søndag, januar 06, 2019

Metal Søndag 6. januar


Angantyr - Hævn
Det Germanske Folket, 2007

De to første Angantyr albumene står som noen av de beste utgivelsene fra den danske black metalscenen og noe av det mest solide fra black metalsjangeren på tidlig 2000-tallet. Det kom ikke til å bli noen lett sak å lage en oppfølger som var på samme nivå, men Ynleborgaz klarte det med Hævn i 2007. Som vanlig står han for alle instrumenter og vokal, unntatt bruken av cello, som ble spilt av Anja Lillemæhlum. De to tidligere albumene hadde god låtstrukturer og riff, men jeg tror Ynleborgaz har overgått seg selv her. Nesten alle låtene er litt under 10 minutter lange, med den korteste på syv minutter, men de føles så raske og er så full av stemning at de aldri føles lange. Riffene er veldig varierte, og til tross av at det er så hardt og rått, så er det noe melodisk og vakkert med det hele. Jeg er nesten fristet å sammenligne dette med klassisk musikk med hvordan det føles når jeg hører på Hævn. De råe skrikene, gitarene og blast beaten skaper stemningen av ren sinne og sorg, som gjennomsyrer alle låtene. Grunnlaget for skikkelig black metal er hat, og man kan føle det i musikken på Hævn. Hat rettet imot kristendommen og de feigingene som lot Danmark falle for denne svakhetens religion.

Hævn er utrolig vakkert og grimt samtidig. Det er på mange måter det perfekte black metalalbumet. Hypnotiserende og atmosfærisk, men aldri for monoton og ensformig med sine mange gode riff og geniale låtstrukturer. Det er knallhardt, men så melodisk hvis man følger med på musikken i råskapen.  Alt på albumet er ganske enkelt genialt, og når det 17 minutter lange siste sporet Blod for blod, liv for liv er over, så vil jeg bare ha mer. Det er hedensk. Det er iskaldt. Det er bekmørkt. Det er fucking black metal. Angantyr er for meg et av de beste black metalprosjektene som ikke er fra Norge og Hævn er det perfekte eksemplet på hvorfor.

-----------------------------------------------------------

Harlot's Grip er et amerikansk heavy metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Raptore - My Own Grave

Wolfheart - Zero Gravity

Persona - Blinded

0 Comments: