tirsdag, desember 31, 2013

Multivitamins Have NO HEALTH BENEFITS


Read More...

You're an ape. Deal with it!


Read More...

Jordan Has Responded (WDPLaSS 12)


Read More...

søndag, desember 29, 2013

Metal Søndag 29. desember




For de av dere som husker at jeg skrev om debuten til Mortiis, så husker dere kanskje hvordan jeg snakket om hvordan det var et viktig stykke dark ambient som hadde stor innflytelse på black metalscenen og alt det der. Det jeg ikke viste da var at stilen har i ettertid fått klengenavnet dungeon synth på diverse blogger. Ok da, så er det kanskje bare en blogg som bruker det uttrykket, men det beskriver Ånden som gjorde opprør perfekt. Det er et utrolig hvordan Mortiis får billig synth til å høres så magisk og antikk ut. Det er mørkt, vakkert og dystert. Det er de indre landskapene hans som når ut til oss gjennom lyd. Jeg kan ikke sette meg inn i hodet hans da han lagde dette, men noe sier meg at han leste mye om viking tid og middelalder, og ikke minst Ringenes Herre flere ganger mens han komponerte disse to lange låtene albumet består av. Ånden som gjorde opprør er ikke like langt som det første, men atmosfæren er like dyp.

Ånden som gjorde opprør er hva man får når man stripper black metal for gitarer, trommer, skriking og alt som minner om metal. Man sitter bare igjen med ren atmosfære. Musikken skaper indre landskaper som strekker seg fra mørke tåkefylte skoger og daler, mystiske ruiner og ødelagte slott av førhistoriske sivilisasjoner, dype grotter og eldgamle fangehull. Steder hvor man ikke vet om man er helt alene eller omringet av fortidens ånder som er ute etter fersk blod for å gjenoppstå. Dette er dungeon synth for alle pengene.

-----------------------------------------------

Writhing Void er et britisk black metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

fredag, desember 27, 2013

The Mystery of the Red Cards


Read More...

Only Catholic Official Jailed For Sex Scandal Freed


Read More...

mandag, desember 23, 2013

What If You're Wrong?


Read More...

Lawmaker Compares Atheist Billboard To The Holocaust


Read More...

Bill O'Reilly vs The Bible


Read More...

Bill Nye the Science Guy vs. Climate Change and Evolution Deniers


Read More...

søndag, desember 22, 2013

Metal Søndag 22. desember




Beyond the Wandering Moon er et interessant stykke norsk black metal. Musikken er mørk, rå og alt det der slik man forventer fra sjangeren, men gitartonen betydelig mer brutal og blytung slik som i death metal. Vokalen er også mer en dyp og mørk growling enn black metal skrik. Det er et klart element av death metal som er ganske uvanlig i norsk black metal. Det er ingen overraskelse at de skiftet stil til nettopp death to album etter dette. Men til tross for overfladiske death metalelementer, så er dette et veldig rent og rett frem black metalalbum. De fleste låtene ligger i overkant av 6 minutter med de to lengste på 8 minutter. Det gir lytteren nok tid til å sette seg inn i den kalde og episke stemningen. Dette er nok et black metalalbum som fokuserer på iskald natur og hedendom fremfor satanisme. Musikken er som nevnt blytung, noe som gjør at dette er et vanskelig album å høre på om man ikke er i den rette stemningen. Det kan være veldig krevende for lytteren å høre på en hel rekke monotone og mørke låter i over en time i strekk. Musikken føles som å kjempe seg gjennom en ekstrem snøstorm i totalmørke. Det er et slit, og man vil føle at det er bare å gi opp og legge seg ned for å dø. Men det er nettopp det som er mye av tiltrekningskraften til dette albumet. Man kjemper seg gjennom det for å vise gudene at du er sterk og verdig Valhall. Det er en majestetisk og en antikk følelse tvers igjennom alle låtene.

Jeg ser for meg at noen vil ha problemer med å holde seg våken når de hører på Beyond the Wandering Moon for første gang. Det er overveldende og vanskelig å holde konsentrasjonen i en hel time med monoton black metal med death metal tyngde. Men det er nettopp denne type album som er mest belønnende å høre på i lengden. Dette er den type musikk som vokser seg større og større jo mer man hører på den. Dette er musikken for de av oss som drømmer om evig vinter.

-------------------------------------------

Second Grave er et amerikansk doom band som har gitt ut to selvfinansierte EP-er. Dere kan høre den siste på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

lørdag, desember 21, 2013

Responding to Objections 1: Platonism


Read More...

Meet the Elements - They Might Be Giants (official video)


Read More...

torsdag, desember 19, 2013

Mr. Deity and the War


Read More...

onsdag, desember 18, 2013

The Psychology Behind Religious Fundamentalism


Read More...

Does God Believe in Atheists?


Read More...

tirsdag, desember 17, 2013

Why The Full Moon is Better in Winter


Read More...

Why William Lane Craig Thinks Einstein Was Wrong


Read More...

Birds that Hibernate in Lakes?!


Read More...

søndag, desember 15, 2013

Metal Søndag 15. desember




Focus fra 1993 er uten tvil et unikt album med sin fusjon av teknisk death metal, jazz og prog. Albumet er en av 90-tallets store klassikere, men det var lenge det eneste albumet de gav ut. I 2006 kom de tilbake og gav ut dette albumet to år etterpå. Er det like genialt som Focus? Svaret kommer helt an på lytteren. Det ekstremt lite som minner om death metal i noen av låtene, men prog og jazzelementene selvsagt der. Et nytt element som har blitt lagt til fusjonen er post-rock. Vokalen er ren, lys og melodiøs, og alt som minner om growling dukker bare opp i bakgrunnen. Riffene er fortsatt metal, bare ikke death metal. De er fylt med fantastiske korte gitarsoloer og er tekniske uten å høres ut som instrumentalonani. Trommene er magiske. De er den perfekte fusjonen mellom hard metaltromming og jazztromming. Det er så mye kult som foregår i musikken at det er hele tiden noe nytt å oppdage.

Er du ute etter teknisk death metal eller et album som høres akkurat ut som Focus, så vil du bli skuffet. Er du ute etter jazz metal og/eller progressiv metal som faktisk er progressiv og unik, så er dette albumet perfekt. Traced in Air høres ut som musikk fra en annen verden. Det vil alltids være de som vil hate dette albumet fordi det ikke er som Focus eller ikke hardt, tungt og metal nok, men er du en dedikert fan av progressiv musikk, så er dette et album du må høre på.

-----------------------------------------------------------------

Life Demise er et tysk black metal band med to demoer ut. Dere kan høre den siste på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

fredag, desember 13, 2013

There's no such things as Hard and Soft Sciences


Read More...

torsdag, desember 12, 2013

Satan Is Causing Trouble In Oklahoma


Read More...

Crazy Creationist Mother Goes On Lying Spree


Read More...

søndag, desember 08, 2013

Metal Søndag 8. desember



I er sideprosjektet til Abbath og Demonaz fra Immortal. Det er en rekke andre nevneverdige musikere i I, men dette bandet kan ses som en utvidelse av Immortal. Mye av den samme iskalde og episke stemningen er der, og musikken kan av og til høres ut som Immortal på deres mest melodiske. Vokalen til Abbath er også ikke så ulik den han bruker når han synger for Immortal. Den er hes, men ikke langt nær så skrikende. Man kan sitte å sammenligne I med Immortal til man blir blå i trynet, men til syvende og sist, så er I sin egen unike greie. Det er episk heavy metal med et hint av black metal, og det er en av de aller mest vellykkete fusjonene mellom de to sjangrene jeg  noen gang har hørt. Riffene er alt man kan ønske fra episk black metal. Immortal er eksperter i å skape musikk som gir lytteren indre bilder om snøkledde fjell og store iskalde landskaper urørt av dødelige mennesker, og her får de det til igjen med bruk av old school heavy i stedet for black metal med råe riff og blast beats. Musikken gir mye av den fantastiske følelsen man finner i vikingalbumene til Bathory (å sammenligne episk metal med Bathory er det største kompliment man kan gi denne type metal). Alt føles som ekte metal fra start til slutt. Man kan kjenne den kalde vinden i ansiktet og se majestetiske fjell når man hører på Between Two Worlds.

Alle fans av ekte metal må høre på dette albumet. Elsker du Cirith Ungol , tidlig Manowar, vikingperioden til Bathory og all ekte, episk og ren metal, så vil du også elske I. Dette er et album som vil bli husket som en klassiker. Jeg var ikke overbevist første gang jeg hørte på Between Two Worlds, men musikken har bare vokst og vokst hver gang jeg har hørt på det.

----------------------------------------------------

Soulseller er et stoner band New Zealand med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Fanvideo.

Fanvideo.


Read More...

søndag, desember 01, 2013

Metal Søndag 1. desember




Gjennom 2000-tallet, så har det vært en trend i teknisk death metal at det skal være superteknisk. Det skal være så mange avanserte riff og temposkiftninger skviset i alle låtene som overhodet mulig. Tradisjonell låtstrukturer blir kastet ut og lytteren blir bombardert med en million ulyder som man må ha doktorgrad i musikkteori for å forstå. Brain Drill er et veldig typisk eksempel på denne trenden. Trommene er hyperraske tekniske blast beats. Riffene er overalt og gitarene lager stadig vekk nudlenudlenududeldliniinudleniii ulyder. Jeg antar det er en bass der også siden det er soloer som ikke er nudlenudleiienudliniinudleniii ulyder. Hver gang jeg hører på dette albumet, så er musikken så overveldende at jeg glemmer av det er en gitarsolo på låta Swine Slaughter som faktisk har noe som minner om en faktisk melodi og tror bestandig det er en kvinnestemme som plutselig begynner å synge. Det er så mange noter i hver låt at det er umulig å huske noen av dem når albumet er over.

Jeg antar mange som synes min beskrivelse av dette albumet får det til å høres forferdelig ut, og jeg ser for meg at de fleste vil synes det er forferdelig når de hører musikken. Dette er en trend mange hater, inkludert fans av brutal death metal. Dette er musikk for de av oss som faktisk liker instrumentalonani og ikke trenger låtstrukturer. Dette betyr ikke at man må være noe geni for å like dette. Jeg kan null musikkteori og kan ikke spille noen instrumenter, men jeg har null problemer med å like dette for hva det er. Det er kalkulert kaos og intens brutalitet, og det høres bare riktig ut for meg. For meg er dette det neste logiske steget i teknisk death metal, og jeg håper at vi vil ha enda mer teknisk, abstrakt og kaotisk death metal i fremtiden. For meg er den beste musikken den som ikke høres ut som musikk.

------------------------------------------------------

Bones er et belgisk death metal band med en demo ute. Dere kan høre hele demoen på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...