søndag, januar 27, 2019

Metal Søndag 27. januar

Ossuarium - Calcified Trophies of Violence
Selvfinansiert, 2017

Det er ikke noen mangel på band som spiller old school death metal disse dager, og Ossuarium fra Portland, Oregon er nok et band som har den skitne gamle sounden. Originalitet er oppskrytt og det kan aldri være for mange band som spiller rett frem god gammeldags death metal som dette. Vi snakker om råtne saker her med den blytunge gitartonen og riff sammen med rask tromming. Til tross av at dette er et amerikansk band, så høres de veldig svenske ut slik som mange av disse retrobandene gjør. Vokalen er en skikkelig grotesk growling som høres ut som brølene fra noe uhellig og grotesk som klorer seg opp fra en grav. Det er lagt til litt ekkoeffekt slik at den høres enda mer umenneskelig ut enn den ville ha gjort uten. Dette er mørke saker med en brutal og ondskapsfull atmosfære. For det Ossuarium mangler i originalitet tar de igjen med denne atmosfæren og det faktum at dette er akkurat den morbide sounden jeg er ute etter når jeg setter på death metal.

Liker du det rått, brutalt og old school, så er det en selvfølge at du burde høre på denne demoen. Det er bare tre låter, så det er ikke akkurat den porsjonen med death metal man trenger hver dag, men det er en perfekt forrett til albumet deres. Slik som de fleste band nå for tiden, så har de en Bandcamp hvor du kan høre på Calcified Trophies of Violence. CD-en er utsolgt, men du kan kjøpe demoen på kassett. Absolutt verdt pengene hvis du samler på skikkelig death metal.

-----------------------------------------------------------

Voorhees er et fransk death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Tidligere Rigor Mortis vokalist Bruce Corbitt døde av kreft den 25. februar i en alder av 56 år. Rigor Mortis burde være et kjent navn for fans av amerikansk 80-tallsthrash og Bruce Corbitt en kjent stemme. Hans død er et tap for sjangeren.

Nå over til metal musikkvideoer.

Civil War - Bay of Pigs

Powerwolf - Amen & Attack

Gloryhammer - Rise of the Chaos Wizards

0 Comments: