søndag, februar 26, 2012

Youtube starts banning 'religiously offensive' videos

Read More...

Health, vaccinations and junk science

Read More...

Metal Søndag 26. februar


W.A.S.P. - W.A.S.P.
Capitol Records, 1984

Jeg har skrevet Metal Søndag siden begynnelsen av 2006, og jeg innser først nå at jeg ikke har skrevet om W.A.S.P. enda. Litt flaut med tanke på hvor mange ganger jeg har sett dem live siden jeg begynte å skrive om metal. Siden du mest sannsynligvis vil skaffe deg dette albumet på CD, så er bonussporet Animal (Fuck Like a Beast) den første låta du vil høre. Den oppsummerer hvor jævlig kult og sleazy resten av albumet kommer å være. Det er rettfrem simple, men effektive riff hele veien. Refrenget er catchy som fucking faen samtidig som du får den virkelige sleaze følelsen. Blackie Lawless sin vokal har en virkelig råtten og rå følelse, og alt bare føles så riktig. Og det beste er at alle låtene på albumet er slik. Det er til og med noen skikkelig kule gitarsoloer på noen av låtene. Det er null fancy bullshit, bare rettfrem kick ass heavy metal. Nå er det selvsagt godt å drikke øl til all slaks metal, men W.A.S.P. vekker en øltørste samt en feststemning som overgår det meste. Jeg har sett dem live flere ganger, men dette albumet gir meg veldig lyst til å reise tilbake til 80-tallet og se dem spille disse låtene. Blackie Lawless nekter å spille dem siden han er kristen nå. Jeg hadde gitt alt for å se og høre et W.A.S.P. show med disse låtene og med det ekstreme live showet fylt med sex og vold de hadde den gangen.

Blir du ikke oppspilt av dette albumet, så er du død. Dette er musikk med så mye adrenalin og testosteron man kan skvise ut ab midttempo heavy metal. Man kjenner musikken tvers igjennom hele kroppen, og det er umulig å sitte i ro. Dette er musikk som er virkelig levende.

--------------------------------------

Sin of God er et ungarsk teknisk death metal band med tre demoer/EP-er ute. Du kan høre en skikkelig kul låt fra den siste EP-en på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Van Canto - Kings of Metal
Manowar cover.

Machinae Supremacy - Through The Looking Glass

Guttural Secrete - Ejaculating Obesity

Read More...

fredag, februar 24, 2012

God and Free Will

Read More...

torsdag, februar 23, 2012

Hey, Science, Can We Slow Down the Rush to Dystopia?

Architecture student Andre Ford wants to grow brain-dead chickens like grapes. DARPA is developing androids that a person can control on the battlefield like the movie Avatar. And then there are the genius scientists who cooked up an airborne, extra-deadly version of bird flu for no apparent reason.

Manhattan Project scientists were not so cavalier about turning the world into a living nightmare. Men like Einstein and Oppenheimer agonized over what they were doing and that was in the midst of a war that was seemingly for the existential survival of the free world. The stakes could not have been higher.

Yet, here we are, less than 70 years later, high-fiving in the lab about brewing up Mega AIDS and teaching a Roomba to double-tap tangos. It's not hubris or moral atrophy, it's the complete detachment of actions from consequences.

Link

Read More...

onsdag, februar 22, 2012

Richard Dawkins - The Census Research Explained

Read More...

The Sound of Hydrogen

Read More...

What is the Uncertainty Principle?

Read More...

Kritisk masse 2012 – årets drømmehelg for skeptiske nordmenn

17. – 19. februar var den harde kjernen av norske skeptikere samlet for å feire den kritiske tanke, og hverandre, på Oslo kongressenter.

Kritisk masse – en motgift mot kvakksalveri, myter og overtro?

Årets kanskje største høydepunkt for norske skeptikere, konferansen Kritisk masse, fant sted på Oslo kongressenter i helgen. Arrangementet var en stor suksess, både i utførelse og billettsalg. Men hva er Kritisk masse og hva slags skepsis er det som ligger til grunn for arrangementet? Religioner.no tilbrakte helgen sammen med skeptikermiljøet og vil forsøke å gi et overblikk over arrangementet, samt en beskrivelse av innleggene som var mest relevante for religionsinteresserte. Først av alt kan det være på sin plass å presisere hva Kritisk masse-skepsis ikke er. Arrangementet er ikke ment å være et ateistisk prosjekt, selv om mange skeptikere er ateister, og man forsøker ikke å avkrefte det guddommeliges eksistens eller argumentere mot sannsynligheten for et liv etter døden. Derimot vies det stor plass til religiøse sannhetskrav som er vitenskapelig etterprøvbare. Her utpeker ikke minst alternativbevegelsen seg som et naturlig mål og religiøst fundert vaksinemotstand, alternativterapi, numerologi, telepati og spiritisme var noen områder som ble berørt i løpet av konferansen.

Link

Read More...

Information Argument Destroyed !

Read More...

søndag, februar 19, 2012

Metal Søndag 19. februar


Metallica - Master of Puppets
Elektra, 1986

La meg bare begynne denne anmeldelsen med at dette er metalsjangerens mest oppblåste og overvurderte album. Det blir ofte hyllet tidenes beste metalalbum av folk som ikke liker metal i det hele tatt og altfor ofte blir det presset på unge metalheads som et av de albumene de må høre på. Det hele er bare tull og pisspreik. Det er tonnevis album fra 1986 alene som mye bedre og viktigere. Master of Puppets er det første metalalbumet jeg kjøpte og hørte på, men det gikk ikke lang tid før jeg oppdaget bedre album. Men til tross av dette vil si at Master of Puppets er en klassiker som fortsatt betyr mye for meg. Det er som sagt en oppblåst og overvurdert klassiker, men fortsatt en klassiker. Jeg har begynt å høre på Metallica igjen i det siste, og som et resultat har gjenoppdaget hvor mye jeg elsker de klassiske albumene deres. For til tross av låter som kanskje er mye lengre enn de trenger å være, så jeg bare åpnet meg mer og mer for dem. Jeg kommer nok til å alltid mene at det er de to første som er best siden de er rå, tunge og uten noe poengløst bullshit, men de litt for lange pseudotekniske låtene på Master of Puppets er perfekt å høre på mens man jobber. Det er kanskje litt småkjipt å redusere det til bakgrunnsmusikk, men det er noe av den beste bakgrunnsmusikken jeg kan tenke meg. Det er en bakgrunnsmusikk som får deg til å glemme at du i det hele tatt jobber. Det er derfor det fortsatt er et at av mine favorittalbum. Jeg får fortsatt gåsehud av enkelte låter og riffene sitter som støpt. Jeg er rask med å snakke hvordan Master of Puppets er bare mindreverdig kopi av Ride the Lightning, men det er vanskelig å komme vekk fra den sterke nostalgien. Har du allerede hørt på metal en stund, så er det større sjanse for at de synes Master of Puppets er kjedelig og ikke den klassikeren alle ser ut til å hylle den som. Du vil ha rett i det, men for oss nostalgikere, så vil dette alltid være en klassiker.

Så det var min anmeldelse av Master of Puppets. Beklager at det var lite snakk om selveste musikken, det er allerede blitt gjort tusenvis av ganger av langt bedre anmeldere enn meg. Ønsker du noen seriøs og dyp analyse, så les heller alle de anmeldelsene som er på Metal-Archives.com. Anbefaler den av UltraBoris.

-------------------------------------------

Seventh Section er et canadisk melodiøs death/thrash metal band med to demoer/EP-er ute. Dere kan høre hele den siste EP-en på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Ravage - Grapes of Wrath

The Poodles - Like No Tomorrow

Saxon - Dogs of War

Read More...

fredag, februar 17, 2012

Today Tonight - Scientology RPF Child Labour Camp

Read More...

torsdag, februar 16, 2012

Scientology showdown reveals claims of torture, abuse of dissenting members

Debbie Cook had already spent seven weeks confined in a facility known ominously as “The Hole” inside a small room with barred windows where she says she was forced to sleep on a bug-infested floor and served only bowls of inedible “slop.” There, Cook claims she endured mental and physical torture at the hands of leaders within the Church of Scientology. When she fled, church officials tracked her down, warning they'd shun and excommunicate her and her husband — or declare them “suppressive persons,” in Scientology speak — cutting them off from family, friends, everyone they held dear.

In the fall of 2007, leaders dragged Cook and her husband back to Clearwater, Fla., Scientology's spiritual mecca, where she spent three more weeks in confinement, in and out of forced confessions with church officials, hoping for a path out. Then the church provided one: by signing a sweeping non-disclosure contract, agreeing to never speak ill of the church, she could leave. “I would have signed I stabbed babies over and over again and loved it. I would have done anything at that point,” Cook said in sworn court testimony last week. “If I had refused to sign the agreement, then I wouldn't have been able to leave.”

Link

Read More...

Australia's 'child labour camp'

Right in the middle of a quiet suburb is a place where children are separated from their parents, and forced to work full time for no pay, and live in squalid conditions.

Those who've survived this place say they were brainwashed into believing they could not leave, and that they deserved the shocking treatment dished out.

A young man who escaped the place with the help of his father, Shane Kelsey says “I lived in that garage for about a year and a half, maybe two years.”

Shane is now 21-years-old. Until just over a year ago he had never used the internet, watched television or followed the media.

“You're not allowed to read any books other than scientology books, you can't read newspapers, no radio, no movies, nothing,” Shane said.

Shane says he was held captive and groomed to see all of us on the outside as pathetic, useless and stupid.

Link

Read More...

onsdag, februar 15, 2012

How the Sun works: Fusion and Quantum Tunneling

Read More...

What is the Wave/Particle Duality?



Read More...

tirsdag, februar 14, 2012

Himalayan glaciers -- "no melt in 10 years"

Read More...

Doubts And Early Cult Expansions

Read More...

mandag, februar 13, 2012

The Randi Show - Snake Oil

Read More...

søndag, februar 12, 2012

Metal Søndag 12. februar


Scorpions - Lonesome Crow
Brain, 1972

Scorpions var et utrolig viktig band i utviklingen av sounden vi assosierer med 80-talls hard rock og heavy metal, men det er lite som hinter til det på deres debutalbum fra 1972. Det er mer kraut rock og psychedelic hard rock enn noe underholdende 80-talls hard og heavy. Men til gjengjeld er det en god dose med tidlig metal i form av Black Sabbath inspirerte riff. Ikke noe supertungt, men tungt nok for tidlig 70-tallet. Jeg er fan av psychedelic musikk, så jeg digger virkelig dette albumet. Det er lite som minner om den melodiøse hard rock/heavy metalmusikken de er kjent for, men vokalen til Klaus Meine er der. Den er mer rolig enn på de senere albumene, men passer lydlandskapet. Vokalen er nesten den eneste måten å høre at det er Scorpions du hører på og ikke et annet 70-tallsband. Det, og de geniale gitarharmoniene mellom Rudolf Schenker og Michael Schenker. Sistnevnte gikk over til å spille for hard rock bandet UFO etter dette albumet.

Det er egentlig ikke så mye mer jeg vil si om albumet. Det er veldig 70-talls og jeg er ikke helt sikker på om jeg våger å kalle det metal. En hver metalhead med interesse for tidlig metal burde absolutt skaffe seg Lonesome Crow. Lydlandskapene er trippy og kule, og gitarspillet er genialt. Hører du på metal hovedsakelig på grunn av speed og brutalitet, så vil dette albumet kjede deg. Men elsker du heavy som er mer rolig og atmosfærisk, så er Lonesome Crow en sikker vinner.

--------------------------------------------------

Refusal er et finsk death metal band med hele fire demoer ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Another Life - The End of Days

Gwar - Zombies, March!

Seth - Die Weihe

Read More...

fredag, februar 10, 2012

WHITE GENOCIDE DEBUNKED

Read More...

onsdag, februar 08, 2012

The Treatment - The Doctor

Read More...

mandag, februar 06, 2012

The Ten Commandments- the basis of our laws and morals

Read More...

Minute Physics: What is Dark Matter?

Read More...

Minute Physics: What is Gravity?

Read More...

søndag, februar 05, 2012

Imagination: Tour the Universe with Carl Sagan

Read More...

Metal Søndag 5. februar


Enslaved - Frost
Osmose Productions, 1994

Frost er en av de virkelig store klassikerne innenfor norsk black metal. De var et av de aller første viking metalbandene og tidlig ute med å bruke keyboards i sammenheng med black metal. Selv om lyrikk og image var vikingbasert, så er det ingen tvil om at de musikalsk sett var ren black metal. Iskalde riff og blast beats går igjen gjennom hele album. Musikken skaper virkelig kalde og grimme lydlandskaper, som skaper en stemning og atmosfære få band har klart å gjenskape. Riffene er råe black metalriff, men de er noen hakk mer komplisert og teknisk enn hva som er typisk for sjangeren. Så de som mener black metal er amatørmessig burde gi dette albumet noen gjennomlytninger før de uttaler seg. Fra den iskalde ambient introen til alle de råe riffene, så lever Frost opp til navnet. Det er verdt å nevne for de som bare har sjekket ut debuten at det er en del annerledes ting på Frost. Låtene er ikke lengre ti minutter lange, og vokalen er lysere og mer typisk black metal vokal. Den dype death metal growlingen på Vikingligr Veldi fungerte på det albumet, men jeg er glad for at de har en mer typisk black metalvokal på Frost. Det passer lydlandskapet bedre. For til tross annerledes vokalstil og kortere låter, så er dette like majestetisk, episk og fantastisk som debuten.

Dette er album en hver fan av ekstrem metal, episk metal og atmosfærisk metal burde ha i sin platesamling. Enslaved klarer å være brutale og ekstreme samtidig som at de er atmosfæriske. De er også et fantastisk eksempel på at viking metal ikke trenger å være fjollete og klønete folke metal med for mye keyboards. Dette er ikke bare black metal på sitt beste, men virkelig ekstrem metal på sitt beste.

----------------------------------------------

Aequus Nox er et atmosfærisk black metal band fra USA med to demoer/EP-er ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Angst Skvadron - Negativitetens Kveletak

Bibleblack - Bleed

Paganizer - Death Plain and Simple

Read More...

lørdag, februar 04, 2012

Q&BA: Pound for pound, is a human body hotter than the Sun?

Read More...

torsdag, februar 02, 2012

Rape in the Bible

Read More...

Richard Dawkins on Creationism

Read More...

onsdag, februar 01, 2012

In Your Words 4

Read More...