søndag, mars 31, 2013

What Easter is Really About


Read More...

Metal Søndag 31. mars



Leviathan var det første albumet jeg hørte med Mastodon. Det var rundt den tiden jeg virkelig begynte å høre på metal, og åpningssporet Blood and Thunder slo meg helt ut. Det var så fucking tøft og unikt. Jeg hadde ikke hørt noe som lignet. Etter alle disse årene så har jeg fremdeles ikke funnet noe som ligner. Jeg kan mer om sludge og andre ytterkanter av metalsjangeren nå , så jeg har hørt ting som har visse likheter, men både Mastodon og Leviathan noe som fortsatt står ut. Det er en form for sludge metal, men med et rart progressivt preg. De spesielle groove riffene og den sære og tekniske trommingen gir dem en rar episk sound av noe fra en annen verden eller tid. Jeg vet det er en del som hater dette bandet for den kaotiske sounden, så dette er ikke for de av dere som er veldig opptatt av en stabil låtstruktur eller rytme.

Jeg vet det er en del metalheads som ikke liker Mastodon fordi de ser ut som en gjeng med hipstere og fordi fanbasen er faktiske hipsterpakk. Dessuten er det kult å hate alt som er populært, spesielt hvis folk utenfor metalmiljøet liker det. Det beste er å ignorer sånt og heller høre på musikken. Leviathan er ikke like tung og ekstrem som debuten, men det er til tross av det en klassiker i mine ører.

------------------------------------------

Rise of Avernus er et australsk gothic doom band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre hele EP-en på deres ReverbNation.

Nå over til metal musikkvideoer.


Nunslaughter - God

Death - Evil Dead
Fanvideo.

Read More...

fredag, mars 29, 2013

Richard Dawkins and Stephen Hawking on evolution


Read More...

How to Destroy an Atheist in an Argument


Read More...

søndag, mars 24, 2013

Metal Søndag 24. mars



The Cumshot er kanskje mest kjent her i Norge for å Kristopher Schau på vokal.  Han går under navnet Max Cargo. The Cumshot er et av de bandene som ikke er så lett å plassere i noen undersjanger. Det beste er å si at det er et sted mellom utypisk melodiøs death metal og death ‘n’ roll. For de av dere som er litt usikker på hva sistnevnte er, så er det det er death metal med fokus på rockeriff og låtstrukturer. Death ‘n’ roll er veldig fin beskrivelse av hva The Cumshot er. Brutal rock og death metal fylt med hat. Hat, piss, selvhat og vold. På musikk og lyrikk er kynisk og aggressiv som bare faen. Ikke noe positivt å finne på dette albumet. Bare hat overfor alt og alle. Jeg er en fan vokalen til Kristopher Schau. Den er en miks av growling og roping hvor det er lett å høre hva han synger. Riffene er selvsagt også jævlig bra. De er bare kule, og jeg tror fans av kvalitetsrock vil få like mye ut av dem som hvilken som helst metalhead.

The Cumshots er drittøff rock ‘n’ roll som også er drittøff death metal. Det er musikk en med råtten holdning. Perfekt for fylleangst og de stunder du siter med hagla i hendene og er usikker på om du skal skyte deg selv, andre eller begge deler.

------------------------------------

Inebriator er et amerikansk death metal band med en demo ute. Dere kan høre dem på deres ReverbNation.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

lørdag, mars 23, 2013

The Randi Show - Coincidence


Read More...

fredag, mars 22, 2013

Christian Ice - Atheists Kill People (Jon Lajoie Remix)


Read More...

tirsdag, mars 19, 2013

inFact: The Unpopular Facts about GMOs


Read More...

søndag, mars 17, 2013

Metal Søndag 17. mars



TNT er et de største norske bandene som klarte å slå igjennom USA og som i dag er sett på som et av de store klassiske bande innenfor 80-talls hard rock/heavy metal. Tell No Tales er et av deres beste. Dette er hvor de dempet heavy metaldelen av musikken og gikk for en renere og mer melodiøs hard rocksound. Det er ikke et spesielt heavy eller metal lengre, men fy faen hvor bra det er uansett. Ronni Le Tekrø er et gitargeni som skaper ekte 80-tallsmagi med strengene. Riffene og soloene treffer hardt selv om de er veldig melodiøse. Vokalen til Tony Harnell er også en viktig grunn til at dette albumet er en klassiker. Han har en veldig lys, med høy stemme som er på samme nivå som mange av de største vokalistene fra 80-tallet. 10,000 Lovers (In One) er den store hit singelen fra dette albumet, og kanskje bandets mest kjente låt. digger du den, så digger du resten av albumet.

Tell No Tales er nok for sukkersøt og klissen for de fleste metalheads. Det marker slutten på TNT som et metalband, noe de egentlig aldri var til å begynne med. De har alltid vært et melodiøst hard rock band, som tilfeldigvis også spilte enn del heavy metal. Men digger du glattpolert og utdatert hard rock og med genial gitarspill og vokal, så er Tell No Tales en av de store klassikerne. Det er 100 % puddelrock fra start til slutt med høy party faktor og nok hårspray til ødelegge hele planetens ozonlag.

------------------------------------

Medicated er et finsk melodiøs death metal band med 4 demoer/EP-er ute. Dere kan høre dem på deres Mikseri.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

torsdag, mars 14, 2013

Flu Vaccine Statistics and NaturalNews


Read More...

Workplace Bullying


Read More...

mandag, mars 11, 2013

MinuteEarth: The Story of Our Planet


Read More...

søndag, mars 10, 2013

Metal Søndag 10. mars



Morbid Angel uten tvil et av death metalsjangerens største og mest kjente band. Covenant er deres tredje album, og er ofte sammen med debuten sett på som deres beste album. Dette er klassisk Morbid Angel hele veien. Raske som faen riff og gitarsoloer, fylt med satanisk hat. Det er jævlig bra trommer som kjører på med skikkelig raske blast beats. Growlingen til David Vincent er dyp, mørk og ond. Selv om jeg vil alltid foretrekke debuten og trekke den frem som et av tidenes beste album uansett sjanger, så må jeg innrømme at Covenant er det perfekte Morbid Angle albumet. Mye har skjedd i death metal siden 1993, men uansett hvor mye tyngre og mer brutal nyere band måtte være, så er det få som når opp til den intense følelsen dette album har. Denne intense følelsen gir Covenant er ekte brutal følelse som overgår mye moderne death metal. Brutalitet handler ikke om hvor rask/sakte man spiller eller hvor tunge gitarer man har. Det handler om noe dypere enn det. Det handler om den ondskapsfulle og voldelige sammensetningen av de rette riffene, trommene og vokalen. Ekte brutalitet handler om album som Covenant.

Hører du hovedsakelig på death metal fordi du liker overdrevende tekniske riff med moderne lydproduksjon eller simpel slam death/goregrind med spy og gurglevokal, så er kanskje ikke old school death metal tingen for deg. Men er du typen som elsker mørk, ond metal med geniale riff, gitarsoler og trommer, så har du nok allerede dette albumet i platehylla. Covenant er obligatorisk for en hver fan av ekte death metal.

--------------------------------

2nd Suicide er et finsk melodiøs death metal band med 4 demoer/EP-er ute. Dere kan høre dem på deres Mikseri.

Nå over til metal musikkvideoer.



Fanvideo.


Read More...

lørdag, mars 09, 2013

Alice Cooper and James Randi 'Remembering Billion Dollar Babies' Dragon*Con August 31, 2012


Read More...

søndag, mars 03, 2013

Metal Søndag 3. mars



Etter hvert som Kreator ble mer modne, så ble det mindre fokus på skrekk, sadistisk vold og satanisme, og mer om samfunn, virkelig vold og politikk. Riffene ble mer melodiøse og de mistet litt av den virkelig ekstreme følelsen. Men heldigvis gikk ikke kvaliteten ned. Extreme Aggression høres fortsatt ut som klassisk Kreator selv om det er noen hakk mer melodiøst enn forgjengerne. Det er fortsatt sint som faen thrash som treffer som en slegge. Alle låtene er fortsatt fylt opp med tøffe riff og Mille høres fortsatt ut som en hes psykopat når han roper og skriker. Alt er som det skal være, bare mer melodiøst og modent. Det er ikke en eneste svak låt på dette albumet. Den låta som står ut mest for meg er Betrayer. Jeg så musikkvideoen før jeg noen gang hørte på albumet, og jeg husker hvor jævlig tøft hele låta var. Den er virkelig hard og brutal slik de klassiske låtene deres, og jeg kan bare drømme om moshingen og headbangingen den forårsaker på konserter. Betrayer er en av mange grunner jeg drømmer om å se Kreator live.

Man trenger ikke å være noen geni for å forstå at dette albumet verdt å skaffe seg. Det er fucking Kreator fra 80-tallet. Mer grunn trenger man ikke. Det er melodiøs, men samtidig tøff som faen thrash hele veien. Extreme Aggression er den perfekte soundtracken til når du kaster stein på opprørspolitiet.

--------------------------------

Pronostic er et canadisk melodiøs death metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre dem på deres Reverbnation.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...