søndag, april 01, 2018

Metal Søndag 1. april

King Witch - Shoulders of Giants
Selvfinansiert, 2015

King Witch er nok et fantastisk doomband fra Storbritannia, hvor sjangeren startet med det første Black Sabbath albumet i 1970. Mye har skjedd i doomsjangeren siden den gang, men King Witch holder på den tradisjonelle siden. Dette betyr ikke at King Witch er bare enda et doomband som spiller sakte mens de synger om depresjon og det okkulte. Ja, det er tydelig at de er inspirert av sjangerpionerene, men de har klart å skape sin egen sound. De har en klar og tydelig gitartone i stedet for den tykke fuzzy sounden mange andre band har, og det er veldig åpenlagt at gitarist Jamie Gilchrist kan spille. Han spiller virkelig knallgode riff, lar gitaren dominere lydbildet og har noen virkelig solide gitarsoloer. Bandet er heller ikke redd for å skru opp tempoet og rocke hardt med mer raske partier. En annen styrke er vokalen til Laura Donnelly. Hun har en klar og tydelig stemme som passer perfekt sammen med musikken.

Dette er doom som er spilt med talent. Det er ingenting galt med doom som bare er fuzzy og treg, men det føles fresht å høre et nytt band som virkelig tar tak i det instrumentale og fyller musikken med en okkult energi. Det eneste negative jeg kan si om Shoulders of Giants er at det er bare en EP, ikke et helt album. Tre låter strukket ut til 20 minutter. Med så solid musikk, så blir man bare sulten på mer.

------------------------------------------------------------------------

Witches' Coven er et svensk heavy metalband som har gitt ut en demo. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Caleb Scofield, gitarist i det amerikanske sludgebandet Old Man Gloom døde i en bilulykke den 28.  mars i en alder av 38 år. En annen amerikansk gitarist som døde nylig er Pat Wolowiecki fra thrashbandet Destructor, som døde av diabetesrelaterte årsaker den 30. mars. Han ble 53 år gammel. Begge var gitarister i hvert sitt separate band, men begge er i mine øyne like store tap for metal.

Nå over til metal musikkvideoer.

Napalm Death - Plague Rages

Fire Strike - Night Fever

Split Heaven - Waiting for the Angel of Death

0 Comments: