søndag, oktober 27, 2019

Metal Søndag 27. oktober

King Diamond - The Puppet Master
Metal Blade Records, 2003

King Diamond er et navn jeg assosierer med skrekksjangeren og Halloween. Jeg hører på alle albumene hans for å komme i Halloweenstemning hver oktober, men The Puppet Master fra 2003 er kanskje det nærmeste han har kommet med å gi ut et album med julestemning. Handlingen på The Puppet Master handler om en mann som blir betatt av et dukkeforestilling på juleaften. Dukkene er nesten som levende og kan bevege seg uten strenger. Han forelsker seg i en ung kvinne han møter på showet. Etter forestillingen med samme dukketeater året etterpå, så forsvinner hun og han leter etter henne. Etter å vitne at konen til dukkemesteren ta livet av en hjemløs mann og dra kroppen hans ned i kjelleren på teatret, så følger han etter henne. Ting går ikke så bra for vår hovedperson eller kvinnen han elsker, og vi får vite den grusomme hemmeligheten bak dukkene. Det er ingen lykkelig slutt og de opplever en skjebne verre enn døden. Dette er et av de mer grusomme og deprimerende historiene King Diamond har kommet ut med. Historien er selvsagt fremført med hans unike bruk av falsettvokal. I tillegg til hans fantastiske vokal, så er dette det første albumet hvor hans kone Livia Zita tar en del av de vokale prestasjonene. Hun høres veldig bra ut her og stemmen hennes går veldig fint sammen med stemmen til King Diamond.

Men et King Diamond album er mer enn bare historien og vokalen. Det instrumentale og låtskrivingen er minst like viktig, og jeg kan rapportere alt på The Puppet Master er fantastisk. Riff og trommer sitter som støpt, med melodiøse gitarsoloer som flyter perfekt. King Diamond har alltid handlet om atmosfære, men det er ingen tvil om at mange av albumene etter de klassiske ikke hadde de tøffeste riffene. På The Puppet Master er det ingen mangel på gode riff som bygger på den mørke stemningen. Det er veldig mye variasjon gjennom hele albumet og det ligger på grenselandet til å være progressivt. Etter så mange album som var gode, men ikke geniale, så er The Puppet Master det albumet King Diamond hvor kvaliteten er på samme nivå som de klassiske 80-tallsalbumene. Elsker du klassisk King Diamond, men har unngått de senere albumene, så må du høre på The Puppet Master. Det er et album som fortjener å bli nevnt sammen med klassikerne.

----------------------------------------------------------------

Riffernaut er et singaporsk stoner/doom band som har gitt ut tre selvfinansierte EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Peter Hobbs døde den 21. oktober i en alder av 58 år gammel. Han var vokalist og gitarist for Hobbs Angel of Death, et av Australias mest ikoniske metalband. Det er ikke et band jeg har noe forhold til, men har lenge planlagt å sjekke ut. Synd siden han var tydeligvis en fantastisk frontmann.

Nå over til metal musikkvideoer.

Crisis - Disciples of Power

Ningen Isu - Lovers' Suicide in Shinagawa

Dangerous - Murderous Tradition

0 Comments: