søndag, mai 25, 2014

Metal Søndag 25. mai


Gremlin, 1981


Det har vært en del metalband gjennom årene som het Wolf. Det burde ikke komme som noen overraskelse med tanke på at ulver har lenge vært et symbol på både ondskap og det ville og dyriske. Et perfekt navn på et metalband med andre ord. Første Wolf vi skal se på er et NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal) band fra Cheshire. Det var et annet NWOBHM band som også het Wolf, men vi skal se på dem i en fremtidig utgave av Metal Søndag. Wolf fra Cheshire gav bare ut denne ene singelen med to låter før de bare forsvant. Dette var skjebnen til mange NWOBHM band. De to låtene See Them Running og Creatures of the Night er veldig typisk NWOBHM i at begge låtene fokuserer på et veldig rett frem heavy metal riff som er repetert gjennom låta. I Creatures of the Night er det mer fokus på atmosfære enn på tittelsporet, som er mer galopperende og energisk, men begge er så arketypisk tidlig heavy metal som man bare får det. Og det er jo det som er tiltrekningskraften til denne type musikk fra denne tidsperioden. Det er rent heavy metal hele veien.

Det er ganske håpløst å prøve å spore opp en kopi av denne singelen. Det er nok bare en håndfull heldige samlere som sitter med en kopi i dag, og de fleste av dem er vel neppe villig til selge sine kopier for noe annet enn en liten formue. En mager trøst er at man kan høre hele singelen her eller på Youtube (side a her og side b her).

---------------------------------------------

Marble Chariot er et fransk doom band en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

søndag, mai 18, 2014

Metal Søndag 18. mai





Thrash har altfor lenge vært en mangelvare her i Norge. Man kan telle de nevneverdige norske thrashbandene på en hånd og fremdeles ha flere fingrer ledige. Desekrator er ikke nødvendigvis et av disse nevneverdige bandene. De er for useriøse og primitive for det. Desekrator var et kortlevd sideprosjekt til flere kjente black metalmusikere som jeg er for lat til å liste opp her. Hele ideen var å hylle gamle thrashband og tidlig ekstrem metal, og dette var lenge før hele retro-thrashscenen oppsto. Hver låt er en forskjellig form for primitiv thrash.  Alt i fra tradisjonell heavy metalbasert, til punk/hardcorebasert til tidlig death/black metalbasert. Hver låt har forskjellige vokalstiler, så det er ingen låter som er direkte like utover at de er primitive thrashlåter. De er alle rølpete og rå. Noen har mer lo-fi produksjon enn andre og albumet høres nesten mer ut som et samlealbum med demoer fra flere band enn det høres ut som et studioalbum av ett og samme band.

Er Metal for Demons en klassiker eller på noen som helst måte genialt? Nei, men det er et album som er verdt å spore opp. Ikke bare som et samleobjekt og som et stykke retro-thrash fra før retro-thrash var en ting, men også fordi det er et album du kan sette på når som helst for å komme i godt humør. Det er thrash av den mest primitive og råe sorten, så etter noen øl, så høres det ut som en klassiker. Dette er den typen album man kan høre på en million ganger og fremdeles ha glede av å høre på det, og det er mer viktig for meg enn at det er noen klassiker.

--------------------------------------------

Smile Carved Sour er et norsk avantgarde metal band med to demoer ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

torsdag, mai 15, 2014

You Won't Believe How Many People Are Anti-Semitic


Read More...

In Addition to What Thou Wilt: Our Thelemic Temple's Revised Rules

Congratulations on your ceremonial induction into the Scarlet Lodge! You now walk the path of Thelema. Your brothers, sisters, fathers and mothers welcome you on the path of true enlightenment.

Aleister Crowley's founding principle was, "Do what thou wilt shall be the whole of the Law." It's a good jumping off point for our laws here at the Scarlet Lodge. Over the years, experience has demonstrated the necessity for additional principles that enhance harmony while still respecting Crowley's creative vision for our order and the Liber AL vel Legis.

As a recent inductee, we ask that you familiarize yourself with these additional laws and respect them.

Link

Read More...

mandag, mai 12, 2014

Illustris Simulation: Most detailed simulation of our Universe


Read More...

søndag, mai 11, 2014

Metal Søndag 11. mai



Finntroll er et unikt band med deres fokus på låter om troll og bruk av humppa og finsk folkemusikk. De er et veldig underholdene og alt det der, men det gikk ikke lang tid før noen andre prøvde seg på troll metal. Oslobandet Trollfest ble dannet i 2003 som et norsk svar på finske Finntroll og i 2005 gav de ut dette albumet. Med en rar blanding av tysk og norsk, så spyr Trollmannen ut den absurde lyrikken om drikking og troll. Han høres ut som en gremlin fra filmen Gremlins. Alle låtene handler om fest, fyll og troll. Riffene er primitive med en god dose med up beat folkemelodier. Musikken er fylt opp med trekkspill, banjo og alle mulige andre rare folkeinstrumenter. Det hele kommer frem som grotesk og direkte idiotisk parodi på Finntroll, og jeg elsker hvert sekund av det. Dummere og teitere folkemetal finner man ikke. Dette er musikk som er så corny og teit at det faktisk fremstår som genialt. Alkohol spiller en står rolle i musikken, og det er ikke anbefalt å høre på dette og andre Trollfest album i edru tilstand.

Hater du folkemetal og synes det er for mange fjollete band med teite drikkesanger i sjangeren, så vil du spy i raseri når du hører Trollfest. Det er null kunstnerisk verdi bak noe av dette og det er neddummet musikk for fulle folkemetalfans. Det er derfor dette albumet er en klassiker i mine ører. Glem Fintroll, dette er ekte troll metal.

------------------------------------------

A Dying God er et britisk black metal band med to demoer ute. Dere kan høre her og her.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

søndag, mai 04, 2014

Metal Søndag 4. mai



Alle vet hvem Darkthrone er. De startet som et death metal band, gav ut black metalsjangerens største klassikere og driver nå med mer rølpete black metal inspirert heavy/thrash/speed metal/crust punk greier. Det er for lite snakk om hva de gjorde mellom de klassiske albumene og de fra nyere tid. Ravishing Grimness er rettfrem i klassisk Darkthrone stil. Ikke noe nytt, revolusjonerende eller eksperimentelt. Ikke noe hint av det de kom til å gjøre senere. Bare ren norsk black metal, og det er fantastisk. At dette albumet ikke er mer populært og velkjent er nesten et mysterium. Jeg sier nesten fordi det er fra den nevnte perioden mellom de klassiske albumene og de nyere. Riffene skaper en mørk, kald og dyster atmosfære, trommene er tøffe og man hører klart og tydelig at det er Nocturno Culto på vokal. Det høres akkurat ut som den klassiske Darkthrone sounden. Jeg har allerede nevnt mørk atmosfære, men det må nevnes at den kommer ekstra godt frem når man følger med på lyrikken mens man hører på. Man kan kjenne hat, depresjon og mye annet negativt ligge bak dem.

Det nærmeste jeg kommer på noe som kan beskrives som negativt om dette albumet er at det er trygt. Det er den gode gamle Darkthrone og norske black metalsounden vi alle elsker, og black metal handler ikke om å være trygg eller om ting vi elsker. Det handler om det farlige og om å dytte musikken til nye ekstreme nivåer. Dette er riktig og alt det der, men sett deg ned og hør på dette albumet. Dette er alt annet enn trygt. Dette er rene mørket.

-------------------------------------------

Narthraal er et islandsk death metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

fredag, mai 02, 2014

The Amazing Randi Debunks Uri Geller


Read More...

torsdag, mai 01, 2014

Lethal Injection Gone Wrong Halts Death Penalty In Oklahoma


Read More...