søndag, juni 09, 2019

Metal Søndag 9. juni

Crucified Barbara - In Distortion We Trust
GMR Music Group, 2005

På midten av 2000-tallet så vi en eksplosjon av svenske hard rockband med tydelig inspirasjon av 80-tallets partyrock. De fleste av dem holdte seg godt på hard rockside av ting, men noen av dem hadde en fot i heavy metalsjangeren. Jentebandet Crucified Barbara var et av disse bandene. De startet som et punkband i 1998, men skiftet stil imot en mer hard rock og heavy metalsound da de gav ut debuten In Distortion We Trust i 2005. Image, låtstruktur og lyrikk viser veldig tydelig på at de er et rockeband, som er som skapt for sene kvelder med mye alkohol på en eller annen luguber og skitten rock ’n’ roll bar. Låtene er ikke spesielt raske, men de har fortsatt en energi og aggresjon som gjør at de føles som noe mer bare hard rock. Selvsagt, så er det riffene som gjør at dette er mer metal enn rock, men mye av den gamle metalfølelsen kommer fra energien til bandet. Vokalen til Mia Coldheart skiller seg ikke så mye ut fra det man har hørt fra andre kvinnelig hard rocksangere, men stemmen hennes passer musikken, og hun får frem budskapet om livsstilen rundt tung rock. Det er kanskje også ikke mye som imponerer når det kommer til det instrumentale, men de har gode riff og låtskriving, så In Distortion We Trust høres bare riktig ut på en sen natt til lørdag eller søndag mens man stirrer ned i et glass med øl.

In Distortion We Trust er et tydelig produkt av sin tid. Tydelig inspirert av 80-tallets hard rock og heavy metal, men med en gitartone, lydproduksjon og litt for mange hint av det som kom tiårene etter til at det egentlig høres ut som noe fra den tidsperioden. Liker du ikke denne type hard rock og ikke er så interessert i rockesiden av tradisjonell heavy metal, så er det ingen grunn til å sjekke ut dette bandet og dette albumet. Men liker du heavy metal med en atmosfære av skandinavisk white trash kultur og som lener imot hard rock, så kommer ikke In Distortion We Trust til å skuffe deg.

------------------------------------------------------------------------

Desolation Realm er et norsk death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Brasilianske power metalvokalist Andre Matos døde i går av et hjerteinfarkt i en alder av 47 år gammel. Han var vokalist for Viper, et av Brasils første power metalband på 80-tallet, for så å synge  for Angra, inkludert på et av mine favoritt album av dem. Senere formet han Shaman med tidligere medlemmer fra Angra og fungerte som et konkurrerende band i samme stilen. Han vil bli savnet som en stemme i sjangeren.

Nå over til metal musikkvideoer.

Alestorm - Alestorm

Ambush - Possessed by Evil

Rage - Lord of the Flies

0 Comments: