søndag, september 29, 2019

Metal Søndag 29. september

Archarus - Render unto Archarus
Selvfinansiert, 2015

Doomsjangeren er full av band som spiller sakte og deprimerende musikk, men av og til finner man doomband som rocker hardt og tøft som amerikanske Archarus. Dannet i 2014, så klarte de å gi ut et profesjonelt debutalbum året etterpå. Render unto Archarus er 45 minutter med knallhard og energisk doom om drager, trollmenn, og andre fantastiske og mytologiske ting. Hver låt er full av energiske riff som nesten har litt thrashpreg til tider i hvor raske de er i doomsammenheng. Med den fuzzy avsmaken i gitartonen, 70-talls preget i mange av riffene og en tydelig inspirasjon av Orange Goblin, så er det nesten fristende å si at dette er stoner metal, ikke doom. Men for meg er dette tydelig et doomalbum i hvordan riffene høres ut. Er det en ting de har til felles med Orange Goblin, så er det den dype og maskuline vokalen som roper ut lyrikken. Alt på dette albumet er groovy som faen, og både trommer og gitar føles fantastisk i hvor hardtslående og catchy alt høres ut. Render unto Archarus er alt det jeg ønsker fra et doomalbum der jeg kan fokusere på gode riff med mer speed enn hva som er vanlig for sjangeren.

Archarus er band som er verdt å støtte. Så lenge du liker høykvalitets metal med et fokus på groovy riff og en heftig stemning, så er Render unto Archarus en sikker vinner. Jeg vil gå så langt som å si at dette kan bli en fremtidig klassiker og vil stå som et godt eksempel på hvor anderledes doom metal kan være og fremdeles kalles tradisjonell. I likhet med de fleste band nå for tiden, så har de selvsagt en Bandcamp hvor du kan både kjøpe albumet på CD og streame det gratis. Archarus fortjener din oppmerksomhet og dine penger, så jeg anbefaler at du gjør begge deler.

-----------------------------------------------------------------

Misshapen er et canadisk melodiøs death metalband som har gitt ut to demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Richard Brunelle, som spilte gitar på de to første Morbid Angel albumene døde den 23. september i en alder av 55 år gammel. Virkelig synd med tanke på hvor fantastiske og viktige de albumene var og fremdeles er. Selv om han ikke var den mest aktive musikeren der ute etter at han og Morbid Angel skilte lag, så er det forsatt et stort tap.

Nå over til metal musikkvideoer.

Gorgeous - This Is Gonna Be Our Kingdom

Scardust - Arrowhead

Primal Fear - Alive and on Fire

0 Comments: