søndag, september 29, 2013

Metal Søndag 29. september


Sahg - I

Tradisjonell doom er kanskje min favoritt undersjanger rett etter tradisjonell heavy metal. Mange band som faller under denne sjangeren prøver veldig hard å kopiere gammel Black Sabbath og er generelt veldig uoriginale, men dette har aldri vært noe problem for meg. Legg til noen hint av uoriginal stoner, og jeg vil gi faen i hvor uoriginalt det er. Ikke bare er riffene Black Sabbath som faen, men Olav Iversen gjør en fantastisk jobb med å høres ut som Ozzy Osbourne. Det er tunge og seige riff slik det skal være i doom, men det er ikke den type doom hvor alt er supersakte og depressivt. Mange har den ideen at all doom er skikkelig sakte saker, men dette er et godt eksempel på at doom handler om gode riff og ikke hvor sakte man spiller.

Sahg er et band som setter Norge på doomkartet og viser at vi kan gjøre old school doom like bra som Sverige, Storbritannia, USA og andre nasjoner hvor genial doom kommer i fra. Jeg har nevnt at de høres veldig ut som gammel Black Sabbath, men det er noe fresh og egenartet med Sahg som gjør at de høres også ut som seg selv. Digger du ekte doom, så digger du dette.

-------------------------------------------------

Phantasm er et amerikansk death/thrash band med en demo ut. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

fredag, september 27, 2013

Atheism is maturing, and it will leave Richard Dawkins behind

Increasingly, Richard Dawkins' public output resembles that of a man desperately grasping for attention and relevance in a maturing community.

Link

Read More...

Regarding Atlantis (WDPLaSS 9)


Read More...

søndag, september 22, 2013

Metal Søndag 22. september



Deicide er et kjent navn for så godt som alle som hører på death metal. De 2 første albumene er klassikere, og de er fortsatt et kjent band. Once upon the Cross er dessverre ikke like genialt som de 2 første. Det er et jævlig kult album og alt det der, men i 1995 hadde death metal begynte så vidt å videreutvikle seg. Once upon the Cross er ikke et fryktelig originalt eller nyskapende album med andre ord. Men ser man bort i fra dette, så er det et tøft nok album. Det er raske og brutale riff, blast beats og Satan for alle pengene. Det er nok av de som ikke liker den utslitte growlingen til Glen Benton nå for tiden, men her er den fremdeles sterk nok til å fremme hans hat for kristendommen og svake religiøse mennesker. Hele albumet er fylt med den onde stemningen klassisk 90-talls death metal hadde. Det er den gode gamle Florida sounden med den catchy brutaliteten.

Som sagt, ikke like bra som de 2 første, men fortsatt jævlig bra. Jeg ville ha anbefalt Once upon the Cross til alle som liker den klassiske Florida sounden, men er du fan av den scenen, så har du allerede dette albumet. Hater du Gud, Jesus, kristendom, kristne, men elsker death metal, vold og blasfemi, så er det en selvfølge at du burde skaffe deg dette albumet snarest.

------------------------------------------

Bismuth er et britisk drone doom band med en EP ute. Dere kan høre EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

lørdag, september 21, 2013

Little Richie Dawkins


Read More...

mandag, september 16, 2013

The Berglas Effect (Any Card at Any Number)


Read More...

Jordan vs. Evolution (WDPLaSS 8)


Read More...

søndag, september 15, 2013

Metal Søndag 15. september

Subdued - Imprisoned in Black
Selvfinansiert, 1992

Her er et lite stykke med obskurt norsk thrash metal fra tidlig 90-tallet, som så godt som ingen har hørt om. De gav ut denne demoen, og det var det hele. Jeg trodde jeg var så heldig å komme over en kopi da jeg kjøpte brukte CD-er, men det viste seg å være en bootleg siden demoen kun kom ut på kassett. Jeg møtte et tidligere medlem på en konsert som sa han skulle se om han fant en faktisk kopi til meg, men jeg har ikke hørt eller sett han siden den gang, og det begynner å bli noen år siden det møtet. Musikalsk er det snakk om tung thrash med små hint av death metal. Death metalelementet kommer frem i vokalen, som minner om tidlig death metalvokal i at den er på grenselandet til å være growling. Riffene er tøffe thrashriff som minner om de mer ekstreme bandene fra slutten av 80-tallet. Mer trenger man ikke å vite for å forstå at dette er tøft.

Dette er 17 minutter med kul thrash fra vårt hjemland, som dessverre aldri hadde noen stor thrash scene. Jeg har lenge planlagt å skrive om dem, så det er godt å endelig få skrevet noen ord om dem slik at noen kanskje sjekker dem ut. De aller fleste av dere vil aldri komme over denne demoen, verken i original format eller som bootleg CD. Heldigvis har noen (sannsynligvis en av bandmedlemmene) lastet demoen opp på Myspace.

----------------------------------------------------

Xenobiotic er et australsk deathcore band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

lørdag, september 14, 2013

The Closing Arguments of Richard Dawkins: Atheist Attorney

Famed atheist Richard Dawkins takes his arguments about religion and pedophilia and sexual assault into the courtroom.

Link.

Read More...

tirsdag, september 10, 2013

Debating Theists :: Matt Dillahunty


Read More...

Rebecca Watson at HFA 2012 conference


Read More...

Rappin' for Jesus


Read More...

How to Dismantle Presuppositional Apologetics


Read More...

Dumber Than Fundies?


Read More...

How to Survive a Lightning Strike


Read More...

søndag, september 08, 2013

Metal Søndag 8. september



Jeg tror de aller fleste som hører på amerikansk thrash vet hvem Testament er. De ble dannet i 1983 under navnet Legacy frem til 1986, da de skiftet navn til Testament og fikk platekontrakt med Atlantic Records. På overflaten høres de som veldig rettfrem amerikansk thrash, som ikke er altfor ulik Metallica, men når man hører godt etter og følger med på musikken, så hører man mye mer. Testament er kanskje ikke det mest ekstreme innenfor thrash, men fy faen for noen jævlig geniale riff og gitarharmonier de har på dette albumet. Mye av disse geniale riffene og harmoniene er takket være den klassiske treningen til Alex Skolnick. Han var knapt 20 år gammel da de spilte inn dette, men an spiller bedre gitar enn de fleste. Testament er selvsagt ikke det eneste thrashbandet fra 80-tallet med klassiskinspirerte gitarpartier, men få gjorde det så bra som Alex Skolnick. De er ikke der som fancy gitarjokking, men som en naturlig del av lydbildet som man bare legger merke til om man hører etter. Musikken føles med andre ord ut som rettfrem jævlig tøff thrash uten at man føler noe behov for å overanalysere det.

Elsker du old school thrash, så elsker du Testament. Om du er typen som hører hovedsakelig på tysk thrash, så er det fult mulig du vil avvise Testament som bare enda et stereotypisk amerikansk thrashband, men du vil da ta feil.

-------------------------------------------

Utstøtt er et amerikansk black/viking metal band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

torsdag, september 05, 2013

inFact: All About Fracking


Read More...

onsdag, september 04, 2013

Give a Penny, Disappear a Penny - Peter Boie


Read More...

Christopher Hitchens' most witty response to his critics.


Read More...

Octopus Escape!


Read More...

Denizens of the Deep


Read More...

søndag, september 01, 2013

Metal Søndag 1. september



W.A.S.P. er et kjent band for de aller fleste som hører på old school heavy metal og hard rock. Det er av de klassiske bandene som både metalheads og hardrockere er enige om at er jævlig tøft. The Last Command består for det meste av midttempo låter flyt med harde og catchy riff. Det er snakk om skikkelig sleazy musikk og lyrikk. Med låttitler som Ballcrusher og Sex Drive, så vet du at dette er skikkelig god gammeldags sleaze rock. Samtidig er det noe underliggende episk og farlig i musikken. Noe som skriker ekte heavy metal. Det ligger svart magi bak riffene og den råe vokalen til Blackie Lawless. Det er som om man er ute på gatene i L.A. midt på natten for å oppsøke de verste barene og klubbene. Eller man kjører gjennom ørkenen imot solnedgangen med politiet etter deg ruset på nok kokain og Whiskey til å ta livet av en elefant. Den følelsen kommer virkelig frem i Blind in Texas.

The Last Command er en metalklassiker hele veien med alt man kan ønske seg fra tradisjonell heavy metal. W.A.S.P. er kanskje ikke det hardeste eller raskeste bandet der ute, men de er et av de tøffeste når det kommer til holdning og når det kommer til å lage sleazy som faen musikk. Rettere sagt er vel at de var. Helt siden Blackie Lawless konverterte til kristendommen, så har han nektet å spille disse låtene live.

------------------------------------------

Helsótt er et amerikansk folk metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre dem på deres ReverbNation.

Nå over til metal musikkvideoer.



Fanvideo.

Read More...