tirsdag, februar 28, 2017

Just How Small is an Atom?

Read More...

mandag, februar 27, 2017

Shakespeare’s accent

Read More...

What Shakespeare's English Sounded Like - and how we know

Read More...

søndag, februar 26, 2017

Metal Søndag 26. februar




Det er en rekke sludge metalalbum fra 90-tallet som er ansett som klassikere både på grunn av kvalitet og fordi de fanger opp hva sludge metal handler om, og er det et album som klart og tydelig har disse to kvalitetene, så er det den selvtitulerte debuten til Iron Monkey fra 1997. Dette albumet er alt det ekte sludge skal være. Sint som faen og fylt med rent hat. Det er aggresjonen fra hardcore punken fra Black Flag sammen med Black Sabbath inspirert doom. Det er seige riff fylt med catchy som faen groove. Alt det klassisk sludge skal ha, eller «downtuned aggro-stoner sludgecore» som de kalte det da dette kom ut. Iron Monkey er et av de bandene som gav inntrykket av at de spiste knust glass og stakk heroinsprøyte rett i øyet fordi de ikke hadde blodårer igjen i armene. De er og blir et av de tøffeste og mest destruktive bandene som har kommet ut av den britiske sludgescenen. Den hese og groteske skrikingen til John Morrow passer perfekt sammen med de blytunge riffene. Han høres ut som en dypere og enda mer ondskapsfull versjon av Seth Putnam fra Anal Cunt. Hvert riff er knusende tunge og bygger opp en følelse av ren angst og håpløshet. Låtene er fylt med sakte og groovy doom der man kjenne den negative energien strømme gjennom kroppen i hver eneste note.

Iron Monkey er alt det ekte sludge skal være. Stygg, ubehagelig og ikke minst ekstremt tungt. Det er en rekke album en hver fan av sludge vil se på som obligatorisk, og jeg garanter at dette albumet og oppfølgeren kommer til å være høyt oppe på en hver liste av slike album. John Morrow døde i 2002 og bandet splittet opp, men de har blitt gjenforent i år uten at jeg har noen info om noen ny vokalist. Det blir interessant om de kan fange opp noe av den gamle magien.

--------------------------------------------

Karnon er et canadisk progressiv death/black metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

fredag, februar 24, 2017

07/27/1978

Read More...

Hitting the Sun is HARD

Read More...

torsdag, februar 23, 2017

Why is the Solar System Flat?

Read More...

onsdag, februar 22, 2017

Suicide

Read More...

How Physics Saved Two Million Premature Babies

Read More...

How Rockefeller Became the Richest American Ever

Read More...

Why Hegel knew there would be days like these

Read More...

søndag, februar 19, 2017

Metal Søndag 19. februar




Etter som at 80-talls sleaze og puddelrock har blitt inn igjen i hard rockscenen, så er det nok av nyere band som har dukket opp i denne stilen. Hell in the Club fra Italia er et av disse bandene som prøver å høre ut som de egentlig er i fra L.A.. Det som er litt interessant er at de er ikke akkurat noen amatører som hopper på en trend, men at de består av veteraner fra den italienske power metalscenen. Mest nevneverdig er Andrea Buratto fra Secret Sphere på gitar og Damnagoras fra Elvenking på vokal. Det er snakk om profesjonelle musikere med andre ord. Musikken ligger godt på heavy metalsiden av denne stilen, med nok av skikkelig metalriff som separerer dem fra de mer typiske hard rockriffene de fleste andre bandene i denne stilen bruker. Det er catchy saker fylt med smaken av billig Whiskey og leppestift. Det er musikk som har den samme sounden og stilen klassisk Mötley Crüe og Skid Row hadde på deres beste og mest metal album uten å høres altfor mye som blåkopier av dem.

Let the Games Begin har alt det man ønsker fra et heavy metalalbum med en masse partyrock stemning. Er Hell in the Club like geniale i å bringe tilbake denne stilen som Crashdïet? Nei, men ingen er så bra som dem i dette. Men er du som meg og kan aldri få nok glam, så har du all grunn her i verden å skaffe deg en kopi.

---------------------------------------------------------

laCasta er et italiensk black metal band som har gitt ut 2 demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



Read More...

fredag, februar 17, 2017

What Makes a Weapon Inhumane?

Read More...

onsdag, februar 15, 2017

What happens during a heart attack? - Krishna Sudhir

Read More...

Law Student Sent To Ex-Gay Therapy, Puts Counselor to Shame.

Read More...

tirsdag, februar 14, 2017

The World Is Slowly Running Out Of Sand

Read More...

søndag, februar 12, 2017

Metal Søndag 12. februar




Noen av death metalsjangerens mest kjente band kommer fra Polen. Jeg tror de fleste metalheads er kjent med Behemoth, Vader, Azarath, Hate osv.. Det er en selvfølge at en nasjon med såpass kjente band har en undergrunnsscene med langt mindre kjente band som bare venter på å bli oppdaget. Band som Hazael, som gav ut dette albumet i 1993, for å så prøve seg på gothic doom i 1998 og så forsvinne fra jordens overflate. Det er ingen info om de er aktive eller splittet opp. Thor er et av de albumene som ikke er direkte sett på som en klassiker, men som har nok av fans blant fans av obskur death metal. Musikken er veldig nær den old school svenske death metalsounden. Gitartonen og de mer melodiøse gitarsoloene gir dem den svenske følelsen man ikke forventer fra et polsk band. De fokuserer ikke så mye på å være blytung og brutal, men mer på god låtskriving og atmosfære, så musikken føles ikke like skitten som de svenske bandene de tar inspirasjon fra, men det er en bra følelse av ondskap og mystikk. Det er mer fokus på fantasy og mindre på skrekk slik man forventer fra death metalsjangeren. En annen ting de låner fra svenskene er at vokalen er mer enn hes roping enn growling.

I følge informasjonen jeg kunne finne om Thor, så hadde de en trommis, men enkelte anmeldelser jeg fant beskylder dem i å bruke en trommemaskin fordi trommingen er så presis og mekanisk i deres ører. Jeg har ikke noe problem med presise trommer og jeg bryr meg ikke om det er en trommemaskin. Dette albumet høres veldig bra ut i mine ører uansett hva de brukte. Det er en unik stemning gjennom Thor man ikke finner på andre album og det er nok av tøff death metal fra en tid da ikke alle death metal band prøvde veldig hardt å høres akkurat som hverandre. Album som dette er grunnen til at old school death metal fra tidlig 90-tallet er såpass verdsatt blant metalheads.

-------------------------------------------------------------

Laws of Nature er et amerikansk black metal band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

lørdag, februar 11, 2017

NOAA vs Mail on Sunday -- FACT CHECK

Read More...

Triumph of the Will and the Cinematic Language of Propaganda

Read More...

fredag, februar 10, 2017

What is bipolar disorder? - Helen M. Farrell

Read More...

søndag, februar 05, 2017

Metal Søndag 5. februar



Selvfinansiert, 2001

Etter at Ynleborgaz, som står for all musikken i Angantyr, gav ut et solid debutalbum, så gav han ut denne demoen før han begynte å fokusere på å bare gi ut album. Demoen består av tre låter strukket ut til 24 minutter, og alle tre er veldig bra black metal uten svakheter. Etter en åpning med lyden av krigere på slagmarken sammen med en creepy og mørk synth, så åpner demoen med den råe lo-fi black metalsounden som man vil høre gjennom denne altfor korte demoen. Det er de rene og ekte black metalriffene akkurat som på den første demoen og albumet. Det er rått og iskaldt som faen, men også velspilt og det er tydelig at Ynleborgaz at er genial låtskriver. Han kan også spille både trommer og gitar med både talent og feeling. Det er mye variasjon i riffene gjennom låtene samtidig som at han klarer å skape en mørk atmosfære. Det er så mye kult å høre på at musikken føles fresh hver gang man hører på den. Aggresjonen og hatet rettet imot kristne kommer tydelig frem, og man kommer i det rette humøret for å plyndre kristne landsbyer i vintermørket med sverd og ild.

Dette er en utgivelse enhver fan av black metal burde høre på. Det er sannsynligvis vanskelig å spore opp en kopi i dag, men demoen er reutgitt som bonusspor på nyere utgaver av albumet Sejr. Nordens stolte krigere er det perfekte eksemplet på at danskene kan lage minst like kald og ond black metal som oss nordmenn.

------------------------------------------------------

Rotten Pieces er et brasiliansk thrash band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres SoundCloud.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

fredag, februar 03, 2017

The Egyptian Book of the Dead: A guidebook for the underworld - Tejal Gala

Read More...

Robocop - Exploring an Action Masterpiece

Read More...

Predator: Why Is It So Good?

Read More...

torsdag, februar 02, 2017

Feminism Did NOT Destroy Atheism

Read More...

Do cell phones cook your brain?

Read More...

onsdag, februar 01, 2017

Prager - the Left, Right and Wrong

Read More...

Interdimensional UFO Portal Tutorial!

Read More...

#FreeSargon: A Measured Response

Read More...