torsdag, september 29, 2016

Why Doesn't Time Flow Backwards?


Read More...

tirsdag, september 27, 2016

20 hidden jokes & cryptic metaphors in A CLOCKWORK ORANGE


Read More...

OMG! Cockroach Giving Birth While Being Devoured By Fire Ants


Read More...

søndag, september 25, 2016

Metal Søndag 15. september




Sverige har alltid vært en av de ledende nasjonene når det kommer til metal. Det er så mange geniale og viktige metalband som er svenske, at det vil ta hele dagen å liste dem alle. Men skulle vi gjøre nettopp det, så er det bare naturlig og først nevne Sveriges første metalband, Heavy Load. De ble dannet i 1975 og gav ut dette albumet i 1978, før både NWOBHM, tysk metal og amerikansk metal hadde tatt av. Ikke bare var de tidlig ute med å spille skikkelig heavy metal før mange andre, men det er utrolig hvor ren og ekte sounden deres med tanke på at heavy metal ikke hadde tatt av som en sjanger enda. Mange av låtene på Full Speed at High Level høres mer ut som noe fra et U.S. power metal album fra tidlig 80-tallet enn noe fra en et band fra slutten av 70-tallet. Det selvsagt mye inspirasjon fra 70-tallet på dette albumet og det er tydelig at de har hørt mye på Led Zeppelin, KISS og Deep Purple, men de har også tatt betydelig mer inspirasjon fra den rendyrkete heavy metalsounden til Judas Priest og Black Sabbath. De har tatt disse musikalske elementene og skapt noe magisk og episk, og de er ikke redde for å vise at de har talent med den 11 minutter lange låta Storm og den 6 minutter lange prog rockinspirerte Caroline.

Full Speed at High Level er ren heavy metalmagi. En slags perfekt mellomting proto-metal som Led Zeppelin og de amerikanske episke bandene som Manowar og Manilla Road. Ragne Wahlquist kan virkelig spille gitar og hans sangstemme er en betydelig råere og lavere Rob Halford med en ettersmak av Robert Plan. Hans bror, Styrbjörn Wahlquist, er en god trommis. Sammen er de dynamitt. Det er omtrent null ting å klage på for en fan av skikkelig old school metal og tung 70-tallsrock. Det er ting som er corny og cheezy etter dagens standarder, men hvis sånne ting er et problem for deg, så burde du ikke høre på metal i det hele tatt. Med et slikt album til å kickstarte svensk metal, så er det ingen mysterium på hvorfor svenske har vært på topp i alle disse årene.

------------------------------------------------

Renorax er et fransk speed metal band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

lørdag, september 24, 2016

Cicret Bracelet DEBUNK


Read More...

tirsdag, september 20, 2016

Mansa Musa, one of the wealthiest people who ever lived - Jessica Smith


Read More...

10 Amazing Science Experiments! Compilation


Read More...

søndag, september 18, 2016

Metal Søndag 18. september




Dark Funeral er et av de mest kjente black metalbandene fra Sverige og er definisjonen på stereotypisk 90-tallsblack metal. The Secrets of the Black Arts er deres debutalbum og for mange deres beste utgivelse. Mest fordi lyden ikke er så overprodusert som de senere albumene. Dette albumet satte standarden for Dark funeral og utallige black metalband som har kopiert dem. Et sterkt fokus på satanisme og det klassiske black metalimaget med liksminke og nagler, hese skrik, raske riff og blast beats. Alle låtene er ekstremt raske med veldig få midttempopartier som gir lytteren noen pauser fra det soniske angrepet på ørene. Trommene kjører på med blast beats nesten hele tiden og det er minimal variasjon. Dette gjør at alle låtene er veldig like hverandre, men samtidig så fungerer dette veldig bra siden det gir hele albumet en intens, brutal og iskald atmosfære som bygges opp gjennom flere gjennomlytninger. Det nok av de som synes dette er kjedelig og har ikke tålmodighet til å høre på en hel rekke like låter i et strekk, men er man tiltrukket av den intense følelsen av rå musikk fylt med hat, så er dette albumet perfekt. Og digger man black metal klisjéer, så er alle Dark funeral album perfekte siden Satan blir påkalt i nesten alle låtene.

The Secrets of the Black Arts er ikke for alle, inkludert dedikerte black metalfans. Det kan fort bli for monotont med å høre på en vegg av støyende riff og blast beats som kjører på med full speed i 40 minutter i strekk, men tar man tid til å høre på dette albumet, så vil man oppdage at det faktisk er litt variasjon i låtene og at det er mye bra musikk å finne i dem. Det er så stereotypisk black metal som det er overhodet mulig å få det uten å være i fra Norge, men det er ikke nødvendigvis en negativ ting og The Secrets of the Black Arts er beviset at det kan fungere.

--------------------------------------------

The Odious Construct er et amerikansk melodiøs death metal band som har gitt ut 3 demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Tarot trommis Pecu Cinnari døde den 10. september. Han var trommeslager i Tarot, som er Finlands største og mest kjente heavy metal band, fra bandet ble dannet i 1985 frem til hans død for noen dager siden. Han var på alle utgivelsene deres og hans død er et stort tap for heavy metal.

Nå over til metal musikkvideoer.


Fanvideo.


Read More...

torsdag, september 15, 2016

Response to "DEBUNKED: Top 5 "Climate Change" Myths" by Louder with Crowder


Read More...

søndag, september 11, 2016

Metal Søndag 11. september



Piraja, 2004

Tömmermenn er et metalband fra Drammen som ligger et sted mellom moderne heavy metal og groove metal. De er ikke så lett å kategorisere utover det, men det er ingen tvil om at de er blytunge. Låtene er aldri spesielt raske og holder seg til et midttempo der riffene kan få bygge opp atmosfæren og det harde lydlandskapet. Jeg husker da dette albumet var helt nytt i 2004 og fikk toppscore i Scream Magazine (eller i det minste en veldig positive anmeldelse) og de ble intervjuet, der de i intervjuet sa at albumtittelen refererte til at det var 12 tunge låter på albumet, hver av dem et tonn tungt. Alle låttitler og lyrikk er på norsk, og det er mye følelse i lyrikken og vokalen. Geir Berntsen har en ganske testosteronfylt stemme som får frem de dype følelsene bak musikken. Hele albumet føles urbant og moderne. Man kan føle mye av angsten og rastløsheten vi går gjennom i livene våre. Det er mye av følelsene av det håpløse i dagliglivet, men Tolv tonn føles aldri fryktelig sint eller sutrende ut. I stedet føles alt bare riktig ut. Det er et veldig modent album med mye mer dybde i både musikk og lyrikk enn å bare aggresjon og angst.

Jeg antar 2004 ikke lengre telles som moderne, men Tömmermenn har tatt det som var moderne i tung rock og metal fra slutten 90-tallet og på tidlig 2000-tallet, og gjort det til noe eget, unikt og noe som står som noe tidløst. Dette er på mange måter et perfekt album og en perfekt sountrack til det gråe samfunnet Norge ofte er.

--------------------------------------------------

Wreodan Healh er et britisk black metal band som har gitt ut en demo. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

torsdag, september 08, 2016

Atheist Debates - Finding out you were wrong


Read More...

søndag, september 04, 2016

Metal Søndag 4. september



Når et band har gitt ut en rekke suksessfulle album, og på toppen av det hele hadde en periode der de var kjent som et bra liveband, så er det nesten en selvfølge at de har gitt ut et livealbum. When Satan Lives kom ut mens Deicide var i toppform. De spiller skikkelig tight og den mer råe lyden man får i en livesetting får musikken til å høres skikkelig brutal ut. Alle riffene er på plass og ingen av instrumentene drukner hverandre ut, og hvis man hører godt etter, så kan man til og med høre bassgitaren. Man får virkelig en trang til a headbange når man hører alle de klassiske Deicide låtene spilt med en masse energi og råskap. Man kan se for seg at det er en skikkelig intens og voldelig mosh pit foran scenen når de spiller mange av disse låtene. Publikumet høres veldig energisk ut og der er tydelig at det er en skikkelig god konsertstemning. Det er med andre ord et veldig bra livealbum.

Det betyr ikke at det er fritt for svakheter. Vokalen til Glen Benton er ikke like intens som den er på albumene, men jeg antar det er stor forskjell på å gjøre opptak i studio der man kan ta pauser i motsetning til en livesetting hvor han må growle i en hel time i strekk uten pause. Det er ikke en så stor svakhet siden en mer rettfrem growling fungerer helt fint live. Det som er den virkelige svakheten er at de bare fremfører en låt fra Legion gjennom hele settet. Det er en såpass bra og klassisk utgivelse, så det er synd at de bare fremfører en låt fra det albumet. When Satan Lives er et solid livealbum, men det er først og fremst for Deicide fans. Det er ingenting i veien for noen som aldri har hørt på Deicide med å starte med dette albumet, men jeg anbefaler heller å høre på de klassiske albumene først. Ellers, så anbefaler jeg When Satan Lives til alle som digger Deicide.

--------------------------------------------

Saturnian Current er et amerikansk black metal band som har gitt ut en demo. Dere kan høre hele demoen på deres ReverbNation.

Tidligere Threat Signal trommis Norman Killeen døde den 25. august. Han var også trommis i Elevator 22 og det siste bandet han var aktiv i var Dyed in the Wool. Hva er det med trommiser som gjør at så mange av dem har dødt de siste to årene? Vi begynner å nå Spinal Tap nivå i døde trommiser.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

torsdag, september 01, 2016

How the Königsberg bridge problem changed mathematics - Dan Van der Vieren


Read More...

Penn Jillette's 'Trump' Card Trick


Read More...

Matt Dillahunty and AronRa - Lecture and Q&A - Perth WA


Read More...