søndag, april 29, 2012

death

Read More...

Metal Søndag 29. april


Gamma Ray - Heading for Tomorrow
Noise Records, 1990

Power metallegenden Kai Hansen er hovedsakelig kjent for to ting. Han var gitarist og vokalist på Helloween sine beste utgivelser på 80-tallet, og han er kjent for Gamma Ray. Mange mislikte retningen Helloween tok på 90-tallet, så Gamma Ray ble redningen for de som hadde forelsket seg i den rene power metalsounden. Dette albumet har alt det man kan ønske seg fra et Helloween album i motsetning til de fleste faktiske Helloween album. Det er den perfekte blandingen av rask speed metal og mer midttempo heavy metalbaserte låter. Alle låtene er fylt med catchy melodiøse riff som er garantert til å få adrenalinet i blodet ditt til strømme. I stedet for Kai Hansen på vokal, så er det Ralf Scheepers som står for vokalen. De fleste fans av power metal kjenner han fra Primal Fear. Jeg er fan av vokalen hans, men personlig er jeg en større fan av Kai Hansen. Heldigvis synger litt her og der som bakgrunnsvokalist og han gjør en fantastisk duett med Ralf på låta Money. Det er en skikkelig corny sang, som mange ser ut til å hate, men personlig så digger jeg den. Power metal skal være corny og cheezy.

Mange vil peke til de senere albumene som de virkelig geniale Gamma Ray albumene. De er mye mer ren power metal uten altfor mye heavy metal, og Kai Hansen er vokalisten. Men jeg liker faktisk tidlig Gamma Ray bedre. Låtene er kanskje ikke like episk og det er mindre rettfrem dundrende power metal, men jeg liker min power metal med heavy og speed metalelementer. Er du ute etter 100 % power metal, så hopp over dette og de to neste albumene. Men er du ute etter en god heavy/power hybrid som fokuserer på å lage underholdende og catchy låter, så burde du absolutt skaffe deg Heading for Tomorrow.

-----------------------------------------

Pursuer er et svensk thrash band som har gitt ut en demo. Du kan høre hele demoen på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Torche - Across the Shields

Venom - Nightmare

Thunder Way - Hero's Legend

Read More...

fredag, april 27, 2012

The burden of proof

Read More...

Christians-In Your Hearts, You Know You're Worshipping The Wrong God!

Read More...

inFact: Cell Phones on Airplanes

Read More...

torsdag, april 26, 2012

Man-made Gods - God's Emotions 9

Read More...

Passing Away

Read More...

The Art of PROFESSIONAL stupidity! (Eric Hovind)

Read More...

Christian War on Children (In their own words)

Read More...

onsdag, april 25, 2012

God cares about what I care about - God's Emotions 8

Read More...

Football, Physics, and Symmetry

Read More...

Round Triangles!

Read More...

Policing Atheism

Read More...

Introducing The New Icke 9.1-1 Internet Trollers Keyboard

Read More...

Chemtrails: Not A Conspiracy Theory

Read More...

Talking to one who won't listen

Read More...

Islamic "Lies" in Germany

Read More...

søndag, april 22, 2012

The Hunger Games, Marxism and Postmodernism

Read More...

The Cyber Spellbook

I recently posted some selections from The Wiccan Web, a wonderfully ridiculous 2001 tome by authors Sirona Knight and Patricia Telesco that told us how to increase the magickal power of our cybersurfing by appealing to ancient gods and rubbing various herbs on our monitors. Many readers asked for more information about this important intersection of technology and utter lunacy, and I'm pleased to report that the well goes much deeper.

The year after The Wiccan Web was published, the same authors teamed up for another manual of new-age advice: The Cyber Spellbook: Magick in the Virtual World. This book continues the good work started by The Wiccan Web: to add spiritual depth to your life by coating it in a thick lather of preposterous magickal horseshit and obsessive-compulsive spellcraft-- oh shit, did you remember to banish the negative energy from that XXL Garfield shirt before you placed it in the sacred dryer shrine?

The Cyber Spellbook is a much more slapdash effort, and quite often fails to uphold the rigorous scientific standards set by their earlier work. In fact, despite billing itself a work of techno-pagan advice, it quite often fails to have anything whatsoever to do with computers. Nonetheless, it's an important manual for any aspiring witch. And now, some brief excerpts:

Link

Read More...

Forgotten Hunger Games Deaths

Haank: Suffered attack of scientifically modified hay fever. Season 2
Jasperalia: Won first ever pie eating contest. Then exploded. Season 3
Blian: Lost half his face after ambitious beard shaping accident. Season 6
Alyx: Caught after dark wearing a hoodie. Season 8
Draggle: Inopportune time to pick new cellphone ringtone. Season 10
Zak: Got shoelaces stuck in escalator. Season 11
Kavin: Used 4square to check in at "knocked over pine tree hideout covered in mushrooms." Season 12
Treont: Old age. Season 13 - 63
ZZipa: Confused hiking gear's water-bottle with oft-forgotten hydrochloric acid-bottle. Season 14

Link

Read More...

God's Emotions 7: The Stepford Jesus

Read More...

Creationists butcher statistics... again

Read More...

SMBC Physics: Why are stones round? feat. Zach Weiner

Read More...

The Tides

Read More...

Sanal Edamaruku exposed the Jesus water miracle at Mumbai. Church leaders threaten to harass

Read More...

Explaining Quantum Computing

Read More...

'77 - High Decibels

Read More...

Metal Søndag 22. april


Age of Silence - Acceleration
The End Records, 2004

Som jeg nevnte for en del utgaver siden, så skal jeg skrive mer om norsk progressiv metal. Vi har mange geniale band i den sjangeren som er elsket av tilhengere av progressiv musikk. Age of Silence er en såkalt supergruppe med rekke kjente artister fra både norsk black metal og progressiv metal. Mest kjente er uten tvil Hellhammer, så man vet på forhånd at trommene kommer til å være geniale på dette albumet. Et annet musikalsk geni er keyboardspilleren Andy Winter. Han gjør en fantasisk jobb med å løfte opp musikken til nyere og høyere nivåer. Til tross av at mange av musikerne er fra black metalband, så er det ingenting som minner om black metal på Acceleration. I stedet er det melodiøse riff inspirert av både thrash og heavy metal. Musikken er tvers igjennom unik og fanger opp den kalde kyniske følelsen av den moderne verden der vi er i fengsler laget av betong og glass. Mennesket forsvinner helt i alt det poengløse tullet vi er omringet av.

Overfladisk er dette ganske rett frem prog, men som nevnt er det noe unikt med det. Det er vanskelig for meg å sette fingeren på det, men det er såpass unikt at man trygt si at Age of Silence er avantgarde. Jeg har hørt på dette albumet nonstop siden det kom ut i 2004, og fremdeles føles det like nytt og friskt hver gang jeg hører på det. Det er så bra fra begynnelse til slutt, at jeg ikke klarer å finne ord som kan virkelig beskrive det. Liker du progressiv musikk, så må du skaffe deg dette albumet.

------------------------------------

Backlash er et rumensk groove metal band med to demoer ute. Dere kan høre begge på deres Myspace.

Doro spilte på Glassheim i går. Som forventet var det mange låter fra hennes gamle band Warlock. Og som forventet er hun fortsatt en milf. Det var god gammeldags simpel og catchy heavy metal, som er virkelig fantastisk etter at man har tynt i seg 10 øl på kort tid.
Det er verdt å nevne at det var to oppvarmingsband. Første var Infernal Gentlemen, som spilte coverlåter. Ikke noe spesielt imponerende, men det var uansett gøy å høre noe gamle metalklassikere live selv de var mindreverdige versjoner av de originale. Andre bandet var Shraphead. Ble litt tvilsom da jeg slo dem opp på m-a og så at sjangeren var metalcore, men de spilte oversakende bra. Bare et metalcore breake down i hele settet deres, så jeg følte meg ikke altfor fornærmet av musikken deres. En positiv overraskelse og et verdig oppvarmingsband for Doro.

Nå over til metal musikkvideoer.

Amon Amarth - Guardians of Asgaard

Anal Blasphemy - Hail the Serpent of Eden

Peste Noire - Spleen

Read More...

tirsdag, april 17, 2012

God's Emotions 6: Pleasing a High Status Deity (Supplication, Adulation, and Subservience)

Read More...

Hardbone - Girls & Gasoline

Read More...

What is a Neutrino?

Read More...

Dear Eric Hovind

Read More...

The Big Bang vs Intelligent Design

Read More...

Racial Depictions of Jesus Christ

Read More...

Old Man In Nursing Home Reacts To Hearing Music From His Era

Read More...

søndag, april 15, 2012

Metal Søndag 15. april


Gorgoroth - Under the Sign of Hell
Malicious Records, 1997

Under the Sign of Hell er mitt favorittalbum fra Gorgoroth. De to første er geniale og jeg elsker dem dypt, men dette albumet overgår dem på så mange områder. Riffene her er alt det black metalriff skal være. Onde, aggressive og voldelige. De gir en skikkelig rå følelse av krig, holocaust og verdens undergang. Produksjonen er perfekt. Den gir et ekstremt rått lydbilde, men er klar og tydelig nok til at man hører alt. Gitar og basstonen flyter sammen til en vegg av støy, men utrolig nok kan man på tross av dette høre dem som separate instrumenter. Trommene er perfekt balansert mellom å angripe lytteren med en vegg av blast beats og lage headbangingrytmer som er garantert til å gi deg en sår nakke. Vokalen til Pest er også perfekt. Stemmen hans er direkte ond og avskylig, og det er partier hvor jeg får skikkelig gåsehud av å høre på han. Jeg vil våge å påstå at dette er en av de store klassikerne innenfor norsk black metal.

Når dette albumet er så perfekt som det er, så er det uforståelig at de gav ut en nyinnspilling i fjor. Under the Sign of Hell 2011 er en poengløs utgivelse og jeg har ikke sett en eneste positiv anmeldelse. Jeg kommer aldri til å høre på den. Det er litt feil å fortelle andre å ikke høre på et album når jeg selv ikke har hørt det, men det er fint om dere ikke kaster bort penger på sånt tull. Skaff deg originalen og ignorer nyinnspillingen.

------------------------------

Dire Fate er et australsk doom band med tre demoer ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Tankard - Rules for Fools

Wolf - Speed On

Abaddon Incarnate - Raping Ground

Read More...

torsdag, april 12, 2012

Christopher Hitchens VS White Nationalist





Read More...

God's Emotions 5: A God with a Temper

Read More...

The Tacoma Narrows Fallacy

Read More...

How lasers work (in theory)

Read More...

Secondhand Smoke and Lung Cancer

Read More...

Loving Jesus is just lazy Christianity.

Read More...

Pornology 2: Sadism, Humiliation, Revenge

Read More...

mandag, april 09, 2012

God's Emotions 4: What are Emotions Anyways?

Read More...

The Hairy Ball Theorem

Read More...

Weigh a million dollars with your mind

Read More...

Sister - Spit on Me

Read More...

The Libertarian Argument

Read More...

Religion or Insanity? Where's the line?

Read More...

The Friends with Benefits Fellowship Ends as of Today

Dear Church Staff,

In this new century, Christianity faces what may be its darkest days yet. We stand at a crossroads, and no amount of tightly choreographed liturgical dance is going to bring in the young people for Sunday services. Yes, we tried to meet the kids on their level -- let's not forget the weekly visits from Pastor Rufio and his "Gospel on Wheels." But the skateboard damage done to our parking lot was catastrophic, as was the smell coming from Rufio's unkempt dreadlocks -- which would not improve despite multiple prayers and shampoo coupons.

There's a way to get young people into Church without making the whole place smell like musty feet, though I must say I would take an entire choir of Rufios belching Satan's "fight song" in lieu of our most recent failure of an idea. We have parents far more upset than they were over the shattered femurs and bruised vertebrae caused by Pastor Rufio's improper skateboard instruction.

Link

Read More...

søndag, april 08, 2012

Metal Søndag 8. april


Def Leppard - High 'n' Dry
Vertigo Records, 1981

Jeg har tidligere skrevet om Def Leppard sitt debutalbum, som var rett frem NWOBHM (new wave of British heavy metal). Det var et veldig melodiøst og kommersielt album, men ellers rett frem heavy metal. Så hva var det første de gjorde etter at det første albumet var en suksess? Hoppe rett over til kommersiell hard rock så klart. High ’n’ Dry er kanskje et elendig metalalbum, men fy faen så bra det er som et hard rock album. Dette er en samling av de mest catchy rockelåtene du noen gang kommer til å høre. Naturlig nok førte dette til at Def Leppard ble et hatet av mange metalheads på 80-tallet. Ideen om noe som var bokstavligtalt pop med litt harde gitarer skulle markedsføres som metal fikk dem til å se rødt. Uansett negative holdninger fra metalheads, så var Def Leppard en kommersiell suksess og er nå et av de første bandene mange tenker på når det er snakk om 80-tallsrock. Som nevnt er albumet fylt med catchy låter. De har alle en virkelig god stemning og gode riff. Det er faktisk ikke en eneste svak låt på hele albumet. Til og med balladen Bringin' on the Heartbreak er knallbra, og hører man etter, så finner man til og med en metal låt eller to.

Def Leppard tok det beste fra kommersiell 70-talls hard rock og skapte den rene 80-tallssounden som banet veien for alle de kommersielle 80-talls hard rock bandene. Så godt som alt som var catchy og litt hardt på 80-tallet var inspirert av dette albumet. Enten du er ute etter å forstå 80-tallet eller bare vil ha tak i skikkelig genial party rock, så må du skaffe deg dette albumet.

-------------------------------------------

Disforia er et amerikansk progressiv metal band med en selvfinansiert EP ute. Du kan høre noen låter av dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Malignant Tumour - Earthshaker

Enforcer - Midnight Vice

Adrenicide - Primitive Logic

Read More...

lørdag, april 07, 2012

God's Emotions 3: Do Christians Really Believe God Has Emotions?

Read More...

No True Scotsman

Read More...

The Reason Rally - A Secular Celebration

Read More...

God Is For Idiots! By Jim Jefferies

Read More...

Have we stopped dreaming?

Read More...

The Arrow of Time feat. Sean Carroll

Read More...

GPS, relativity, and nuclear detection

Read More...

torsdag, april 05, 2012

Avaaz - Save the Internet from the US

Skriv under her.

Read More...

mandag, april 02, 2012

The Science of Doomsday 2012

Read More...

Psychic 101: How to be the Best Psychic in the World

Read More...

I'M KILLING BABIES FOR GOD!!!!!!

Read More...

God's Emotions 2: What Psychology Can and Can't Say About God

Read More...

søndag, april 01, 2012

Metal Søndag 1. april


Edenbridge - Sunrise in Eden
Massacre Records, 2000

Etter at Nightwish ble en suksess på slutten av 90-tallet, så dukket det plutselig opp tonnevis halvgotiske overmelodiøse symfoniske power metal band med kvinnelig pseudooperavokal på begynnelsen av 2000-tallet. Den nye generasjonen av metalband var ikke øldrikkende lær og dongerikledde menn, småhomo menn kledd i silkeskjorter og kvinner i fancy prinsessekjoler. Nightwish var de som ledet denne trenden, men det østerrikske bandet Edenbridge tok dem raskt igjen i popularitet. Ikke bare det, men i motsetning til Nightwish, så ble de faktisk bedre og bedre for hvert album i stedet for dårligere og dårligere. Etter å ha nevnt Nightwish så mange ganger, så det naturlig å sammenligne Edenbridge med dem. Begge spiller pinglete midttempo power metal med bruk av keyboards og symfoniske elementer, men utover overfladiske likheter, så har begge bandene sin unike sound. For eks. Sabine Edelsbacher går ikke for den livløse operahylingen som Tarja går for, men fokuserer heller på å synge pent. Det mye mindre skikkelig power metal låter, mer fokus på midttempo melodiøs metal. I det store og det hele høres Edenbridge ut som Edenbridge fremfor noe annet band.

Det er åpenlyst at man burde holde seg unna om man ikke liker melodiøs power metal og sukkersøt kvinnevokal. Og dette er et album du finner oftere i platehylla til overvektige jenter som tror de er unike fordi de går i svart enn i platehylla til en dedikert metalkriger. Men er du en stor fan av melodiøs metal og bryr deg hva andre måtte tro om deg, så skaff deg Sunrise in Eden.

-----------------------------------------------

Visigoth er et amerikansk heavy metal band med en demo ute. Dere kan høre hele demoen på deres Myspace.

Det er første april og jeg vurderte å skrive om et av Spinal Tap sine oppdiktete album eller noe sånt, men så innså jeg at jeg ikke er morsom og ikke kan skrive i det hele tatt.

Nå over til metal musikkvideoer.

Urskumug - Warrior's End

Sodom - Fuck the Police

W.A.S.P. - Animal (Fuck Like a Beast)
Har postet denne før og nå poster jeg den igjen. En skikkelig klassiker.

Read More...