torsdag, februar 27, 2014

Most Gruesome Terrorist Group In The World?


Read More...

Morality and Meaning for Godless Humanists


Read More...

Jesus Is Coming Back With A Big Gun!


Read More...

søndag, februar 23, 2014

Spreading Lies For God


Read More...

Metal Søndag 23. februar



The Batallion er et norsk thrashband med veteraner fra den norske ekstremmetalscenen. I det åpningssporet The Spirit of Masculinity dundrer i gang, så blir lytteren bombardert med ufattelig catchy riff. Det skikkelig energisk musikk som pumper deg opp til gi hvem som helst juling. Dette er metal som gjør deg klar for krig. Lyrikken handler om krig og vold, og musikken gjør at det er gladvold. Man får lyst til å være den som moser inn trynet på noen og knuser skaller. Musikalsk sett er det ganske moderne thrash med glattpolert produksjon, men ikke på noen negativ måte. Den skitne følelsen av old school thrash er der, og det er et lite hint av black metal som gir riffene et ekstra løft.

Liker du thrash, voldelig musikk, skikkelig tøff metal med masse energi og catchy som faen, da er The Batallion bandet for deg. Det er en herlig dose med sinne og hat i alle låtene. La øl og blod flyte.

------------------------------------------------------

Nonsun er et ukrainsk drone doom band med to selvfinansierte EP-er ute. Dere kan høre EP-ene her og her.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

onsdag, februar 19, 2014

Snake Handling Preacher Dies Of Snake Bite


Read More...

Crimes Against Humanity Report On North Korea


Read More...

AIDS Denialists Silence Critic


Read More...

mandag, februar 17, 2014

inFact: The Cult of Nikola Tesla


Read More...

søndag, februar 16, 2014

Metal Søndag 16. februar



Old Funeral er et navn mange har hørt når det er snakk om tidlig norsk ekstrem metal, men altfor få har faktisk hørt musikken deres. Heldigvis er det slutt på det. Alle låtene deres er nå samlet på 2 CD-er, så nå er det ingen unnskyldninger for å ikke ha hørt Old Funeral. Det er rart å tenke på det, men før black metal tok av, så dominerte death metal i den mikroskopiske undergrunnsscenen her i Norge. Så godt som alle de store navne i norsk black metal på tidlig 90-tallet startet med death metal før de bestemte at death metal var bare en trend, og begynte å spille black metal for å gjøre opprør imot det som var populært i ekstrem metal. Ironisk nok ble black metal like mye en populær trend bare noen få år etterpå. Old Funeral har hatt kjentfolk som Varg Vikernes (da han fremdeles het Kristian), som formet Burzum, og Abbath (den gang Olve "On the Egg" Eikemo) og Demonaz, som formet Immortal. Jørn Inge Tunsberg burde også være et kjent navn for de av dere som er godt kjent med norsk black metal. Første disk starter med demoen The Fart That Should Not Be fra 1989. De tidlige demoene er slik man forventer av god gammeldags 80-tallsdeath metal skal være. Rå, stygg, grotesk og tøff som faen. Vokalen er mer skrikende enn den dype growlingen vi assosierer med death metal i dag. Faktisk er den ganske lik black metalvokal. Jeg ser for meg at noen som ikke kan så mye om ekstrem metal kan mistolke den første demoen som black metal i stedet for death metal. Resten av disken er liveopptak. Disk 2 starter med demoen Abduction of Limbs fra 1990. Her er de et steg nærmere mer moderne death metal med bedre lydproduksjon. Det er mer growling i vokalen selv om den er med high pitch enn mer moderne brutale band. Riffene er det ingen tvil om at det er solid og tøff death metal. Devoured Carcass fra 1991 har en enda mer brutal sound med enda dypere growling og brutale riff.

Dette er et jævlig kult samlealbum alle fans of old school death metal burde skaffe seg. Det er kult at disse utgivelsene endelig er lett tilgjengelig for alle som interesserer seg for skikkelig god gammeldags ekstrem metal, men det er det er også bittert at de aldri kom noe videre etter dette. Det er en rekke rehearsals etter Devoured Carcass, hvor man kan høre dem spille black metal i et forsøk på å ikke bare dø bort blant med resten av den norske death metalscenen da black metal tok over, men det var for lite og for sent. Overskygget av norsk black metal og svensk death metal, så døde de en stille død.

--------------------------------------------------------

Inoculation er et amerikansk death metal band med to demoer ute. Dere kan høre den siste på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.


Fanvideo.


Read More...

søndag, februar 09, 2014

Metal Søndag 9. februar



Det begynner å bli en stund siden jeg skrev om Communic, så denne søndagen skal vi ta en titt på deres andre album. Waves of Visual Decay er i likhet med debuten blytung og hard som faen progressiv power metal med et lite hint av thrash. Låtene ligger på et gjennomsnitt av 8 minutter, men i motsetning til debuten, så er de ikke på langt nær så monotone. Riffene er mer varierte og jeg vil våge å si bedre. Dette betyr ikke at den hypnotiserende følelsen i Conspiracy in Mind er borte, bare at de har gjort den enda bedre. Debuten er en klassiker i mine øyne, og de har overgått den med oppfølgeren. Jeg synes vokalen til Oddleif Stensland er skikkelig kul. Stemmen hans er skreddersydd til denne type power metal, og det uten å ty til falsett en eneste gang. Men det er riffene og trommene som er det viktigste på dette albumet. Jeg tror nesten at dette albumet hadde fortjent like mye klassikerstatus om det var instrumentalt.

Digger du prog og/eller power metal, så er det en no brainer om hvor vidt du burde skaffe deg dette albumet. Det er hardt, tungt og står som et eksempel på at melodiøs metal kan konkurrere med ekstrem metal når det kommer til å ha et intenst lydbilde. Waves of Visual Decay er en moderne klassiker alle som digger metal burde skaffe seg snarest. Jeg anbefaler dette først og fremst til fans av progressiv, power og thrash metal, men en hver metalhead med respekt for skikkelig rifforientert metal er garantert til å like Waves of Visual Decay.

-----------------------------------


Rat Faced Bastard er et britisk grindcore band med to selvfinansierte EP-er ute. Dere kan høre begge EP-ene her og her.

Nå over til metal musikkvideoer.



Read More...

fredag, februar 07, 2014

The Sketchy Story of Jesus


Read More...

onsdag, februar 05, 2014

Can Plants Think?


Read More...

Russian Violence Against Gays Caught On Tape


Read More...

'Occupy Pedophilia' Terrorizes Gays In Russia


Read More...

søndag, februar 02, 2014

Metal Søndag 2. februar



90-tallet var en tid hvor thrash ble overkjørt av andre musikktrender, delvis fordi metalundergrunnen begynte å fokusere mer på death og black metal, delvis fordi det var for mange thrashband og folk gikk lei, men den viktigste grunnen var at de mange av de store navne innenfor amerikansk thrash skiftet stil. Anthrax gikk for en mer groove metal sound og Metallica begynte å spille ekstremt dårlig rock, skreddersydd for folk som hører på listepop og andre musikkhatere. Megadeth gikk heldigvis ikke så langt. Countdown to Extinction er mer heavy metal enn noen rock eller groove abort. Det er fortsatt en god dose thrash i riffene, og de er fortsatt jævlig bra spilt, så det er ingenting å klage på. Det er noen som ikke liker dette albumet på grunn av stilskiftet, men det er ganske poengløs klaging siden et stilskifte var dømt til å skje. Man kan høre at de var på vei til en mer melodiøs sound på Rust in Peace, så den mer melodiøse sounden på Countdown to Extinction burde ikke ha kommet som noen overraskelse for noen.

Dave Mustaine har fortsatt den råtne drittsekkstemmen vi alle elsker/hater, riffene er jævlig bra, eneste problemet noen skulle ha med dette albumet er at det er heavy metal i stedet for thrash. Jeg kan forstå ønsket om å få et til klassisk thrashalbum med masse speed, men jeg ser ingen grunn til å klage på god gammeldags midttempo heavy metal. Liker du heavy med gode riff og god atmosfære, så har all du god grunn til å skaffe deg Countdown to Extinction.

---------------------------------------------

Killjoy Corporation er et finsk melodiøs death metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.





Read More...