søndag, april 14, 2019

Metal Søndag 14. april

Blitzkrieg - A Time of Changes
Neat Records, 1985

Blitzkrieg er et ganske ikonisk NWOBHM band til tross av at de ikke ga ut noe album før 1985. Dannet i 1979 under navnet Split Image, for så å skifte navn til Blitzkrieg i 1980. Planen var å spille inn og gi ut dette albumet i 1981, men de splittet opp. Vokalist Brian Ross samlet sammen bandet igjen i 1984 og året etterpå ga de ut A Time of Changes. Man kan høre at disse låtene er veldig NWOBHM og anderledes fra hva som foregikk i metal i 1985. A Time of Changes har den fantastiske gamle stemningen jeg assosierer med tidlig 80-tallsmetal. Den rene NWOBHM energien og melodiske driven i gitarene er på plass. Og med tanke på at dette kom ut etter at NWOBHM scenen var mer eller mindre død, så har de tatt seg tid til å gi låtene et mer tyngre preg enn de ville ha hatt hvis de kom ut i 1981 som planlagt. Gitarene og trommene er fantastiske. Det er tydelig at Blitzkrieg er et band som har et fokus på melodiøse riff med baller. Det er absolutt ingen tvil om at de spiller ren metal.

A Time of Changes er et av de albumene jeg skulle ha likt å kunne skrive mer om, men jeg har ikke de rette ordene. Det er vanskelig for meg å beskrive hvor genialt dette albumet er. Til tross for at dette albumet kom litt for sent ute til virkelig å være en del av NWOBHM, så har det klart å få status som en av stilens store klassikere. Jo mer jeg hører på A Time of Changes, jo mer går det opp for meg hvor perfekt dette albumet er. Og til tross for at albumet kom så sent ut, så har de to demoene og den ene singelen de gav ut mellom 1980 og 1981 hatt en enorm innflytelse på metal. Metallica brukte å spille låta Blitzkrieg som en del av liveshowet deres i starten før de hadde nok egne låter å spille. Blitzkrieg er et band enhver fan av tradisjonell metal burde være kjent med og A Time of Changes hører hjemme i enhver platesamling.

-------------------------------------------------------------

Last Dissonance er et spansk melodiøs death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre em på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Dalriada - Hajdútánc

CrystalMoors - Over the Same Land

Caliban - Paralyzed

0 Comments: