søndag, november 24, 2019

Metal Søndag 24. november

Motörhead - Another Perfect Day
Bronze Records, 1983

Etter at gitarist Fast Eddie Clarke forlot Motörhead midt under turneen for Iron Fist i 1982, ble tidligere Thin Lizzy gitarist Brian Robertson redningen for bandet. Med en såpass dyktig gitarist i bandet, så gikk Motörhead inn for å spille et album med han, noe som førte til et anderledes album enn man forventer fra dem. Motörhead er kjent for sine råe og ville sound. De har alltid vært skitne og tøffe, og åpningssporet Back at the Funny Farm reflekterer det. Raskt, hardt og med en dose punk rock. Neste låt, Shine, høres også ut som en skikkelig Motörhead låt. Men det er noe som skurrer, noe anderledes som dukket opp allerede i åpningssporet. Ting som gjør at Another Perfect Day står såpass ut fra resten av deres diskografi. Brian Robertson er langt mer en flinkis når det kommer til gitar. Det er langt flere gitarsoloer og de er lengre enn på tidligere album. Låtene på resten av albumet er generelt langt mer melodiøse og mykere enn hva som er typisk. Brian Robertson sitt gitarspill er også mer rolig og stabilt, noe som går bort i fra den langt mer røffe og farlige følelsen til bandet. Det er låter som er langt mer hard rock og radiovennlig. Og selv om det ikke er hva folk flest hører på Motörhead for, så er dette i mine ører et genialt album. Another Perfect Day er noe av det mest interessante Motörhead har gitt ut. Det er for meg et album hvor sounden og stemningen til Motörhead og Thin Lizzy møtes. Begge forskjellige, men geniale band. Det er for meg en perfekt mellomting hvor man kan med minimal omskrivning forestille seg Phil Lynott på vokal i stedet for Lemmy. Det høres fortsatt ut som Motörhead, bare mer dynamisk, variert og pent.

Men det var ikke det fansen ville ha. Dette var lenge sett på som det verste Motörhead albumet.  Brian Robertson var for profesjonell og bruke lang tid i studio for at ting skulle høres riktig ut, noe som irriterte Lemmy. På toppen av det hele, så nektet han å spille de klassiske låtene live og insisterte kun på å spille låtene fra dette albumet på den kommende turneen. Han kledde seg for pent og pyntelig, og han oppførte seg ikke som et medlem av Motörhead, så det er en selvfølge at de skilte lag med han. Som sagt, dette var et album alle hatet den gang, men i ettertid har mange oppdaget hvor genialt Another Perfect Day egentlig er. Det er mer melodiøst og tamt, men såpass velspilt og med velskrevne låter at det ikke gjør noe. Gi dette albumet noen runder i platespilleren og du vil forstå hvorfor så mange anser det som en undervurdert klassiker.

-------------------------------------------------------------

Sandstorm er et canadisk heavy metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Den 20 november døde Baron Blood av et hjerteattakk. Ikke karakteren spilt av Otto Jespersen, men  bassisten til det ikoniske greske black metalbandet Necromantia, et klassisk band enhver black metal fan burde være kjent med.

Nå over til metal musikkvideoer.

Omnium Gatherum - The Unknowing

Blackslash - Rock 'n' Roll

Accu§er - Catacombs

0 Comments: