torsdag, juni 25, 2009

KEEP LIBEL LAWS OUT OF SCIENCE

free debate

Som de fleste sikkert for lengst har fått med seg, har britiske kiropraktorer saksøkt den profilerte vitenskapsreporteren Simon Singh, forfatter av boken Trick or Treatment - Alternative Medicine on Trial, for å kalle deres påstander "bogus". I stedet for å filbakevise anklagen ved å presentere beviser for sine påstander, satser The British Chiropractic Association på å skremme kritikerne til taushet ved hjelp av lover og straffetrusler. På grunn av horrible lover fikk de også medhold i første runde.

De fleste har sikkert også fått med seg at saken har utløst en motreaksjon etter at Singh valgte å anke dommen, og ført til fornyet fokus på Storbritanias middelalderske injurielovgivning hvor det i praksis er opp til den tiltalte å motbevise sin skyld. Dette er en reell trussel mot ytringsfriheten, og kortslutter effektivt den vitenskaplige prosessen som er fullstendig avhengig av åpenhet og uhindret kritikk for å kunne fungere. Vitenskaplige spørsmål kan ikke avgjøres i retten.

Jeg vil bare oppfordre alle som enda ikke har gjort det om å lese og undertegne oppropet på nettsidene til organisasjonen Sense About Science, og ellers bruke de kanaler de har til rådighet til å spre saken høyt og lavt. De som er på Facebook oppfordres også til å melde seg på gruppen For Simon Singh and Free Speech - Against the BCA Libel Claim.

De som måtte tro at kiropraktikere bare er en type fysioterapeuter som har spesialisert seg på ryggproblemer, anbefales for øvrig å lese Steven Novellas nyeste artikkel fra Science-Based Medicine og så spørre seg om "bogus" er å ta i for sterkt.

0 Comments: