søndag, september 30, 2012

Metal Søndag 30. september


Dio - The Last in Line
MercuryRecords, 1984

Dio er et av de navnene en hver fan av old school heavy metal er godt kjent med. Hans bidrag til både Rainbow og Black Sabbath har satt sine spor i metalsjangerens historie, og hans soloband gav oss Holy Diver, som er både en klassisk låt og album. Holy Diver er legendarisk, men oppfølgeren The Last in Line fortjener samme klassikerstatus. Jeg vet det er en del som synes det er et svakere album, men jeg hører ingen svakheter. Stemmen til Dio er fantastisk som alltid og låtene har gode riff tvers igjennom. Med unntak av det eksplosive åpningssporet, så er det veldig midttempo drive i alle låtene. Det er bare tre låter med skikkelig speed i seg. Resten av albumet er mer atmosfærisk, så det kan ta noen gjennomlytninger før det virkelig synker inn. Men det er nettopp denne type heavy metal jeg elsker. Når det tar tid og gjentatte gjennomlytninger for å sette seg inn, så er belønningen større for meg.

Album som dette er det vanskelig for meg å skrive om. Alle vet hvem Dio er og musikken er så rett frem heavy metal som det går an å komme. Albumet er en klassiker. Er det virkelig så mye mer å si enn det? Liker du midttempo heavy metal med mye atmosfære, så skaff deg The Last in Line om du ikke har gjort det fra før. Mer har jeg ikke å si.

-------------------------------------------

Warseid er et amerikansk symfonisk black metal band med hele fire demoer/EP-er ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Read More...

tirsdag, september 25, 2012

Hundreds of Festival Deaths Attributed to BPA Water Bottles

Thousands of attendees at the Wheaton Jazzy Ribs Festival in suburban Chicago over the Labor Day weekend failed to heed the warnings of BPAtruths.net and attempted to rehydrate by drinking water possibly laced with the potentially toxic chemical Bisphenol A. The plastic additive used in some plastics can leak into water and cause serious health effects. By the evening, the field facing the Wheaton Concert Shell was littered with hundreds of bodies as The Niles Davis Quartet played through the twentieth minute of a Miles Davis semi-improv jazz medley.

"I tried to warn them," screamed a middle-aged woman in Yoga pants on her vlog. "I said, 'buy the glass bottles, you don't know what you're getting from plastic.' They didn't listen. They looked at the plastic number on the bottom of the bottles, like that will tell you anything, and then they just started drinking. And dying."

Link

Read More...

The Sloth: Nature's Lion

We all have our favorite animals. Some people like horses so much that they sit on 'em whenever they get a chance. The most dedicated horse fanatics even quit their jobs and hang out in trees all day, waiting for a horse to mosey on by so they can drop down onto its back and enjoy a good sit. Cats have wisely harnessed the power of the internet, rising in popularity with every terrible meme that they propagate. Several writers on this very site have regaled you with tales of endearingly stupid dogs, racking up armfuls of Pulitzer Prize rejection letters for their efforts.

The thing is, most of us are wrong. Our favorite animals are garbage. This is because the sloth exists, and it is the best.

Link

Read More...

Notes from Last Night's NASA Press Conference

For those of you who missed the big NASA press conference last night, I went to the trouble of taking some detailed notes. It has been an especially stressful time for NASA given the disaster that occurred, and you can tell they are straining to come up with solutions to help the astronauts and cosmonauts still in danger.

Link

Read More...

One Question Challenge to Christians

Read More...

søndag, september 23, 2012

Metal Søndag 23. september

Revenge - Attack.Blood.Revenge
Dark Horizon Records, 2001

Siden jeg har skrevet om EP-er de siste to ukene, så skader det vel ikke med tredje runde. Alle gode ting er tre. Eller skal vi si onde siden det er metal? For corny? Fuck you om du ikke liker de dårlige vitsene mine. Revenge er et av de klassiske war metalbandene fra Canada. War metal er en form for metal som kombinerer black metal, death metal og sprinkler på en liten dose med skitten thrash og grindcore. Det burde ikke komme som en overraskelse at lyrikken handler for det meste om krig og elendighet. Riffene er for det meste kaotiske og bråkete black metalriff som spilles skikkelig fort med nonstop blast beats. Det hele blir en bråkete og voldelig vegg av ulyd. Det er lyden av krig laget med gitarer og trommer. Vokalen er en miks av aggressive black metal skrik og death metal growling. Dette er hva jeg ser på som virkelig ekstrem metal. Stygt, brutalt og nådeløst. Man kjenner ondskapen og voldshandlingene strømme gjennom kroppen når man hører på dette.

EP-en er 16 minutter med ren war metal. Dette er starten på Revenge, som skulle raskt vokse til å bli et av de største navnene i den canadiske war metal scenen. Nå er war metal en såpass obskur stilart at det ikke har så mye å si om man er størst i den, men skal man høre på war metal, så er Revenge et av de mest naturlige bandene å starte med.

-------------------------------------------

Down Caste er et britisk death metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Soziedad Alkoholika - Piedra contra tijera

Helltrain - Rock n Roll Devil

Apokalyptic Raids - The Atheist
Fanvideo.

Read More...

lørdag, september 22, 2012

World's best coin magic trick: Coin in Lightbulb

Read More...

fredag, september 21, 2012

Quick D - The Lost Episode

Read More...

tirsdag, september 18, 2012

Quick D - Fresno Nightcrawlers

Read More...

Jørgen Bøckman: «Moderne vikingmyter», Kritisk masse 2010, Chateau Neuf

Read More...

'77 - Gimme a Dollar

Read More...

Real Phaser Reverse Debunk

Read More...

Dangerfood

The truth of America's food industry is exposed in 2009's Dangerfood. You'll never eat the same...

Link

Read More...

mandag, september 17, 2012

Would you like fries with that // Alan Rorrison

Read More...

How to confuse a creationist -- Homosexuality, Evolution and the Bible

Read More...

Neti Pot: Safe and Effective?

Read More...

Islam is scientific. Quran is a miracle.

Read More...

søndag, september 16, 2012

Metal Søndag 16. september


To Separate the Flesh from the Bones - For Those About to Rot
Spikefarm Records, 2004

Jeg skrev om en EP sist gang, så hvorfor ikke skrive om en til? Denne gangen er det snakk om 10 minutter med goregrind. Folk forbinner goregrind med amatørmessig bråk som knapt kan kalles verken death metal eller grindcore. To Separate the Flesh from the Bones bryter all de negative stereotypene man forbinner med sjangeren. Lydproduksjonen er klar nok til at man hører gitarene, og riffene er virkelig velspilte. De har en skikkelig blytung brutalitet som går perfekt sammen med nådeløse blast beats. Det er heller ikke bruk av samples fra skrekk og pornofilmer som er lengre enn låtene, bare en låt som åpner med lyden av motorsag. Det er bare den ene korte og raske låten etter den andre uten noe bullshit. Utrolig nok er trommisen fra det elendige, pinglete rockebandet HIM.

Mange ekstrem metalfans misliker goregrind fordi det bare er rølpete tull uten gode riff, men To Separate the Flesh from the Bones har den perfekte dosen av både brutal death metal og grindcore med skikkelig riff. Jeg tror selv om du måtte hate goregrind over alt annet her i verden, så kommer du til å elske denne EP-en. Det bare brutalitet og null tull hele veien.

-------------------------------------------------

Carpe Noctem er et islandsk black metal band med 3 demoer/EP-er ute. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Enslaved - Ethica Odini

Bullet - Bite the Bullet

Evergrey - A Touch of Blessing

Read More...

lørdag, september 15, 2012

Penn & Teller MMT EGYPT

Read More...

Penn & Teller MMT INDIA

Read More...

Penn & Teller MMT CHINA

Read More...

Bill Hicks rare interview from 1988

Read More...

mandag, september 10, 2012

Why Religious Apologists Cannot Possibly Win - part 2: The Occam's Razor Objection

Read More...

Why Religious Apologists Cannot Possibly Win - part 1

Read More...

søndag, september 09, 2012

Metal Søndag 9. september



Swordmaster - Wraths of Time
Full Moon Productions, 1995

EP-er veldig greie å ha med å gjøre. Det er som oftest få sanger på dem, og dermed tar det kort til å pløye gjennom dem. Jeg liker å sette meg ned og virkelig bruke tid på å fordype meg i et album, men noen ganger trenger man bare en liten dose med metal. Wraths of Time er 14 minutter med god gammel dags stereotypisk andre bølge black metal fra Sverige. Ingenting du ikke har hørt fra før i black metal. Raske riff, blast beats, rå lyd, skrikende vokal og alt det der. Men det er virkelig god stereotypisk black metal. Og siden det er 14 minutter, så rekker man ikke å kjede seg. Musikken har en klassisk ond og tøff tone, og det gir det rushet skikkelig black metal skal gi deg. Med så tøff black metal, så er det en stor overraskelse at Swordmaster skulle senere bli til fjortis pseudogoth rockebandet Deathstars.

En god EP gjør sånn at du får lyst til å høre mer. Jeg ønsker virkelig at de 14 minuttene var 41 minutter i stedet. Det er kanskje ikke den viktigste EP-en der ute, men ikke nøl med å skaffe deg en kopi om du skulle finne til salgs den et sted.

------------------------------------------------

Trenchgrinder er et amerikansk death metal band med en demo ute. Du kan høre hele demoen på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Iron Maiden - Virus

Silent Kingdom - From Gradachac White Towers

Poison - Yog Sothoth
Fanvideo, og det er selvsagt snakk om det tyske bandet og ikke det amerikanske puddelrock bandet med samme navn.

Read More...

mandag, september 03, 2012

The Test

Read More...

søndag, september 02, 2012

Metal Søndag 2. september


Psycroptic - The Isle of Disenchantment
Selvfinansiert, 2001

Når folk snakker om teknisk death metal, så er det ofte om de mest overtekniske bandene som skviser inn millioner av avanserte riff i alle låtene og har trommer som flyr over alt i lydlandskapet. Det er kult nok i seg selv, men det blir ikke nødvendigvis gode låter ut av det. Da er det ofte best å se tilbake i en tid hvor tekniske death metal var simplere. Det er litt ironisk å snakke om simplere tekniske death metal siden stilen handler mye om avansert spilleteknikk, men det enkleste er ofte det beste selv i teknisk musikk. Psycroptic er et australsk band som klarer å balansere teknisk spill med god låtskriving. Trommene er brutale, raske og tekniske. Låtstrukturene er fylt med temposkiftninger og alt det der teknisk death metal pleier å ha, men samtidig er de ganske enkelt gode låter som ganske enkelt er god gammeldags death metal. Det tekniske er ikke noe som kommer i veien. Mye av dette kommer av gitarriffene. Det er veldig bra gitarspill, men det har en veldig rettfrem death metaldrive som ikke kommer frem som overteknisk. Det er brutal og basstung death metal hele veien som er teknisk som en bonus. Så lenge man digger death metal, så er mant dømt til å få et kick ut av dette albumet.

The Isle of Disenchantment har alt fans av brutal og/eller teknisk death metal ønsker seg. Brutale riff, brutale trommer, brutal growling og tvers igjennom rå lyd. Det er nesten 40 minutter med musikalsk juling for alle pengene.

--------------------------------------------------

Shattered Destiny er et amerikansk progressiv metal band med en selvfinansiert EP ut. Du kan høre hele EP-en på deres ReverbNation.

Nå over til metal musikkvideoer.

Hysterica - Girls made of Heavy Metal

Blitzspeer - Sonic Glory

Sister Sin - 24-7

Read More...

lørdag, september 01, 2012

Revelation TV Interview with Richard Dawkins, amazingly idiotic Creationist questions!

Read More...