søndag, april 28, 2019

Metal Søndag 18. april

Castrator - No Victim
Horror Pain Gore Death Productions, 2015

Alle som har hørt på death metal en stund vet hvordan mye av lyrikken handler om voldtekt og vold imot kvinner. Det er for det meste brukt for å skape sjokk og gjøre musikken mørk og ond, men det er nok av death metalband som bruker misogyni og antifeminisme som et seriøst image. For meg er det bare en del av det mørke og det groteske som passer til musikken, men jeg forstår veldig godt hvorfor sjangeren vekker avsky blant mange kvinner og feminister. Det er heller ingen hemmelighet at en rekke death metalmusikere og fans er veldig åpne om sitt kvinnehat. Det er derfor det er forfriskende å høre No Victim av Castrator fra New York. Castrator består av kvinner fra USA, Mexico og Sverige. Med et slikt bandnavn og kvinnelig line up, så kommer det ikke som noen overraskelse at lyrikken handler om å kastere og drepe menn som voldtar. Musikalsk sett er det veldig rettfrem death metal som er skikkelig brutal. Riffene er tøffe som faen og trommingen er variert, så selv om det er langt fra nyskapende fra sjangeren, så er musikken på et veldig høyt nivå. Vokalen er dyp growling fremført av Mallika Sundaramurthy, som er kanskje mest kjent fra Abnormality. Dette er skikkelig tøff death metalvokal og jeg hadde aldri gjettet at growlingen var fremført av en kvinne om jeg ikke viste noe om dette bandet på forhånd.

No Victim er et jævlig bra stykke med death metal. Tvers igjennom med alt som gjør sjangeren bra, inkludert den ultravoldelige lyrikken. Det eneste som trekker ned er at det er bare en EP som ligger akkurat under 14 minutter i stedet for et helt album. Det er nok av de som vil beskylde dem for misandri, og syte og klage om deres feminisme, men det sier litt om hvor svake og patetiske enkelte menn er. Hvis et band som snur på hodet den lyrikken som har vært en standard for sjangeren fornærmer deg, så er du for dum og svak til å leve og fortjener ikke å kalle deg selv en death metalfan. Jeg klarte å få tak i en kopi på CD før den ble solgt ut, mens resten av dere som ikke fulgte med når No Victim kom ut for nøye dere med å streame den på deres Bandcamp.

---------------------------------------------------------------

Royal Orphan er et amerikansk power metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Russiske black metalmusiker Kaldrad ble påkjørt og drept i går. Han var kanskje en rasistisk dritt og høyreekstremist, men det er uansett litt synd siden han var en vokalist og gitarist i Branikald og låtskriver for Forest, et viktig band i den russiske scenen på 90-tallet. Det er vanskelig å synes synd på han, men jeg følte at det var verdt å nevne at han er død i et håp om at noen lesere sjekker ut de nevnte bandene.

Nå over til metal musikkvideoer.

Girl School - Leader of the Gang

Last Wail - Merciless

Uncle Acid and the Deadbeats - Pusher Man

0 Comments: