torsdag, januar 30, 2014

Map Shows Damage Caused by Anti-Vaccine Movement


Read More...

mandag, januar 27, 2014

World's Roundest Object!


Read More...

søndag, januar 26, 2014

Metal Søndag 26. januar


Gull, 1974

Judas Priest er et av de bandene som definerte heavy metal og å gjøre den til en egen sjanger separert fra hard rock. Vi er alle kjent med mesterverkene fra 70 og 80-tallet der de viser verden at de er metalguder. Men som så mange 70-tallsmetalband, så startet de som et rockeband. Debuten Rocka Rolla er god gammel dags 70-talls hard rock uten særlig hint av heavy metal. De til og med ser ut som et corny 70-tallsband med fjollete farger og allting. Ingen dongeri, lær og nagler med andre ord. Dette betyr ikke at man burde hoppe over dette albumet og kun fokusere på metalklassikeren som kom etterpå. Så lenge man liker god rock, så vil man like dette. Det er ikke langt nær så genialt som albumene som etterpå, men det er veldig morsomt å høre hvordan de startet. Man må jo lære seg å gå før man kan løpe, og her kan man høre de første forsiktige skrittene til Judas Priest. De tar aldri helt av i verken tyngde, speed eller råe riff, men det ligger små hint at de er på god vei til å gjøre det. Rob Halford tar aldri helt av når det kommer til vokalen, men hans stemme er uansett fantastisk som vanlig.

Dette er ikke en av de store klassikerne, men det er klassisk rock som ingen kan gjenskape. Og selv om det ikke er like hardt og tøft som de neste albumene, så er det alltid hyggelig å høre på det fantastiske gitarspillet til Glenn Tipton og K. K. Downing, og ikke minst stemmen til Rob Halford. Det er et vakkert album med solide rockeriff og flotte gitarsoloer. Det er et album en hver fan av 70-tallsrock burde sjekke ut.

------------------------------------------------

Eternal Rot er et internasjonalt death doom band med en demo ute. Dere kan høre demoen på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

fredag, januar 24, 2014

Evolution vs Natural Selection


Read More...

Evolution vs Natural Selection


Read More...

What Does Human Taste Like?


Read More...

onsdag, januar 22, 2014

The Cult Of Francismania; Why Pope Francis isn't as progressive as you think...


Read More...

søndag, januar 19, 2014

Metal Søndag 19. januar



Emperor trenger ingen vel ingen introduksjon. De fant opp symfonisk black metal og er et av de aller mest kjente bandene fra Norge. Gitaristen brente ned noen kirker og trommisen knivstakk og drepte en fyr. Alle kan historiene, så la oss fokusere på albumet. Anthems to the Welkin at Dusk er klassisk symfonisk black metal. Det vil si det er skikkelig black metal med symfoniske elementer, ikke melodiøs metal med et lite hint av black metal og masse symfoni og synth på toppen, slik man finner i et annen kjent norsk band, som jeg vil la være å nevne. Metaldelen er hard med den overveldende vegg av lyd følelsen. Det er masse raske riff og blast beats som treffer lytteren, men det er samtidig mye melodi hvis man hører etter. Det hele er genialt sammen med det symfoniske elementet til noe virkelig episk, magisk og ondskapsfullt. Det er en stor satanistisk symfoni som hyller mørket.

Personlig liker jeg debuten bedre. Det er et mer råere og skumlere album, men jeg må innrømme at Anthems to the Welkin at Dusk er teknisk sett et bedre album. De har komponert noe fantastisk med dette albumet, som gjør det til en obligatorisk klassiker en hver black metalfan burde være kjent med. Det er krevende musikk som krever mange gjennomlytninger, men det er verdt tiden det tar for å virkelig sette seg inn i musikken.

-----------------------------------------

Bill Pulmonary Embolism er et amerikansk teknisk death metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

torsdag, januar 16, 2014

Bill Nye vs. Ken Ham & A Lesson From History


Read More...

søndag, januar 12, 2014

Metal Søndag 12 januar



Motörhead trenger ingen introduksjon. Ikke bare er de en selvfølge for alle som hører på metal, men også de som hører på hard rock og punk/hardcore. Lemmy er en rock ‘n’ roll gud med hans råe stemme og basspill. Han mer eller mindre fant opp speed metal med sin raske musikk. Da er det ikke noen overraskelse at Motörhead sitt første live album er en klassiker. De klassiske låtene fra 70-tallet + låtene fra Ace of Spades er både klassikere og er fantastisk live. Den råe live sounden sammen de allerede råe låtene er som ren magi. Hver låt treffer hardt med rå rock ‘n’ roll heavy speed metal punk. Fast Eddie Clarke spiller gitar som faen og Philthy Animal slår trommene på den sloppy måten bare hans inkompetanse kan. Dette er klassisk Motörhead på sitt beste.


Det er alltids noen kødder som foretrekker studioalbum fremfor live fordi de er mer ryddig og rene, men er det ærligtalt noen som ønsker å høre Motörhead ryddig og ren? De har vært lenge et av de ultimate live band, og dette livealbumet demonstrerer hvorfor.

----------------------------------------

Bandemonic er et gresk heavy metal band 2 demoer/EP-er ute. Dere kan høre den siste på deres ReverbNation.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

torsdag, januar 09, 2014

Nuns on the Run (Against Obamacare)


Read More...

onsdag, januar 08, 2014

How your dog can protect you before you're born


Read More...

søndag, januar 05, 2014

Metal Søndag 5. januar


Dokken er et navn som forbindes med 80-tallspuddelrock og er ikke det nødvendig det første bandet man tenker på når man tenker på heavy metal. De er kanskje ikke spesielt harde eller tunge, men hører man etter, så er det en del melodiøs heavy metal i riffene deres. Dokken var dannet i allerede i 1977, noe som gjør dem til et av de aller eldste bandene fra L.A. glamscenen. Breaking the Chains er deres første album, og dessverre langt i fra noen klassiker. Det er heller ikke så mye heavy metal å finne på dette albumet. I det store og det hele er dette et greit nok, men ikke noe genialt hard rockalbum. Grunnen til at jeg i det hele tatt skriver om det i stedet for å hoppe over til deres bedre og mer metal album er at er at det er fremdeles et album som er verdt å høre på om man digger hard rock. Det vil neppe være noen revolusjonerende lytteropplevelse, men er du svak for 80-tallshard rock, så vil du finne en del låter som kan settes på når som helst for å komme i den rette stemningen til å drikke øl.

Jeg har sagt lite om musikken i denne anmeldelsen, og det er ikke så mye å si. Don Dokken har en pen stemme og George Lynch kan spille gitar jævlig bra. Ingen av dem kjører musikken til samme nivå som de senere albumene, men de gjør en bra nok jobb. Det er ok å hoppe over dette albumet, men digger du senere Dokken album, så kan du like godt skaffe deg Breaking the Chains.

------------------------------------------------

Arescet er et dansk black metal band med en demo ute. Dere kan høre hele demoen på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...