søndag, januar 24, 2010

Metal Søndag 24. januar


Primal Fear - Primal Fear
Nuclear Blast, 1998

Er det en ting tyskerne kan, så er det power metal. Selv power metal har røtter mange forskjellige band fra forskjellige deler av verden, så er det ingen tvil om at det var tyskerne som gjorde power metal til power metal. Da er det neppe noe overraskelse at de fleste store bandene innenfor sjangeren er tyske.
En ting som er typisk for sjangeren er at mange av bandene ønsker at de var Iron Maiden og ender ofte opp som en mer dobbelbassdreven kopi av dem. Det er på dette feltet at Primal Fear skiller seg ut. De ønsker ikke at de var Iron Maiden, de ønsker heller å være Judas Priest.
Det er tydelig at Primal Fear gjør alt for å høres ut som oppfølgeren til Painkiller av Judas Priest, bare med litt mer hint av Accept og tysk power metal. Ralf Scheepers er kanskje ikke Rob Halford, men han prøver så godt han kan, og det er det som teller i lengden.
Det er det ene stereotypiske power/speed metal riffet etter det andre som man har mest sannsynlig har hørt tusen ganger før, men fordi man elsker metal over alt annet her i verden, så får man gåsehud og den fantastiske følelsen god power metal gir.

Dette er klisjeer på klisjeer som faktisk fungerer. Dette er metal for de av oss som hører på metal for å høre metal, og ikke noe annet.

--------------------------------------

Fuil Na Seanchoille er et irsk enmanns black metal band med to demoer ute. Er du ute etter å høre lyden av primitivt mørke, så sjekk ut denne fyrens Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Nekrogoblikon - Army of Goblins

Bolt Thrower - ...for victory
Fanvideo.

Kreator - Betrayer

2 Comments:

Andreas said...

Ooh, Primal Fear! De skulle egentlig ha konsert i Bergen en tid tilbake, men den ble avlyst da turnébussen krasjet på Hardangervidden. Tror kanskje jeg skal ta "Primal Fear" og "Jaws of death" med og høre på jobb i dag. Det blir bra!

Andreas said...

Jadda! I saw a Cadillac driving to the wishing well / A sweet illusion or a secret from hell!