søndag, desember 01, 2019

Metal Søndag 1. desember

Darkthrone - Preparing for War
Peaceville Records, 2000

Best of album er ofte poengløse og bortkastet tid og penger. Er du en fan, så har du albumene, og er du ny til bandet, så skaffer du deg det albumet som er anerkjent som deres beste. Og et legendarisk black metalband som Darkthrone er ikke akkurat et band som har hits på samme måte som et popband har. Til tross av det, så kom samlealbumet Preparing for War ut i 2000. Grunnen til at dette er en utgivelse som er verdt å skrive om er ikke på grunn av albumsporene som er med. Det er kun fra de fire første albumene og ignorere de fire andre albumene som hadde kommet ut i ettertid før 2000. Nei, grunnen til at dette er et samlealbum som er verdt å skrive om er på grunn av de obskure opptakene fra to av deres demoer og to liveopptak. Dette er kanskje ikke mange obskure spor for pengene, men de er såpass interessante at det er verdt det. Dessuten er de fire første albumene såpass fantastiske at det er verdt å sitte gjennom de utvalgte låtene fra dem for å høre disse obskuritetene. Både de to sporene fra demoene og de to liveopptakene er fra slutten av 80-tallet da Darkthrone fremdeles var et death metalband, og man kan høre hintene av hva som skulle bli til debuten de gav ut før stilskiftet til black metal.

Men klarer du å spore opp 2006-utgaven, så får du med en ekstra disc med flere demo opptak, inkludert rehearsal for A Blaze in the Northern Sky og Under a Funeral Moon. Dette er en våt drøm for en hver fan av musikk som er skikkelig rå og grim. Og på toppen av det hele, så kommer denne utgaven med en DVD med intervjuer og flere sjeldne liveopptak fra mellom 1989 til 1996. Med tanke på at Darkthrone har nesten aldri spilt live, så er dette det nærmeste man vil komme til å se dem på scenen. Dessverre har jeg bare den originale utgaven av Preparing for War, så denne anmeldelsen er en påminnelse om jeg må spore opp 2006-utgaven en vakker dag.

----------------------------------------------------------------------

Inanimentum er et ukrainsk enmanns black metalband som har gitt ut en demo. Dere kan høre musikken til Inanimentum på Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Necros Christos - Necromantique Nun

Christian Mistress - Open Road

Night Demon - Screams in the Night

0 Comments: