre. Et av disse bandene er grindcorebandet Multinational Corporations, som består av Sheraz Ahmed som spiller alle instrumentene og Hassan Umer Amin på vokal. Deres 13 minutter lange EP Jamat-al-Maut fra 2014 er et perfekt eksempel på hvordan grindcore skal være. Korte og raske låter som drar inspirasjon fra både death metal og crust punk, og tøffe som faen riff som veksler mellom ekstrem speed og langt mer seige og groovy partier. Dette er alt det sint og aggressiv grindcore skal være, og de mer groovy partiene er så perfekte til headbanging. Det er trommemaskin istedet for faktiske trommer, men det er ikke noe man legger merke til siden siden det er såpass bra programmert. Som forventet med et slikt bandnavn, så er dette et veldig politisk band, og likhet med alle gode grindcoreband, så er de godt plassert på venstresiden av det politiske spektret. Lyrikken er for det mest på engelsk, men det er partier som er på urdu (jeg antar det er urdu siden det er det mest vanlige språket i Pakistan), men alt er oversatt til engelsk hvis du leser lyrikken.

Multinational Corporations er tydelig et band som hater hykleriet både i deres samfunn og internasjonalt, samt de ønsker å bekjempe Taliban. Jamat-al-Maut er kanskje en veldig kort utgivelse, men det er en veldig god utgivelse med grindcore som har et fokus på gode og varierte riff. Den låta som står mest ut er det siste sporet, Penniless Pride, som går bort fra sjangeren og er mer sakte og atmosfærisk, med en vakker gitarsolo. Jamat-al-Maut er veldig variert og noe enhver grindcorefan burde sjekke ut. Jeg fikk tak i CD-en før den ble utsolgt, men man kan fremdeles streame Jamat-al-Maut gratis på Bandcamp.

-----------------------------------------------------------------------

Orbis er et fransk stoner/doomband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Corrosion of Conformity trommis Reed Mullin døde på mandag i en alder av 53 år. Han var ikke bare trommis, men var med på å forme bandet i 1982 og var på nesten alle albumene deres. 2020 har så langt vært et dårlig år for trommiser.

Nå over til metal musikkvideoer.

National Suicide - Massacre Elite

Midnight Force - Killer

Stormthrash - Systematic Annihilation

0 Comments: