søndag, juni 02, 2019

Metal Søndag 2. juni

Minetaur - We Take It Seriously
Selvfinansiert, 2014

Når man tenker på groove metal, så tenker man som oftest på det verste av kommersiell amerikansk metal fra 90-tallet. Dum og bøllete musikk for dumme bøller med Sørstatskorset på både caps og ermeløs t-skjorte, som stinker av billig øl og dårlig hygiene. Dum musikk med nesten ingen faktiske riff og null substans utover aggresjon og fjortisangst laget av og for voksne folk som burde ha vokst ut av det for lengesiden. Polske Minetaur kommer neppe til å forandre noens holdning til sjangeren, men den litt over 20 minutter lange EP-en We Take It Seriously er en gode dose av nettopp denne type musikk for når jeg er i humør for den. Etter to minutter lang atmosfærisk intro som jeg mistenker er kun der for å gi EP-en litt lengde, så setter We Take It Seriously i gang med Blame the Whore. Dette er groove metal som rocker hardt. Det er en saftig dose sørstatsrock i gitarene, men i motsetning til så mye groove metal, så er denne låta skikkelig rask når det kommer til både riff og trommer. Det er dette som gjør Minetaur til et band som står frem i sjangeren. Det, og hintet av death metal i alle låtene. Death metal elementet kommer mest frem i vokalen, som er en sint roping med en god dose growling.

We Take It Seriously har kanskje en kort spilletid, men dette er for meg hva perfekt groove metal høres ut som. Sint, macho og knallhard. Det er en sjanger som ikke har så mye gående for seg når det kommer til kule riff, men her foregår det nok i både gitar og bass til at det er aldri kjedelig. Dessuten er trommene tøffe som faen. Låtene er variert, det er nok av raske elementer slik at det ikke bare er den samme tøff i trynet grooven mange andre band  går for. Jeg antar CD-en er utsolgt nå, men man kan streame We Take It Seriously på deres Bandcamp. Enten det er for å ha noe å høre på mens du drikker øl eller løfter vekter, så er We Take It Seriously 20 minutter med den rette soundtracken for de aktivitetene.

------------------------------------------------------------------

Filthy Young Impalers er et amerikansk teknisk death metalband som har gitt ut to selvfinansierte EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Inter Arma - The Paradise Gallows

Power from Hell - Torture Garden

Lagerstein - Land of Bundy

0 Comments: