søndag, august 31, 2014

Metal Søndag 31. august



En god oppfølger er aldri lett å lage, spesielt når det man skal følge opp er et klassisk album som var med på å sette svensk death metal på kartet. En god del vil si at Grave ikke fikk det til og at You'll Never See... mangler noe av den intense følelsen og de geniale riffene til Intothe Grave. Har disse kritikerne rett? Bare delvis. You'll Never See... er kanskje ikke like fresh som Into the Grave, men det er viktig å huske på at debuten er et landemerke i sjangeren de aldri hadde noe håp om å leve opp til. Låtene på dette albumet er for det meste låter de skrev like etter debuten, mens på debuten brukte de for det meste låter de hadde brukt flere år på å perfektere. Så selv om låtene her ikke er like perfekte, så har de alt det klassisk svensk death metal skal ha. Den brutale motorsaggitartonen, blytunge riff og ren ondskap og råskap. Dette albumet er skikkelig tøffe saker og den perfekte soundtracken til å headbange til mens du drikker øl og graver opp graver.

Grunnen til jeg bruker så mye av anmeldelsen til å sammenligne dette albumet med debuten er fordi jeg kom over flere anmeldelser som ikke gir You'll Never See... langt nær så gode anmeldelser som de burde gi dette albumet. Dette albumet er alt man ønsker og forventer fra god gammeldags death metal, og det er ingen feil eller svake låter på dette albumet, bare ren death metal. Dette er klassisk death, og man må være en idiot for å mene noe annet.

-----------------------------------------------------------

Acid Goat er et britisk doom band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

torsdag, august 28, 2014

AllTrials: Medicine is broken


Read More...

AllTrials: Doctors are being misled


Read More...

AllTrials: Withholding results costs lives


Read More...

søndag, august 24, 2014

Metal Søndag 24. august


CBS, 1984

Når man tenker på dansk metal, så tenker man som oftest bare på Mercyful Fate/King Diamond, men er man typen som er opptatt av 80-talls metal, så vil man også tenke på Pretty Maids. Etter en kort klassiskinspirert intro, så åpnes albumet med Back to Back. Back to Back er et tøft stykke tidlig power metal som var med på å grunnlegge sjangeren. Rask, hard, men også melodiøs. Mange tidlige power metalband hørte på Pretty Maids, og mange nyere power metal band som har utforsket power metalsjangerens røtter er godt kjent med sangen, spesielt etter at HammerFall coveret låta. Resten av albumet er mer rett frem heavy metal i typisk 80-tallsstil, men på ingen måte noen nedtur. Det er klassisk heavy metal hele veien med en obligatorisk klissen 80-tallsballade. Det som skiller Pretty Maids fra mange heavy metalband er bruken av keyboards. De er aldri i veien for riffene og man legger ikke merke til dem så ofte, men de er med på å skape sounden.

Red, Hot and Heavy er alt fans old school heavy kan ønske seg. Riff, riff og mer riff. Ronnie Atkins har en tøff stemme, det er effektiv bruk av keyboards og alt høres bare rett ut. Album som dette er grunnen til at 80-tallssounden blir tilbedt og så mange prøver å gjenskape den. Pretty Maid er et av de obligatoriske bandene all fans av heavy metal burde være kjent med og Red, Hot and Heavy er en av grunnene hvorfor.

----------------------------------------------------------

Silent Images er et svensk progressiv death/thrash band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

søndag, august 17, 2014

Metal Søndag 17. august


Earache, 1990

Napalm Death er grindcoresjangerens gudfedre. De er ikke direkte det aller første grindcorebandet, men de er på mange måter dem som definerte hele sjangeren. Deres brutal tolkning av hardcore punk har satt permanente spor i ekstrem musikk. Da 90-tallet begynte å nærme seg, så begynte de å ta inn death metalelementer i musikken. Dette likte ikke deres vokalist Lee Dorrian, og han sluttet for å danne Cathedral (men det er en historie jeg allerede har tatt i en tidligere utgave av Metal Søndag). Mark "Barney" Greenway tok over og har vært bandets faste vokalist siden den gang. Napalm Death fungerer utrolig bra som et death metalband. Det er fortsatt klare hint av grindcore i riffene og de høres fortsatt ut som Napalm Death, men låtstrukturene er mye lengre og høres mer ut som skikkelige metallåter. I stedet for 1-2 minutter lange utbrudd av grindcore, så er det mer strukturerte death metal låter på 3-4 minutter. Det venstrevridde sinnet rettet imot maktmennesker og deres hykleri og ondskap er der fortsatt, og man kjenner trangen til å ta til gatene for å brenne ned regjeringsbygg og kontorene til kapitalistsvin.

Napalm Death er et av de viktigste bandene i både metal og punkrockens historie. De var lenge det mest ekstreme bandet i hele verden, og når det er snakk om tidlig 90-talls death metal, så er dette uten tvil et av de mest brutale albumene fra denne tidsperioden. Alle låtene er fylt med fucking heavy og brutale riff som er like tøffe i dag som da dette albumet kom ut. Harmony Corruption er en obligatorisk klassiker for en hver fan av både death metal, grindcore og ekstrem musikk generelt.

---------------------------------------------

Recreate the Sun er et norsk melodiøst death metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre hele EP-en på deres SoundCloud (bla litt ned på siden deres for å komme forbi de korte samplene for å finne EP-en)

Nå over til metal musikkvideoer.



Fanvideo.

Read More...

tirsdag, august 12, 2014

Why do Bats Transmit so many Diseases like Ebola?


Read More...

søndag, august 10, 2014

Metal Søndag 10. august



Carpathian Forest burde være et kjent navn for en hver fan av norsk black metal. De er kjent for rølpete, stygg og pervers black metal, og Black Shining Leather er hvor dette kommer fram for fult. EP-en de gav ut noen år før dette albumet hadde mer fokus den klassiske black metalatmosfæren, mens her kjører de fult på sloppy låter om sadomasokistisk sex og råtten ondskap. Musikken er ganske rett frem black metal, men det er klare hint av punk i både riff og holdning. Rølpete holdninger og punkelementer i låtene gir musikken en vill og syk stemning, men tro ikke et sekund at den mørke satanistiske stemningen fra EP-en er borte av den grunn. Tvert imot. Mørke ligger tykt på som aldri før. Man kan kjenne at vold, negative følelser og selvmord er del av stemningen uten å lese lyrikken. Det er ingen tvil om at dette er et skikkelig black metal album.

Albumet er nesten hel time langt. Nesten en time er nok til å ødelegge sjelen til hvemsomhelst som hører på dette albumet. Dette er et av de albumene som er prefekt for både godt og dårlig humør. Perfekt for når du er fylt med skadefryd og syke tanker om vold og pervers sex. Perfekt for når du vil la sinne og sorg ta over og du er klar til å drepe noen eller drepe deg selv. Det er ikke noe misbruk av blast beats og de vet når de skal kjøre på med mer midttempo eller sakte rytmer. Hele albumet er veldig godt komponert uten at noe av kaoset og anarkiet i musikken forsvinner. Jeg vet det er nok av de som er uenige, men dette albumet er en klassiker i mine ører.

-----------------------------------------------------

Steel Bearing Hand er et amerikansk thrash band med tre demoer/EP-er ute. Dere kan høre to av dem her og her.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

søndag, august 03, 2014

Metal Søndag 3. august



War metal er en stilart for spesielt interesserte. Det er først og fremst en stilart innenfor black metal blandet med en god dose death metal, men Angelcorpse er mer på death metal siden av stilen. Det er black metalelementer i en del av riffene og i vokalen, men det føles mye mer som death metal enn annen war metal. Ellers er Hammer of Gods et veldig typisk war metal album. Alle låtene er raske med nonstop blast beats og maskingeværtrommer, raske riff og alle låtene er fylt med satanistisk hat, ondskap og vold. Dette er musikk som gir følelsen av svidde Helvetes landskaper med evig krig og massegraver fylt med de voldtatte likene til kristne og Guds engler. Satan står over massegraven der Jesus ligger og ler mens han pisser på det maltrakterte liket. Landskapet lyser opp av ild og eksplosjoner fra bomber og granater. Soppskyer fra atombomber kan ses i horisonten. Dette albumet er den perfekte soundtracken til krig, massedrap og sodomi i Satans navn. Det er masse kule riff på dette albumet med raske gitarsoloer.

Dette er et jævlig kult death metal album med akkurat nok black metal i seg til at fans av alle typer for ekstrem metal kan digge dette. Hammer of Gods er en perfekt introduksjon til war metal. Ikke fordi det er på noen måte et mildere war metal album, men fordi det har mer klare og tydelige riff og gitarsoloer. Vanligvis er war metal et rot av kaotiske riff, mens dette høres mer ut som skikkelig ekstrem metal som klarer å fange opp råskapen man assosierer med war metal. Angelcorpse er et fantastisk death metal band i en stil som vanligvis er spilt av black metal band. Hammer of Gods er et album som hører hjemme i en hver platesamling.

---------------------------------------------------

Deconstructing Sequence er et britisk progressiv death metal bad med to selvfinansierte EP-er ute. Dere kan høre dem på deres ReverbNation.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...