søndag, november 10, 2019

Metal Søndag 10. november

Adder's Fork - A Farewell to Expectations
Selvfinansiert, 2016

Adder's Fork er enmannsprosjektet til østerrikske Marko Köfler. I 2016 postet han på forumet til metal-archives.com at han ville gi ut en gratis kopi av A Farewell to Expectations på CD til enhver som sendte han en epost og spurte om en kopi. Selvsagt sendte jeg en og fikk CDen med gratis frakt. Når det kommer til selveste musikken på A Farewell to Expectations, så er det snakk om gothic metal i sin reneste form. Altfor ofte når man sier gothic metal, så tenker de fleste på keyboards og kvinnelig vokalist ikledd korsett. I stedet snakker vi om sjangerens originale betydning her, nemmelig god gammeldags metal som møter goth rock. Vi snakker om den klassiske goth rock sounden fra 80-tallet med band som Siouxsie and the Banshees, The Cure og The Sisters of Mercy. Man kan høre tydelige likheter med de nevnte bande fra den tiden, fra den deprimerende og dypt melankolske stemningen i musikken til teksturen i lydlandskapet. Vokalen er av den dype sorten som ligger et sted mellom Andrew Eldritch fra The Sisters of Mercy og Robert Smith fra The Cure når det kommer til fremførelse og den triste følelsen. Samtidig, så er det ingen tvil om at dette er skikkelig heavy metal når man hører gitarene og trommene. Den har mye av den galopperende driven som gjør god gammeldags heavy metal så bra. A Farewell to Expectations er et album som har klart å fange opp begge elementene fra to av 80-tallets store outsidersjangre perfekt og gjort det til noe unikt og tøft.

Adder's Fork er et veldig interessant prosjekt fordi det får til denne balansen. Trommene er programmerte, men det passer fint sammen med den syntetiske sounden mange goth rock og post-punk band hadde den gang. Det høres akkurat ut som goth rock, men det er samtidig null sekunders tvil om at det er også ren heavy metal når man hører riffene. Jeg gadd ikke å spørre Marko hvorfor han gav bort alle de hundre kopiene han hadde trykket opp gratis, men jeg er glad for at jeg fikk tak i en før det var for sent. Alle kopier av A Farewell to Expectations er forlengst bortgitt, men heldigvis er det mulig å streame det på prosjektets Bandcamp. Ønsker du å høre gothic metal som lever opp til goth-delen av sjangertittelen, så burde du sjekke ut alt utgitt av Adder's Fork.

-------------------------------------------------------------------

Xelas er et britisk melodiøs death metalband som har gitt ut tre demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Dessverre døde  Timi "Grabber" Hansen av kreft den 4. november i en alder av 61 år gammel. Det var han som spilte bass på alle de klassiske Mercyful Fate og King Diamond albumene fra 80-tallet. Dette er ekstra tragisk siden Mercyful Fate har gjenforent og han kom tilbake som bassist i år. Da gjenstår det bare to av de originale medlemmene i denne gjenforeningen etter hans død.

Nå over til metal musikkvideoer

The Animals - House of the Rising Sun (Death Metal Version)

Dokken - Burning Like a Flame

Black Tower - Death March

0 Comments: