søndag, februar 17, 2019

Metal Søndag 17. februar

Dementia 13 - Ways of Enclosure
Memento Mori, 2015

Etter at jeg hadde hørt den tøffe death metal EP-en Tales for the Carnivorous som kom ut i 2013, så var jeg veldig spent på om albumet Ways of Enclosure var like bra da det kom ut i 2015. Jeg kan gladelig rapportere at Ways of Enclosure er et jævlig bra album og det var ingen skuffelse da CD-en kom i posten. De beholdte den gamle Florida inspirerte sounden og satt sammen ni groteske låter. Bare god gammeldags death metal hele veien med tydelig inspirasjon fra skrekkfilmer. Hver låt er basert på en skrekkfilm, med en instrumental låt inspirert av en episode av The Twilight Zone. Nesten alle låtene starter med en sample fra filmene og er du godt kjent med skrekksjangeren, så kommer du nok til å kjenne noen av dem i gjen. Musikalsk er det ingenting som er anderledes fra EP-en. Det er så rett frem death metal med growling og brutal gitartone. Det Dementia 13 mangler i originalitet tar de igjen med knallgode riff og låtskriving. Det er ikke noe missbruk av blast beats og det er god variasjon i alle låtene.

Det er ikke så mye mer som trenger å bli sagt om Ways of Enclosure. Er du lei av uoriginal death metal, så er ikke dette et album du burde sjekke ut. Men elsker du god gammel dags death metal og skrekkfilmer, og verdsetter gode riff, så har du all grunn til å sjekke ut Ways of Enclosure. Hele albumet kan høres på deres Bandcamp, og du kan kjøpe det der på CD, vinyl og kassett. Men skynd deg siden alle tre utgavene er nesten utsolgt.

------------------------------------------------------------

Obsequy er et amerikansk teknisk death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Venom - Black Metal

Metal Church - Needle and Suture

Ian Parry's Consortium Project IV - Enigma

0 Comments: