tirsdag, august 05, 2008

sss_ramme

Institutt for geologi ved Universitetet i Tromsø har i samarbeid med Statoil og Fagenhet for geologi, Tromsø Museum, satt sammen en samling av geologisk materiale for bruk i skolen. Samlingen betår av omtrent 60 prøver av mineraler, bergarter og fossiler.

WEB-sidene Geologisk studiesamling for skolen er et supplement til samlingen av mineraler, bergarter og fossiler. WEB-sidene gir en beskrivelse av de enkelte prøvene i samlingen. I tillegg fokuserer WEB-sidene på de prosessene som pågår i og på jordskorpen - prosesser som gjør at vi får dannet mineraler, bergarter og fossiler.

WEB-sidene fokuserer også på ressursene som finnes i berggrunnen. Helt siden steinalderen har menneskeheten vært avhengig av geologiske ressursser. I dagens høyteknologiske samfunn er menneskeheten fullstendig avhengig av ressursser som finnes i berggrunnen, som for eksempel metaller og olje.

Naturkatastrofer er også geologi. WEB-sidene gir en kort oversikt over prosessene som forårsaker jordskjelv, vulkanutbrudd, skred og oversvømmelser.

Vi håper at studiesamlingen sammen med WEB-sidene kan gi både elever og lærere en bedre forståelse for hvordan jorden er bygd opp. Samtidig håper vi at alle får en forståelse av hvor viktig geologi er for at samfunnet skal fungere.

Link

0 Comments: