mandag, januar 28, 2013

The Burzynski Clinic


Read More...

søndag, januar 27, 2013

Metal Søndag 27. januar



Death doom er en sjanger jeg har skrevet veldig lite om etter alle disse årene. Ganske rart siden jeg digger treg og depressiv musikk. Swallow the Sun er spiller en melodiøs og vakker form for death doom. De har veldig pene og melodiøse riff, og tar i bruk keyboards. Til tross av det, så høres de ikke gotiske eller pinglete ut. De høres heller ut som et virkelig deprimert finsk band som bestemte seg for å spille skikkelig death doom med gode melodiøse riff. De har noen sikkelig knalltøffe riff som er headbangervennlige og de har noen virkelig fine gitarsoloer. De er et av de bandene som har forstått at death doom handler om mye mer enn å bare spille sakte. Derfor er dette et veldig fint album å starte med om man er ny til hele death doomsjangeren. Alle låtene har solide tunge riff som bygger en fantastisk mørk og deprimerende atmosfære.

Jeg har allerede nevnt at dette albumet er perfekt for nybegynnere, men jeg vil også anbefale det til doomveteraner som er ute etter enda et album som gjør livet tristere. Jeg vil også anbefale det fans av god melodiøs ekstrem metal og generelt til alle som vedsetter gode tunge riff.

----------------------------------------

The Noumenon er et canadisk teknisk death metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

lørdag, januar 26, 2013

Vince Neil - Sister of Pain


Read More...

mandag, januar 21, 2013

Deceptor


Read More...

søndag, januar 20, 2013

Metal Søndag 20. januar



Cirith Ungol er et av virkelige klassiske kultbandene som bare de mest dedikert metalheads i det hele tatt vet om. Jeg husker en anmelder som skrev at de er så old school at de er forhistoriske. Dette er rent heavy metal og doom urørt av noen trender eller andre innflytelser enn de første heavy metalbandene som oppsto på 70-tallet. De har virkelig den sære og episke lyden som man bare finner hos den virkelige undergrunnen av helamerikansk episk metal og U. S. power metal. Det er bare en gitarist i bandet, noen jeg liker. Det er vanskelig å sette fingeren på hvorfor, men jeg tror det har noe med at de stripper ned musikken da til noe renere på den måten. Jeg digger også trommene, som er veldig mye med på å gi det hele en ekstremt unik sound. Vokalen til Tim Baker er den skrikende typen som gjør null forsøk på å høres pen ut på noen måte. Det er bare rå energi som virkelig fungerer til denne type metal.

En hver fan av ekte metal burde være godt kjent med Cirith Ungol. De er et av de beste og viktigste bandene fra første halvdel av 80-tallet. Deres antikke og rendyrkede heavy metal og episke og dype doom gjør dem til noen av musikkhistoriens største metalguder. Jeg vil ikke bare anbefale dem til fans av heavy og doom, men til alle som elsker episk og sær musikk. Jeg vil også anbefale dem til fans av stemningsfylt black metal. De var en innflytelse på Hellhammer/Celtic Frost, og de har mer stemning enn de fleste black metalband kan drømme om. I det store og det hele, så er dette albumet en klassiker som fortjener å bli tilbedt av alle.

------------------------------------------

Decreation er et svensk melodiøs death metal band med en demo ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

mandag, januar 14, 2013

Islam is Superior to the West?


Read More...

Thunderf00t: 10 Errors about Islam


Read More...

Proof That God Created Man!


Read More...

søndag, januar 13, 2013

Metal Søndag 13. januar



Rhapsody (nå kjent som Rhapsody of Fire) er det første power metal bandet jeg hørte på. Det var nerdete, corny og over the top, og jeg elsket hvert sekund av det. Lyrikken er bygget på deres oppdiktete univers fylt med all fantasy klisjeer. Sverd, trollmenn, alver, drager, dverger og alt det der. Vokalisten synger med skikkelig følelse om disse nerdefantasiene. Riffene er bombastiske, fylt med pomp og prakt. Det er klare inspirasjoner fra klassisk og middelaldermusikk i både riffene og i de symfoniske elementene som stadigvekk dukker opp. Trommene kjører på med dobbel bass som virkelig dundrer i vei på de fleste låtene. De kunne ikke være mer stereotypisk europeisk power metal om de prøvde (kanskje hvis de flyttet fra Italia til Tyskland, men ellers er det fint lite de kan gjøre). Dette er alt death metalfans hater. Dette er flower metal. Og uansett hvor mye jeg burde skamme meg over å like noe så cheesy og pinglete, så digger jeg det. Cheesy greier som dette er mye av grunnen til at jeg begynte å høre på metal.

Med mindre du er fryktelig opptatt av å være kul og/eller er allergisk imot pinglete fantasy metal, så er Symphony of Enchanted Lands en klassiker. Noen ganger er det bare digg å høre på noe som ikke er så fryktelig hardt og tungt, og som du vet er fjollete og nerdete. Så finn frem sverd og ringbrynje, og gjør deg klar til å gå ut på et episk eventyr.

------------------------------------ 

Antiquus Infestus er et italiensk black metal band med 3 demoer/EP-er ute. Du kan høre en låte fra deres siste EP på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

torsdag, januar 10, 2013

Ratt - Wanted Man


Read More...

Is Alex Jones the Conspiracy?


Read More...

mandag, januar 07, 2013

Tenyo Black Hole - Houdini Handcuff Escape


Read More...

søndag, januar 06, 2013

Metal Søndag 6. januar



Carpathian Forest er et av de klassiske norske black metalbandene som fortsatt er aktive. De er mest kjent for å kjøre på med primitiv og rølpete black metal fylt med sadistisk og pervers lyrikk. Musikalsk er de Norges svar på gode gamle Hellhammer. Through Chasm, Caves and Titan Woods er deres første skikkelige utgivelse etter 3 demoer. Det er riktig nok en EP på bare 18 minutter, men for meg er denne utgivelsen like verdifull som et helt album. Det er rå norsk black metal med skikkelige baller. Det er også en av mindre rølpete utgivelsene deres med atmosfæriske partier. Selvsagt er hovedfokuset rå og stygg black metal, men The Eclipse / The Raven er en rolig og mørk låt og Journey Through the Cold Moors of Svarttjern er ikke så langt unna fra å være en Burzum låt.

Det er egentlig ikke så mye mer for meg å si om Through Chasm, Caves and Titan Woods. Det er en oppvarming til resten av de drittøffe albumene deres. 18 minutter er kanskje litt for lite for mange, men det er garantert at du vil få lyst til å høre mer på Carpathian Forest etterpå.

---------------------------------------

White Oak er nederlandsk black metal band som har gitt ut en demo. Du kan høre demoen på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




Read More...

torsdag, januar 03, 2013

Evidence Against God - Part 2: God of the Gaps


Read More...

Evidence Against God - Part 1: Defining God


Read More...