søndag, august 25, 2019

Metal Søndag 26. august

Lust of Decay - Infesting the Exhumed
Comatose Music, 2002

På 2000-tallet var death metal dominert enten av teknisk death metal eller, stygg, grotesk brutal death metal. Lust of Decay faller uten tvil under i den sistnevnte kategorien. Dette er veldig stereotypisk brutal death metal som dominerte den amerikanske scenen den gang. En brutal gitartone og en minst like brutal vokal. Vi snakker om den type growling som er dyp og en med en våt, ekkel følelse som passer perfekt til å fremføre lyrikken om død, oppråtnelse og kroppsvæsker. Det er den dype growling som er umulig å forstå selv om man leser lyrikken mens man hører på musikken. Når det kommer til riffene så er det en god groove selv om de spiller veldig fort til tider. Det er den type death metal som er der for å slå deg i trynet og fortsette med å slå lenge etter at ansiktet ditt er redusert til kjøttdeig. Lust of Decay sin styrke kommer kanskje mest tydelig frem i trommene. De er raske akkurat som mange av riffene, men det er et overraskende fravær av blast beats. I stedet har vi veldig dynamiske trommer som spiller vilt og intenst, med mye bruk av dobbelbass, som legger mye til brutaliteten i musikken.

Infesting the Exhumed er veldig mye et produkt av den scenen og tiåret den kommer ifra. Tydelig røtter i de mest morbide og brutale bandene fra 90-tallet, og et stort fokus på å være motbydelig og ekstrem. Fra bruken av samples fra pornofilmer til det klassiske sjokkbildet Tubgirl som det bildet du ser når du tar CD-en ut av jewel casen, så er Lust of Decay et band som ønsker å være kvalmende og skitne. Liker du det brutale og stygge, så er Infesting the Exhumed et album du burde skaffe deg og Lust of Decay et band du burde støtte.

-----------------------------------------------------------------

To Conceal the Horns er et finsk enmanns black metalband som har gitt ut to selvfinansiert EP-er. Dere kan høre musikken på Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Hell in the Club - On the Road

Kissin' Dynamite - I Will Be King

Trollfest - Steel Sarah

0 Comments: