søndag, februar 22, 2009

Metal Søndag 22. februar


Celtic Frost - Morbid Tales
Noise Records, 1984

Rundt 1984 ble Hellhammer oppsplittet fordi de følte at de ikke kunne komme lengre musikalsk. Tom G. Warrior og Martin Eric Stricker dannet Celtic Frost samme året og resten er historie. Personlig synes jeg at de kunne har drevet på med Hellhammer mye lengre, men det er nok en god ting at de dannet Celtic Frost i stedet. Black metal hadde neppe vært så tøft uten, så det var et nødvendig onde.
Celtic Frost spiller ekstremt original og mørk thrash med en okkult stemning som svært få har klart å gjenskape. Musikken er utrolig tung for sin tid og gitartonen er perfekt. Riffene er også perfekte. Tøffere og mer atmosfæriske riff skal du lete lenge etter. Det er som om de skaper lyden av thrash, doom, black metal og death metal på en og samme gang.
Vokalen til Thomas Gabriel Warrior er også perfekt. Den er av den råe thrashvarianten med hint av tidlig black metal.



Celtic Frost - Emperor's Return
Noise Records, 1985

Året etter gav de ut enda et rått mesterverk som skulle være med på å definere black metal slik vi kjenner det i dag. Denne EP-en ble gitt ut to måneder før deres første album og innholder en ekstrem rå smakebit av Circle of the Tyrants.
I likhet med Morbid Tales er denne EP-en fylt opp med blytunge riff som dreper. De fanger virkelig opp den okkulte og satanistiske stemningen black metal skal ha. Denne musikken er langt mer farlig om mørk enn hva moderne musikere klarer å skape.

Selv etter alle disse årene er musikken like mørke, rå og morbid. Det er ikke for ingenting at Celtic Frost blir sett på som et av de viktigste bandene i den første bølgen av black metal og tidlig death metal.

----------------------

Abandoned Agony er et death metal band fra India som har gitt ut en demo. Du kan høre dem på deres Myspace.

Å shit, jeg glemte å skrive om konserten jeg var på i går. Så om du lurer på hva denne teksten er for noe som plutselig dukket opp, så er deg bare meg som legger til en konsertanmeldelse.
Jeg var på Glassheim i går og så solobandet til Kiss trommeslageren Eric Singer. Han spilte Kiss låter og del coverlåter fra forskjellige hard rock band. Det var litt metal også i form av coverlåter som Live Wire av Mötley Crüe, Highway Star av Deep Purple og Ace of Spades av Motörhead.
Det var en bra konsert med mye energi og alt det der, men den virkelige grunnen til at jeg var der var for å høre metalgudene Thunderbolt. I tillegg til noen av de gode gamle låtene var det to låter fra det nye albumet som kommer ut snart. De hadde en virkelig god stemning og jeg ser frem til det nye albumet. Det var et annet oppvarmingsband som het Hostile Cell, men de var akkurat ferdig med å spille da jeg kom.

Nå over til metal musikkvideoer.

Kyuss - Green Machine

Sparzanza - Going Down

Spinal Tap - (Listen to the) Flower People

0 Comments: