tirsdag, juni 30, 2015

Charlie Charlie Poetry Challenge


Read More...

søndag, juni 28, 2015

Metal Søndag 28. juni




Motörhead trenger ingen introduksjon. De har holdet det gående siden 1975 og har gitt ut kvalitetsalbum etter kvalitetsalbum i alle disse årene, og på toppen av det hele, så kommer det ut et nytt album i år som sikkert også kommer til å være et kvalitetsalbum. Iron Fist er alt det er man forventer fra Motörhead. Rask og hard rock ‘n’ roll av den metalliske sorten. Iron Fist var det siste albumet med Fast Eddie Clarke på gitar, så det er det siste Motörhead albumet med den gitarsounden de hadde gjennom alle albumene fra 70-tallet. Nå er selvsagt alle albumene deres rock ‘n’ roll som bare faen, men det er tydelig mye god gammeldags rock i de låtene som ikke er så raske og røffe. Det er ingen tvil om at åpnings og tittelsporet Iron Fist er rett frem ren metal, men mye av dette albumet går for en mer rocke sound. Men når låter som tittelsporet og Speedfreak setter i gang, så er det ingen tvil om at man hører på den proto-speed metalsounden som banet veien for speed metal og tidlig ekstrem metal.

Dette er en nok en klassiker fra Motörhead. Lemmy hater hvordan dette albumet høres ut på grunn av produksjonen og at han ikke gjorde sitt beste da han spilte det inn. Han misliker også sterkt at han lot Fast Eddie Clarke produsere det. Albumet er kanskje søppel i Lemmys ører, men de fleste fans av dette bandet vil være enig at Iron Fist er en klassiker. Det høres ut som klassisk Motörhead og mange av disse låtene er i dag klassikere som fortsatt dukker opp på settlistene til Motörhead.

--------------------------------------------------------

Iconoclasm er et amerikansk thrash band med 4 demoer/EP-er ute. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

søndag, juni 21, 2015

Metal Søndag 21. juni



Jeg tror ikke det er noen som hører på metal som ikke allerede er godt kjent med svensk death metal fra tidlig 90-tallet. De fleste er kjent med den mørke motorsagsounden som vi alle assosierer med tidlig svensk death metal, men det var betydelig mer variasjon i den svenske sounden enn det. Afflicted gikk bort i fra den sounden med mer tekniske riff og progressive låtstrukturer med innslag av folkemusikk fra Midtøsten. Lyrikken mer filosofisk og åndelig anlagt enn den typiske lyrikken om vold og Satan. Afflicted var et veldig annerledes band. Selv om det er ingen tvil om at det er skikkelig death metal når man hører på låtene deres med de skikkelige death metalriffene, trommingen og den vokalen, så er det snakk veldig unik og progressiv musikk. Musikken er veldig variert. Det er mer rolige atmosfæriske partier her og der, som varer akkurat lenge nok til at de fungerer før vi blir påminnet om at de er et death metalband. Ingenting på dette albumet føles overflødig. Man får akkurat det man ønsker fra både teknisk og progressiv death metal, som er at de først og fremst spiller genial death metal fremfor å vise hvor teknisk flinke eller hvor eksperimentelle de er. I stedet for å prøve å vise hvor mange noter og avanserte riff de kan spille så rask som mulig, så kommer låtskrivingen først.

Dette er for meg hvordan denne type death metal skal spilles. Det har en unik og mystisk atmosfære som gjør at albumet høres ut som om det kommer fra en annen tid eller verden. Det er selvsagt elementer av old school svensk death metal i musikken i tillegg til de mer prog rock og orientalske elementene, men dette er selvsagt alt annet enn en negativ ting. For meg er dette et av de mest undervurderte albumene fra svensk death metal. Prodigal Sun er et album en hver fan av både death metal og progressiv musikk burde høre på. Som de fleste gode album, så kan det ta noen gjennomlytninger før det klikker, men det er verdt den tiden det tar. For meg er dette en klassiker.

----------------------------------------------------

Apocryfal er et finsk death metal band med to demoer/EP-er ute. Dere kan høre dem her og her.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

søndag, juni 14, 2015

Metal Søndag 14. juni




Her har vi virkelig en obligatorisk klassiker for fans av thrash og crossover. D.R.I. var kanskje det første crossoverbandet og de som gav navn til sjangeren, men Stormtroopers of Death var på mange måter bandet som satte trenden i gang. Speak English or Die er den perfekte kombinasjonen av hardcore punk og thrash. Det hele startet som et sideprosjekt for Anthrax gitaristen Scott Ian. S.O.D. var aldri ment som noe seriøst band og ble det heller ikke. Med Anthrax trommis Charlie Benante og daværende bassist Dan Lilker, så satte de i gang med å spille hardcoreriff med en god dose thrash. De fikk roadien Billy Milano, som var bassist i punkbandet The Psychos til å gjøre vokalen. Resten er historie. Musikken er stappfull av kule riff, både av thrash og hardcorevarianten. Det er virkelig rask og aggressiv musikk. Låtene er i gjennomsnitt 2 minutter eller kortere. Humoren i lyrikken er alt annet enn politisk korrekt med låter som «Kill Yourself» og «Fuck the Middle East». Headbangingen stopper aldri opp når man setter på Speak English or Die.

Dette er et album fylt opp med holdning, aggresjon og humor som mange nyere band har prøvd å gjenskape, men få har fått til. Dette er skikkelig crossover som gjør alt riktig. Låtstrukturene er akkurat som slik som old school hardcore punk skal være, mens riffene thrasher hardt nok til å brekke nakken og knuse skallen på lytteren. Som sagt er dette en obligatorisk klassiker.

---------------------------------------------------------

Damage Source er et tysk thrash band med 3 demoer ute. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.


Fanvideo.


Read More...

søndag, juni 07, 2015

Metal Søndag 7. juni




Cornerstone startet som et sideprosjekt til Royal Hunt bassist Steen Mogensen, for å så bli hans fulltidsprosjekt når han forlot Royal Hunt. Bandet er i dag et melodiøst heavy metalband med elementer av AOR, men da det var et sideprosjekt, så var det ren AOR. Arrival er et av de albumene som fint ha kommet ut på slutten av 70-tallet eller en gang på 80-tallet. Det har den virkelig rene AOR sounden med melodiøse riff som ligger et sted mellom hard og soft rock. Keyboards er tydelige i lydlandskapet og alle låtene er fylt med masse sterke følelser. Vokalen er fremført av Doogie White, som er kjent fra en lang rekke med hard rock og heavy metalband på den melodiøse siden av sjangeren. Som nevnt, så er dette ganske ren AOR, så musikken er ikke spesielt metal sammenlignet med de senere albumene. De fleste låtene har en balladefølelse og låtene er bygget opp rundt catchy refrenger og synthriff.

Det er mer kommersiell 80-tallsinspirert rock enn faktisk metal på Arrival. Det er på hard rock siden av AOR, men det er få hint av den melodiøse heavy metalsounden som dukket opp på de senere albumene. Er du ute etter metal, så er det best å hoppe over Arrival, men er du ute etter skikkelig solid AOR, så er dette album du ikke vil gå glipp av. Det episke refrenger og 80-tallssynth for alle pengene.

------------------------------------------------

Anguish Sublime er et serbisk melodiøs death metal band med to demoer/EP-er ute. Dere kan høre den siste EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...