søndag, november 09, 2008

Metal Søndag 9. november


Scorpions - Blackout
Polydor, 1982

Dette er kanskje mitt favorittalbum av Scorpions. Dette er definisjonen på catchy 80-talls metal. Etter å ha hørt på dette albumet en gang kommer nesten alle refrengene og riffene til å sitte fast i hodet ditt.
Låtene på Blackout er 50 % kommersiell heavy metal og 50 % kommersiell hard rock, så dette er ikke akkurat det mest brutale du noen gang kommer til å høre. En god del av hard rock materialet er rolige ballader, men de har bestandig gode riff som gjør dem akseptable å høre på.
Sistesporet When the Smoke is Going Down er en av disse balladene, men er faktisk en av de beste låtene på albumet. Klaus Meine synger om hvordan livet på scenen er livet han ønsker å leve, og selv om det kanskje ikke er det dypeste man kan synge om er denne låten overraskende atmosfærisk. Er du en veldig sentimental metalhead som drømmer om hvordan det er å stå på scenen er det ikke umulig at du blir rørt av When the Smoke is Going Down.
Men når det kommer til metal materialet er det tøffe og raske riff hele veien i skikkelig 80-tallsstil. Låter som China White har virkelig tunge riff som kan konkurrere med det meste som kom ut i 1982.

Klaus Meine undergikk halsoperasjon før dette albumet, så det var snakk om å få Don Dokken til å gjøre vokalen, men det ble det ikke noe av og Klaus Meine gjorde all vokalen selv. Det eksisterer demoer med Don Dokken som synger noen av låtene på Blackout, men jeg har ikke hørt dem. Til tross av at han kom rett fra en halsoperasjon klarer Klaus Meine å gi en fantastisk vokalprestasjon på dette albumet.
Er du ute etter underholdene 80-talls metal er dette album du må skaffe deg.

--------------------------------

Wynterborne er et melodiøst death metal band fra USA som har gitt ut en demo. Du kan høre dem på deres Myspace.

Her er metal musikkvideoer.

Goblin Cock - Stumped

Van Canto - Battery
Metallica cover

Blood Freak - Go For The Grossout...
Fanvideo

0 Comments: