søndag, januar 26, 2020

Metal Søndag 26. januar

Sacred Monster - Worship the Weird
Selvfinansiert, 2019

Det er nok av doomband som krysser grensen mellom doom og tradisjonell heavy metal, og det er nok av doomband som kombinerer doom og stoner. Men Sacred Monster fra Chicago er et av de få bandene som har kombinert alle tre sjangrene og fått det til å høres perfekt ut. I motsetning til det meste av doom, så er det langt mer fokus på midttempo fremfor å spille så sakte og dystert som overhodet mulig. Det er langt mer catchy og nesten up beat musikk, men det er ingen tvil om at det er skikkelig doom når man hører disse harde riffene. Vanligvis når noe er stoner, så er det fordi gitartonen er fuzzy og blytung, men her er den mer klar og nærmere god gammeldags heavy metal. Stonerelementet kommer først og fremst fra riffene, som minner litt Orange Goblin til tider, samt at det er en 70-tallstemning i deler av musikken. Alle de tre nevnte sjangrene, stoner, doom og heavy metal handler om solide riff, og hver eneste låt på Worship the Weird er full av gitar og bassriff, tromming og solide soloer som fungerer perfekt både fra et låtskriving perspektiv og for å bygge stemning. Worship the Weird er uten tvil noe av det mest energiske jeg har hørt fra doomsjangeren i de siste årene. Men det er ikke bare at de har jævlig bra låter og riff, samt en perfekt sjangerkombinasjon som gjør dette så bra, men også vokalen. Det er av den hese og mer høy pitch vokalen man finner på mye gammel 80-talls heavy metal, bare enda råere og mer ondskapsfull. Av og til går den over til falsett i samme stil som King Diamond, noe som kommer ekstra tydelig frem på låta Waverly Hills, som er en hyllest til de gamle King Diamond albumene.

Alt på Worship the Weird er perfekt og det er uten tvil et av de beste albumene fra 2010-tallet. Det er 100% ren ekte metal som passer inn under tradisjonell metal, men samtidig noe utrolig fresh og originalt. Musikken er bekmørk og ond, men oser av humor og høy energi. Den sadistiske humoren kommer ekstra tydelig frem i lyrikken på åpningssporet High Confessor og setter deg i stemning for en kveld full av skrekk og gru samtidig som at du vet at du kommer til å bli underholdt. CD-en er utsolgt, men det er både vinylutgave til salgs, samt gratis streaming på deres Bandcamp. Sacred Monster er et av mine favorittband fra nyere tid og Worship the Weird er et album jeg alltid kommer i godt humør av når jeg hører på det. Det er klisjé og si at noe ganske nytt er en fremtidig klassiker, men Worship the Weird er nettopp det.

-------------------------------------------------------------------------

Pisser er et canadisk thrashband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Sean Reinert døde for to dager siden i en alder av 48 år gammel. Han var trommis på det klassiske albumet Human av Death og på alle tre Cynic albumene, samt involvert i en hel rekke med andre band. Et stort tap med tanke på hvor genial hans tromming var.

Nå over til metal musikkvideoer.

7 H.Target - Tetsuo Rising & Gun-In-Cunt

兀突骨 - 『兵ドモガ夢ノ跡 

The Advent Equation - A Violent Motion

0 Comments: