tirsdag, august 30, 2016

Quick D: Viral Kid Stunts


Read More...

søndag, august 28, 2016

Metal Søndag 28. august





Etter to suksessfulle album, så gikk Def Leppard i en enda mer kommersiell retning med Pyromania. Nesten alle hint av heavy metal ble strippet bort for en mer rettfrem rock sound, og det fungerte siden Pyromania endte opp med å selge 10 millioner kopier i USA alene. Albumet åpner med den catchy AC/DC inspirerte Rock Rock (Till You Drop), som er tøff og har et catchy refreng, men selvsagt ikke for tøff slik at den kan spilles på kommersiell radio. Neste spor er den mer rolige og midttempo Photograph med det ekstremt catchy og sukkersøte vokalrefrenget som sitter som støpt i bevisstheten etter bare en gjennomlytting. Og med de to låtene alene, så har vi hele formelen til hvorfor dette albumet fungerer. Catchy party rock hele veien med solide riff og store refrenger. Alle låtene er laget for å synge med til og den har den magiske 80-tallstemingen der man kan se for seg musikken bli spilt i store arenaer. Pyromania er kanskje en elendig unnskyldning for et heavy metalalbum, men fy faen hvor bra det er som et popalbum. Dette er standarden alle puddelrockbandene strevde med å nå, men få klarte å nå det samme perfeksjonen som Def Leppard hadde på dette albumet.

Dette albumet er selveste definisjonen på 80-tallet. Fra den syntetiske trommesounden til bruken av en masse synth sammen med gitarene, så er alt så 80-talls som man kan få det. Dette er også albumet gitarist Pete Willis fikk sparken for overdreven alkoholmisbruk og ble erstattet med Phil Collen, som har vært fast rytmegitarist for bandet siden dette albumet. Jeg tror det kommer som en selvfølge at dette er et obligatorisk album for en hver fan av 80-tallshard rock.

---------------------------------------------------------

Corpse Hoarder er et amerikansk death metal band som har gitt ut to demoer. Dere kan høre dem på deres SoundCloud.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

lørdag, august 27, 2016

Derfor må du kunne statistikk

Kan vi si at Jan er et typisk forbryternavn fordi det er det vanligste navnet på dømte? Lever du lenger hvis du tar en lang utdanning? Hvis du ikke har snøring på statistikk, er det lett å tolke tall feil.

Link

Read More...

What is the biggest single-celled organism? - Murry Gans


Read More...

fredag, august 26, 2016

Complete Solution To The Twins Paradox


Read More...

søndag, august 21, 2016

Metal Søndag 21. august




Time Travelling Blues er et album som definerer alt som er riktig med stoner metal. Vi snakker om store kosmiske riff som river hull i tid og rom og drar lytteren ned i dragsuget. Dette er heavy saker, men som også er så ekstremt catchy at man blir fanget opp i musikken med en gang fra første sekund. Riffene er av den klassiske stonertypen som har gått på skole under Tony Iommi og graduert med topp karakterer. De er ikke bare old school, de er tidløse, noe som gjør at dette albumet er en klassiker uavhengig om hvilket år det kom ut. På toppen av de geniale instrumentene, så har man vokalen til Ben Ward. Det høres ut som om de pumpet testosteron direkte i stemmebåndet hans og hasjrøyk rett ned i lungene før hvert opptak. Alt bare høres riktig ut og man ønsker at musikken aldri stopper og at låtene bare fortsetter i all evighet.

Dette er det perfekt stoneralbumet. Og det perfekte metalalbumet. Det er på samme nivå som hvilken som helst klassiker man kan tenke seg. Debuten er fantastisk, men her på dette albumet har de tatt det som fungerte og gjort det enda bedre. Time Travelling Blues er Orange Goblin sitt største mesterverk og alle som liker tung musikk må høre på det.

---------------------------------------------------

BongCauldron er et britisk stoner metal band som har gitt ut 3 demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Graveyard Rodeo trommis J. Clyde Paradis døde den 14. august. Det døde mange trommiser i fjor, og det ser ut til at det er like ille i år. Han var også trommis i The Gates of Slumber i 2001, Sourvein i 2008 og en hel rekke andre band. Det siste vi trenger er flere døde trommiser, så det er alltid et stort tap når de dør.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

lørdag, august 20, 2016

How many ways can you arrange a deck of cards? - Yannay Khaikin


Read More...

fredag, august 19, 2016

The case of the missing fractals - Alex Rosenthal and George Zaidan


Read More...

søndag, august 14, 2016

Metal Søndag 14. august




Selvfinansiert, 1980

Før han var vokalist i Iron Maiden, og til og med før han var vokalist i Samson, så var Bruce Dickinson vokalist for et ukjent NWOBHM band som het Speed. Først som gitarist og vokalist fra 1977 til 1978, så bare vokalist inn og ut av bandet så sent som 1981. Svært lite kom ut av dette bandet unntatt denne singelen fra 1980 med to låter. Det er veldig enkel rock ‘n’ roll dreven NWOBHM og det skjer lite teknisk sett i låtene, men det fungerer veldig bra til tross av det. Det er keyboards, men man legger ikke merke til dem før soloen i første låta. Først da oppdager man at de er en del av lydbildet. Vokalen til Bruce Dickinson er ikke så dramatisk og velutviklet som den er på Iron Maiden albumene som skulle komme senere i karrieren hans, men man kjenner igjen stemmen hans. Han er mer en rock ‘n’ roll sanger her enn en heavy metalvokalist, men det fungerer perfekt sammen musikken. Det er bare 7 minutter ned musikk og den er veldig enkel, men det er veldig sjarmerende og energisk, så det er absolutt verdt å høre på. Ta deg 7 minutter til høre på denne bortglemte singelen gjennom disse to Youtube videoene eller på Classic Metal Samples. Det er garantert til å gjøre dagen litt bedre.



-----------------------------------------------------

Cauldron Born er et pakistansk death metal band som har gitt ut en demo. Dere kan høre hele demoen på deres SoundClick.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

søndag, august 07, 2016

Metal Søndag 7. august




Acid Drinkers gjorde alt riktig på Are You a Rebel? fra 1990, så når de kom ut med oppfølgeren året etterpå, så var det bare å gjøre det som fungerte på nytt igjen. Dirty Money, Dirty Tricks har alt det som var bra med debuten. Gode riff, en masse energi , adrenalin og en god dose med humor. Dette er ekstremt underholdende thrash med en klar crossoverholdninger. Kanskje litt for lystig for de om ønsker mer seriøs og sint thrash, men perfekt når man ønsker noe catchy, morsomt og moshvennlig . Dette er thrash man kommer i veldig godt humør av. Musikken er veldig variert, men det er bestandig raske riff og tromming som holder energien gående. Som nevnt, så er det klare likheter med dette albumet og debuten. De prøver seg ikke på noe nytt her, og det fungerer siden et album i stilen til debuten ikke er nok. Dette er den perfekte oppfølgeren.

Begge albumene kan nesten sees på som et langt dobbel album siden de er så like. Det er et lang thrash party som man ønsker aldri sluttet. Det er fint lite jeg kan si om Dirty Money, Dirty Tricks som jeg ikke har allerede sagt om Are You a Rebel?. Begge albumene en undervurderte klassikere i mine øyne.

-------------------------------------------------

Skyless Aeons er et canadisk melodiøs death metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

fredag, august 05, 2016

Car Stereo Tape Adapters - 8-Track to Cassette to MP3


Read More...

onsdag, august 03, 2016

Atheist Debates - Pre-debate interview with AronRa


Read More...