mandag, oktober 27, 2014

The Four Fundamental Forces Of Physics Explained


Read More...

søndag, oktober 26, 2014

Metal Søndag 26. oktober



Det er ikke skikkelig Halloween uten King Diamond. Han er kjent for sin merkelig og unike falsettvokal og for konseptalbum bygget rundt skrekkhistorier han selv har skrevet. The Spider's Lullabye bryter litt med de andre albumene med at det bare er de 4 siste låtene som kan beskrives som noe konseptalbum, mens de 6 første låtene står som individuelle historier, som strekker seg fra seriemordere, spøkelser og det å bli begravd levende. De 4 siste låtene er noen som blir behandlet for araknofobi. Siden det er en skrekkhistorie, så kan man forvente at ting ikke går så bra med pasienten. Hvis disse 4 siste låtene hadde blitt strukket ut til et helt konseptalbum, så hadde det blitt det første og eneste konseptalbumet hvor historien ikke handlet direkte om det overnaturlige. Men som vanlig i metal, så er det musikken, ikke lyrikken som er viktigst. King Diamond høres like rar og umenneskelig som vanlig. Det tar tid for nye lyttere å bli vant til stemmen hans, og for noen, så klarer de dessverre ikke det. Andy LaRocque er fortsatt genial på gitar og kommer sammen med den nye gitaristen Herb Simonsen, så lager de noen veldig fine riff.  Låtene og riffene er ikke like geniale som på de klassiske albumene, men de er fortsatt geniale og flere mil over de fleste andre band.

Dette er ikke det beste King Diamond albumet, men det er fortsatt et genialt album. Det er nok av låter som står frem som både atmosfæriske og som man kan headbange til. Dette er høy kvalitets heavy metal en hver fan av King Diamond og heavy metal burde sjekke ut.

-----------------------------------------------------

Broken Fate er et sveitsisk thrash band med 3 demoer/EP-er ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.



En gammel klassiker fra den tiden de gikk under navnet Hellhammer.


Read More...

søndag, oktober 19, 2014

Metal Søndag 19. oktober



Misery Index er et av de death metalbandene som vist nok er kjempebra live, men kjedelig på plate. Personlig, så høres dette albumet alt annet enn kjedelig ut i mine ører, så jeg vil våge å påstå at den påstanden ikke stemmer. Misery Index sin versjon av death metal innholder store doser med grindcore. Ikke grindcore som i goregrind eller lignende, men skikkelig ren grindcore med politisk og samfunnsbevisst lyrikk. Grindcoreelementet er så tydelig i musikken at jeg er nesten fristet til å si at det grindcore med et tydelig death metalelement. Dette er rask, brutal og sinna musikk med skikkelig aggressiv vokal. Det er selvsagt blast beats, men det er mye variasjon i trommingen med en del d-beat hentet fra tidlig grindcore og crust punk. Vanligvis når man snakker om death/grind, så er det ikke så mye snakk om gitarharmonier, men dette albumet har noen fine gitarharmonier som bygger opp riffene. De er med på å gjøre musikken skikkelig catchy og energisk. Man bare vet at det er noen skikkelig ville moshpiter når bandet spiller disse låtene. Misery Index er et band som vet når og hvordan bruke breakdowns og groove i musikken.

Dette albumet er perfekt for å få ut aggresjon rettet imot dumme politikere, det teite samfunnet og hele den korrupte verden. Dette er et godt eksempel på hvordan man tar klassisk grindcore og death metal, og gjør det til noe moderne. Jeg syntes albumet var litt småkjedelig da jeg hørte på det for første gang. Nå har jeg har jeg hørt på det minst 20-30 ganger i de siste årene og det er alt annet enn kjedelig nå.

----------------------------------------------------

L'Edelweiss Noir er et fransk black metal band med to demoer ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

søndag, oktober 12, 2014

Metal Søndag 12. oktober



Dette er egentlig ikke noe offisielt album, men en bootleg. Til tross av det, så er denne bootlegen en del av Mayhems historie. Alle kan historien om hvordan Dead begikk selvmord, hvordan Euronymous fant liket, spiste deler av hjernen til Dead og tok dette bildet. Bildet dukket senere opp som cover på en colombisk bootleg og resten er historie. Selveste bootlegen er et elendig opptak fra en konsert på Sarpsborg i 1990, og den elendige lyden er perfekt. Black metal trives på råtten lo-fi lydkvalitet, og The Dawn of the Black Hearts leverer det i bøtter og spann. Stemningen er ikke like uhyggelig og ubehagelig slik som på Live in Leipzig siden publikum høres ut til å like bandet, men det som mangler i uhygge blir tatt igjen med råskapen i musikken. Siden 1995, så har denne bootlegen blitt utgitt på CD med liveopptak fra Lillehammer i 1986 og Pure Fucking Armageddon demoen fra samme år. Konserten fra Lillehammer er bare 4 låter og alle er coverlåter av Venom og Celtic Frost låter. Demoen er som forventet rå, sloppy, stygg, amatørmessig, rølpete og dermed er med andre ord perfekt.

Hvis du ikke er en så stor fan Live in Leipzig, så vil du neppe like The Dawn of the Black Hearts, og har du aldri vært noen stor fan av Mayhem, så vil neppe dette albumet gjøre deg til noen fan. Men er du en fan av lo-fi bråk og digger gammel Mayhem, så er det en selvfølge at du skaffer deg The Dawn of the Black Hearts. Det er et stykke norsk black metalhistorie og innholder noen virkelige tøffe opptak av en svunnen tid.

----------------------------------------------------------

Drofnosura er et canadisk sludge band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

søndag, oktober 05, 2014

Metal Søndag 5. oktober



Selvfinansiert, 2012

Death og doom går veldig fint sammen, men hva skjer om du legger til litt black metal? Da får du får du kvalitetsekstrem doom som Abyssal fra Storbritannia. Dette er seig og tung death doom med en skikkelig mørk og grotesk atmosfære. Black metaldelene er dominert av death metaldelen, men kommer tydelig frem i noen av de raske partiene av låtene i form av riffene og trommingen. Death metaldelen dominerer de sakt doomdelene, som utgjør mye av musikken. Vokalen er en dyp growling, noe som sier klart i fra at Abyssal er først og fremst et death metal band. Stemningen er skikkelig råtten, ondskapsfull og når de fleste låtene ligger på litt under 10 minutter, så er det nok av tid for å bygge opp den klaustrofobiske stemningen. Dette er musikk for mørke kjellere og dype grotter.

Liker du death metal med fokus på stemning, death doom med fokus på death metalsiden av sjangeren og/eller annerledes black metal, så er dette et album jeg anbefaler på det sterkeste. Låtene er aldri kjedelig selv om de er lange og de er nesten progressive til tider. Dette er musikk for mørket.

--------------------------------------------------------------

Sadhak er et norsk doom band med demo ute. Dere kan høre hele demoen på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...