søndag, juni 03, 2018

Metal Søndag 3. juni

Tankard - Two-Faced
Noise Records, 1994

90-tallet var en dårlig tid for de fleste av de etablerte thrashbandene, men Tankard var et av de få thrashbandene som ikke brydde seg om teite musikktrender og kjørte på med thrash gjennom hele tiåret. Borte er alle låtene om øl og fyll, og i stedet er det fokus på mer seriøs lyrikk om virkelighetens elendigheter. Det betyr ikke at de ikke er lengre underholdende, bare at de er mer sinte, noe som er aldri er en dårlig ting i thrash. Den eneste referansen til alkohol på albumet er at de spiller «Ich brauch' meinen Suff» av det tyske punk rockbandet Strassenjungs. Men uansett lyrikk, så er dette fortsatt et fint album å drikke øl til, og selvsagt har de ikke glemt at thrash skal være lett å headbange til. Noen vil argumentere at Tankard fra 90-tallet er middelmådig, men noen av deres beste låter er nettopp på dette albumet. Det er mer enn nok intense og raske thrashriff gjennom hele albumet, og selv de låtene hvor de senker tempoet fungerer. Det høres fortsatt ut som Tankard og det er fortsatt knalltøft.

Det er ikke deres beste album, men som nevnt, har Two-Faced noen av deres beste låter. Liker du deres tidligere album, så er det en selvfølge at du også liker Two-Faced. Det er kanskje ikke like morsomt i den fyll og feststemningen 80-tallsalbumene hadde, men det er  til gjengjeld mer teknisk på den instrumentale fronten og det er bedre låtstruktur. Og kanskje viktigst av alt når det kommer til et album av Tankard, så gir deg motivasjon til å drikke mer øl.

-------------------------------------------------------------------------------

Marsh of Swans er et amerikansk black metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Cerebral Effusion - Unscrupulous Inebriated Emaciation

Saxon - Princess of the Night

Dream Chaser (F-Zero Climax) - GaMetal Remix

0 Comments: