fredag, mai 31, 2013

My Steaming Pile of Atheist's Movement


Read More...

Can Humans Really Feel Temperature?


Read More...

torsdag, mai 30, 2013

The Randi Show - ADE 651


Read More...

søndag, mai 26, 2013

Metal Søndag 26. mai



Jeg har på følelsen at mange begynner å gå lei av retro-thrash. Det er var kult når det kom, men etter at det plutselig var en million band som prøvde å gjenskape 80-talls thrash, så det det for mye for mye av det. Personlig så håper jeg at retro-thrash er her for å bli. Originalitet er overvurdert og jeg får aldri nok av 80-tallssounden enten det nye eller gamle band som faktisk var aktive på 80-tallet. Fueled by Fire er et av de mest stereotypiske bandene i retro-thrash bevegelsen. Dongeri, lær, langt hår og et ønske om å drepe alle posere som ikke er skikkelige thrashere. Moshing, øl, headbanging, aggresjon og vold. Ingen klisjeer er urørte, og det digger jeg sider det er klisjeer som er verdt å repetere i all evighet. Som mange band i denne stilen, så prøver de veldig hardt å gjenskape den tidlige Exodus sounden. Ropende og skrikende vokal med skikkelig baller, raske thrashriff og tromming, virkelig fokus på moshing og headbangingrytmer. Det er også en del melodiøse riff som minner om tidlig Iron Maiden, spesielt den instrumentale åpningen av albumet.

Liker du headbanging og øl, så liker du dette. Ja, det er ingenting originalt med Spread the Fire, men hvorfor skulle det være en dårlig ting? Med mindre du er seriøst lei av retro-thrash, så er dette skikkelige tøffe saker. Og den eneste grunnen til at du skulle være lei av det er fordi du er en jævla poser som fortjener å bli drept.

-----------------------------------------------

Kröwnn er et italiensk doom band med en demo ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

torsdag, mai 23, 2013

Stupid Christian Kids (Re: The Thaw)


Read More...

onsdag, mai 22, 2013

Math Jokes Explained - Numberphile


Read More...

søndag, mai 19, 2013

Metal Søndag 19. mai



Etter å ha gitt ut 3 klassiske album på rad, så satt Gorgoroth på en rekke opptak de hadde spilt inn mellom 1994 frem til 1998. I stedet for å spille inn noe nytt album, så satte de ganske enkelt sammen all disse opptakene og gav det ut som Destroyer, or About How to Philosophize with the Hammer. Resultatet ble en blanding av veldig forskjellige låter med forskjellig produksjon, vokalister og musikere. Albumet åpner med en brutal og kaotisk låt der vi får høre Gaahl på vokal for første gang i bandets historie. De neste låta er med Pest på vokal, for å så ha den eneste Gorgoroth låta med Torgrim Øyre på vokal. Hele albumet er veldig blanda sånn, men det er mye av det som gjør det interessant. Det er stygg og grim helnorsk black metal med alt som får sjangeren til å fungere. Det er kanskje ikke en sammenhengende stemming gjennom hele albumet slik et godt black metalalbum skal ha, men det er fucking kaos og ondskap hele veien.

Dette er kanskje ikke på samme nivå som de første 3 albumene, men det vil aldri være noe som nært den trilogien. Beste måten å håndtere dette albumet er så på det som en samling av 8 jævlige kule låter av Gorgoroth. Låter som kunne ha vært starten på andre klassiske album som det aldri ble noe av. En hver fan av black metal og Gorgoroth burde sjekke ut Destroyer, or About How to Philosophize with the Hammer.

--------------------------------------------------------

Depremacy er et amerikansk thrash band med 2 selvfinansierte EP-er ute. Dere kan høre dem på deres


Nå over til metal musikkvideoer.

Stan Jones cover.


Fanvideo.

Read More...

lørdag, mai 18, 2013

Our Atmosphere is Escaping!


Read More...

The Randi Show - Sylvia Browne: Wrong Again


Read More...

onsdag, mai 15, 2013

The Magic of Belief: James Brown at TEDMEDLive Imperial College 2013


Read More...

Sam Harris: The Fireplace Delusion


Read More...

RE: Best Reply to an Atheist...


Read More...

Spirit "Science"!?


Read More...

mandag, mai 13, 2013

The evidence for climate change WITHOUT computer models or the IPCC


Read More...

Scientology Vulture Culture


Read More...

søndag, mai 12, 2013

Metal Søndag 12. mai



En hver fan av old school ekstrem metal er godt kjent med Celtic Frost. Deres innflytelse på tidlig black metal, death metal og death doom er gigantisk. De var unike helt fra starten av, men det var på Into the Pandemonium de virkelig tok av. Dette er et av de aller første metalalbumene man kan kalle avantgarde. Det er kanskje ikke så sært og rart som senere band og album som ser på som avantgarde, men for 1987 er dette sære saker. Det er fortsatt klassisk Celtic Frost. Riffene er tunge og fucking geniale som forventet. Låtene er fantastisk metal og noen av deres beste. Men fra starten av kan man høre at dette ikke er noe normalt metalalbum. De åpner med en cover av Mexican Radio av post-punkbandet Wall of Voodoo. Et veldig uvanlig valg, men de får den til høres skikkelig metal. Resten av albumet blir bare rarere i de neste låtene. Elementer av goth, opera, neoklassisk og and rare ting dukker opp. Det er til og med en instrumental elektronisk hip hop låt. Samtidig er det fortsatt klassisk Celtic Frost som en hver seriøs metalhead kjenner og elsker. Det er skikkelig metal, bare på en unik måte med bruk av andre sjangre som ingen hadde gjort det på før dette albumet. Eller gjort siden dette albumet. Det er ingen album som kommer nært hva Celtic Frost gjorde her.

Rart å tenke på hvordan de gikk fra noe så genialt som Into the Pandemonium, for å så lage noe så elendig og banalt året etterpå. Jo mindre vi snakker om oppfølgeren, jo bedre.  Det skulle gå hele 19 år før de gav ut noe like genialt igjen etter dette, men det er noe vi skal se nærmere på i en fremtidig utgave av Metal Søndag.

------------------------------------------------------

Heidra er et dansk viking metal band med 3 demoer/EP-er ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

torsdag, mai 09, 2013

Evil Dead vs. American Werewolf | MythBusters


Read More...

mandag, mai 06, 2013

Faith Healing Monsters


Read More...

Westboro Baptist Church Harassed Across America


Read More...

Jesus Wasn't Sacrificed


Read More...

søndag, mai 05, 2013

Metal Søndag 5. mai


Selvfinansiert, 2003

I de siste 10 årene, så heavy metal et skikkelig comeback. Gamle band kommer tilbake og nye band holder sjangeren gående. En stil av tradisjonell heavy metal jeg virkelig digger og som er glad for at er tilbake er den enkle rett frem typen som bare er der for å rocke hardt. Ingenting episk eller nerdete, bare harde catchy riff som oser av sleaze. Den typen heavy metal som er ment å bli spilt i barer og som du vet er jævlig bra live. Svenske Sister Sin er akkurat alt dette. Med Liv Jagrell som frontkvinne og vokalist, så har Sister Sin blitt mer og mer kjent blant metalheads of hardrockere. Deres debut Dance of the Wicked er like under en halvtime lang og upolert, men var den perfekte starten på deres karriere. Kort, men så bra at man blir sulten på mer.

Den korte lengden og litt råe lyden gjør at dette er nesten mer en demo enn et album, men det er mye av sjarmen. Man hører et ungt band som bare vil komme ut på scenen og spille skikkelig kul heavy metal. Dette er den typen metal som både fans av heavy metal og hard rock kan høre på sammen og drikke øl til.

------------------------------------------

Jötnar er et nederlandsk folk metal band med en demo ute. Deres kan høre hele demoen på deres ReverbNation.

Det var Platemesse og Kiss Expo på Glassheim i går. Jeg brukte 4000 kr på CD-er. Det ble 3 bæreposer med metal, hard rock, punk rock og prog, så jeg har mye å høre på fremover. Tidligere KISS gitarist Bruce Kulick var der med tidligere Mötley Crüe vokalist og gitarist John Corabi. De hadde senere på kvelden et akustisk sett der de spilte KISS låter og en Mötley Crüe låt. Det låt ganske fint. Etterpå spilte et band som het Beasto Blanko, som jeg ikke vet noe som helst om. Men de var ganske bra. Neste band var The Dead and Living, som har spilt på Gassheim noen ganger før og har til og med en låt dedikert til klubben. Jeg anbefal alle som liker goth og hard rock å sjekke dem ut.

Men kveldens høyde punkt var de to metalbandene som spilte. Først Thunderbolt, som var like bra som vanlig. Jeg har skrevet om debutalbumet deres her på Metal Søndag. De som måtte bry seg kan lese anmeldelsen her.
Kveldens siste band var ingen andre enn Sister Sin. de er grunnen til at jeg valgte å skrive om dem i dag. Jeg har vært en fan over et år nå eller lengre, så å se dem live var virkelig tøft. Jeg var litt redd for at jeg skulle være for trett siden de kom på scenen så sent, men jeg våknet virkelig når de begynte å spille. En fantastisk dag og kveld.

Nå over til metal musikkvideoer.






Read More...