fredag, juni 29, 2012

Evolution is irrelevant to God - The Atheist Experience #767

Read More...

Five Stupid Things About the Illuminati

Read More...

onsdag, juni 27, 2012

E.O. Wilson: Advice to young scientists

Read More...

Why Be Happy When You Could Be Interesting?

Read More...

søndag, juni 24, 2012

Metal Søndag 24. juni


Queensrÿche - The Warning
EMI, 1984

Queensrÿche er et av de viktigste bandene i utviklingen av både progressiv metal og power metal, så jeg måtte skrive om debuten deres før eller senere. The Warning har hint av prog, men ikke like mye som de senere albumene. Så dette er mer et stykke med melodiøs metal med hint av prog enn noe progressiv metal mesterverk. Men det er uansett et mesterverk i sammenheng med melodiøs heavy metal og tidlig power metal. Riffene har den rene ekte 80-tallsfølelsen og er tvers igjennom fantastiske å høre på. Selv om musikken er veldig 80-talls, så er den samtidig tidløs. Jeg vet det er en motsigelse, men tviler sterkt at noen fans av moderne melodiøs metal kommer til ha noe problem å sette seg inn i musikken. Den er bare for genial til at det problemet skulle oppstå. Det kommer tydelig frem at de er geniale musikere uten å ty til noen form for instrumental onanering. Bare gode låter med gode riff og soloer hele veien. Et annet trekkplaster er selvsagt vokalen til Geoff Tate. Dette er fra den tiden han fremdeles hadde en stemme, og fy faen for en stemme det var den gangen. Den er mektig og vakker på en og samme gang. Og han kunne synge falsett den gang på samme nivå med noen av metalsjangerens beste vokalister.

Selv om det er først og fremst er et melodiøst metalalbum, så er det nok prog til å gjøre de fleste prognerder fornøye. De er garantert til å få en progorgasme av den 10 minutter lange Roads to Madness. Og jeg tror de fleste fans av melodiøs metal kommer til å få en orgasme ut av den låte og resten av albumet uavhengig om de liker prog eller ikke. Alle fans av prog, heavy, power og metal generelt burde skaffe seg denne klassikeren snarest om de ikke har det allerede.

---------------------------------------------------------

Bear Brawler er et fransk stoner/sludge band med to selvfinansierte EP-er ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Zombie Hate Brigade - I Wanna Put My Junk in Stacy

Tu Carne - Traficante de Organos

Testosteroso - Testosteroso Theme
ADVARSEL: stor dose epikk

Read More...

torsdag, juni 21, 2012

Reading Philosophy: Prephilosophy, Myth, "The West"

Read More...

Reading Philosophy: What Is Philosophy?

Read More...

MUSLIMS JAIL ATHEIST!

Read More...

The Immoveable Earth (more Golden Crocoduck nominees)

Read More...

Allegations of Child Sex Abuse Cover-up in Ultra Orthodox Jewish Communities

Read More...

mandag, juni 18, 2012

"Prometheus" and the Anxieties of Christian Bioethics

Read More...

søndag, juni 17, 2012

Metal Søndag 17. juni


Satyricon - Dark Medieval Times
Moonfog Productions, 1994

Jeg tror så godt som alle som hører på norsk black metal er kjent med Satyricon. Jeg skrev om Nemesis Divina fra 1996 for en del år siden da jeg startet Metal Søndag. Det er fortsatt et av mine favorittalbum, og i min mening et av tidenes beste black metalalbum. Deres debut Dark Medieval Times er ikke en like stor favoritt, men det er et veldig sjarmerende album. Satyr var 18 år da han spilte inn dette sammen med trommisen Frost, og det kommer frem at han ikke var helt erfaren som låtskriver. Det er et veldig rotet album som kommer frem som et teppe av ikke 100 % ferdigutviklete ideer. Men det er nettopp det som er sjarmen. Det er majestetiske synth og akustiske folkemusikkpartier som skaper antikk og nesten vakker atmosfære, men ellers er albumet tvers igjennom stygt. Og det er sånn black metal skal være. De råe gitarriffene er simple og stygge hele veien, og står som en kontrast til synth og folkemusikkpartiene. Jeg liker også veldig godt hvordan trommene høres ut. Det er vanskelig å forklare, men det er noe veldig nostalgisk med dem. Det er noe veldig spesielt med trommene på de gamle Satyricon albumene som gjør at de fungerer så utrolig bra med resten av musikken.

Dark Medieval Times er et rotete og stygt album, som samtidig er vakkert. Den unge entusiasmen og den mørke stemningen står sterkt hele veien. Så at det ikke noe problem at det ikke er det mest teknisk sammensatte albumet. Det er uansett et obligatorisk album for alle som ønsker å forstå utviklingen av black metal. Satyricon var tidlig ute med å bruke folkemusikk, synth og med å gå bort fra stereotypisk satanistlyrikk.

-------------------------------------

A Walk with the Wicked er et sørafrikansk death metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre hele EP-en på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Dark Angel - Death Is Certain (Life Is Not)

Barren Earth - The Leer

Agathocles - Christianity Means Tyranny
Fanvideo.

Read More...

tirsdag, juni 12, 2012

Harris and a Little Housecleaning

Read More...

mandag, juni 11, 2012

Raping Islam

Read More...

A Follow-up on "The Protestant Work Ethic"

Read More...

Hollywood Killerz - 700.000

Read More...

Bill Nye: Why We Explore

Read More...

CRAWLER: The Original Cryptid Hookup Site

I am a full goat-head Jersey Devil currently residing high in the branches of a tree. I am seeking a 100% dominant jersey devil woman who wants to have her scratch patch worshipped 24/7. I will live on my knees and make you bleet long into the night. My big, rectangular teeth and weird goat tongue are there to tease and please your greasy gill. Rub your horny snake ass in my face.

No drugs/disease/psychos PLEASE........

* PLEASE DO NOT CONTACT THIS USER WITH SPAM OR UNSOLICITED MESSAGES

Link

Read More...

A Paranormal/Conspiracy Guide to Ghosts

When will ghosts learn to use computers, have they done this already?

Is there anyway to know if the guy you're posting with is a ghost. I know the mods have jokingly addressed the problem of ghost posting throughout the year but its time to get tough on this problem. Just the thought of this creeps me out and I'm sure I'm, not the only one.

Link

Read More...

søndag, juni 10, 2012

Metal Søndag 10. juni


Iron Maiden - Piece of Mind
EMI Records, 1983

Nå er omtrent all Iron Maiden album fra 80-tallet mitt favorittalbum, men Piece of Mind er kanskje et lite hakk mer favoritt enn resten av dem. Det er det andre albumet med Bruce Dickinson på vokal og det første med Nicko McBrain på trommer. Grunnen til at jeg elsker dette albumet så høyt, er at det er et av de albumene med den mest rendyrka klassiske Iron Maiden sounden. Det er de galopperende rytmene, de fantastiske gitarharmoniene og bassen til Steve Harris som skaper denne sounden. En sound som har hjemsøkt i mange år nå. Det er stunder hvor jeg har fått fysisk vondt fordi det har gått for lang tid siden sist jeg hørte på Iron Maiden. Piece of Mind er da ofte den beste kuren. Riffene er fylt med så mye energi samtidig som at det er en magisk atmosfære som gir meg skikkelig gåsehud. Den mest kjente låta er The Trooper, som blir spilt på omtrent alle av deres konserter. Dessverre blir resten av låtene altfor ofte ignorert. En låt fra dette albumet de burde spille live er Still Life. Det er en av deres mest atmosfæriske og creepy låter.

Nå er jeg langt i fra den eneste som digger dette albumet, men det er nesten blitt et litt glemt og ignorert album. Det har alt det et klassisk Iron Maiden album skal ha, og det er ikke en eneste svak låt på hele albumet. Quest for Fire har kanskje corny lyrikk, men så er den basert på en corny film med samme navn. Corny lyrikk gjør ikke en låt svak, spesielt når den har så fantastiske riff som bare et av musikkhistoriens beste band kan komponere. Jeg tror de fleste som gidder å lese dette allerede har Piece of Mind i platesamlinga, så sett det på. Du har ingen unnskyldninger for å ikke gjøre det.

-------------------------------------

(Psychoparalysis) er et finsk progressiv death metal band med tre demoer ute. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Cryptic Slaughter - Money Talks

The Gates of Slumber - Death Dealer

Debauchery - Warmachines at War
Mer neddummet og teitere death ’n’ roll skal du lete lenge etter.

Read More...

mandag, juni 04, 2012

A new breed of Racist

Read More...

Prostitution and Prohibition

Read More...

søndag, juni 03, 2012

Unpopular Urban Legends

We're all familiar with urban legends: those time-honored, hand-me-down myths about killers in the backseat, spiders in hairdos and phone calls from inside the house. But for every popular urban legend we've heard, there are several others that have never taken off. Let's look at a few of these lesser-known tales.

Link

Read More...

Metal Søndag 3. juni




Mortiis - Født til å Herske
Malicious Records, 1993

Ambient, folkemusikk og neofolk har vært en viktig inspirasjon for mange black metalmusikere. Mange band prøver å skape en mørk og mystisk stemning, eller ønsker å gjenskape an fjern og glemt tid der myter og magi var virkelig. Derfor er det ikke overraskende at en del black metalmusikere har sideprosjekter der de rendyrker ambient. En viktig inspirasjon til å starte slike prosjekter er Mortiis. Mortiis var bassist og låtskriver for det norske black metalbandet Emperor. Så omtrent samme året som han laget dette albumet mistet han plutselig interesse i å spille metal. Han begynte i stedet å dyrke sin indre verden i form av ambient musikk. Født til å Herske består av to låter som utgjør nesten en time med musikk sammen. Det er veldig rolig ambient med en antikk stemning. Det er klare hint av middelaldermusikk som fungerer overraskende bra med den syntetiske sounden musikken har. Det gir en egen sound, som føles drømmeaktig ut og man blir bare sittende å drømme seg bort i musikken. Dystre landskaper og overgrodde ruiner fra forhistoriske sivilisasjoner dukker opp. Musikken gir et kall til å komme seg vekk fra den moderne verden og bare vandre ut og vekk fra alt.

Det er ingen ting som minner om metal med Mortiis. I alle fall ikke musikalsk sett. Det er ingen gitarer eller riffstrukturer, bare lydlandskaper som er strukket ut over fantasien. Det er likheter med stemningen noen black metalband klarer å skape, men det er det hele. Så er du ute etter harde riff og headbanging, så er dette det siste albumet du burde høre på. Men er du ute etter mystikk og utforske din indre verden, så er dette albumet perfekt. Født til å Herske er en obligatorisk klassiker for alle som ønsker å utforske og forstå ambientsiden av black metalscenen.

----------------------------------------------

Urban Warfare er et amerikansk black/thrash band med en demo ut. Du kan høre hele demoen på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Moi dix Mois - Vizard

Axemaster - Full Moon at Dawn

Sacred Reich - The American Way

Read More...

fredag, juni 01, 2012

Secularism does not Equal Atheism Many Atheists are not secularists Like Billzybobb

Read More...