søndag, desember 25, 2011

Metal Søndag 25. desember


Lumsk - Troll
Tabu Recordings, 2005

Jeg vet ikke om noen av dere som pleier å lese Metal Søndag husker at jeg skrev om debuten til Lumsk noen år tilbake. Det var et fantastisk heavy metalalbum med genial bruk av norsk folkemusikk. Oppfølgeren Troll er nesten det motsatte. Det er betydelig softere folkerock med bruk av metalelementer her og der. Det er et fint og tungt riff i åpningssporet og det er noen låter her og der som er ganske rett frem folk metal, men hovedsakelig minner Troll om et prog rock album fra 70-tallet. Når jeg sier prog rock mener jeg mer den myke sounden noen av de bandene hadde, ikke at dette er noe progressivt album på noen måte. Så forventer du et album i samme gate som Åsmund Frægdegjevar, så vil du bli skuffet. Nå som jeg har fått fram at dette kan knapt kalles metal i det hele tatt, så vil jeg si at dette er veldig bra folkerock album. Jeg hadde ikke giddet å skrive om det ellers. Atmosfæren er veldig vakker og ganske mystisk til tider. Norsk mytologi og folketro er et tema som interesserer meg, noe som fører til at jeg lever meg inn i lyrikken og får ofte gåsehud av å høre på Troll.

Lumsk kommer neppe til å spille metal igjen. Dette blir det siste albumet jeg kommer til å skrive om av dem. Men i stedet for å hoppe rett på soft rock, så beholdt de noen klare hint av metal på dette albumet. Dermed er noe for oss metalheads, samtidig som at det ikke er for tungt for den nye fanbasen de er ute etter, og det uten at det føles som en lunken mellomting. Så hvis du er ute etter litt softere folkerock for å skape litt variasjon i den ellers så harde platesamlingen din, så er Troll perfekt.

--------------------------------------------

Wrecked er et amerikansk heavy metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Triptykon - Shatter

Samain - Thor

Angra - Lease of Life

Read More...

fredag, desember 23, 2011

I Am Not An Atheist

Read More...

Emergency! I hear waswas

Read More...

onsdag, desember 21, 2011

The Randi Show - NCCAM

Read More...

tirsdag, desember 20, 2011

CONSUMERISM; THE NEW RELIGION

Read More...

Water Fluoridation

Read More...

What Not Even God Could Know

Read More...

søndag, desember 18, 2011

Hitchslap 70 - Christopher Eric Hitchens 1949 - 2011

Read More...

A Proper Cup of Tea

Read More...

Futurama logically PROVES God has no free will!

Read More...

Cryptic Coffin from Mr. Creepy Magic Set

Read More...

Metal Søndag 18. desember


Jaguar - Power Games
Neat Records, 1983

Man kan ikke snakke om NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal for alle dere amatørmetalheads der ute) uten nevne Jaguar. De fleste NWOBHM band holdt fast på metalsjangerens røtter i hard rock og blues rock, mens Jaguar ikke var redd for å kjøre på med full speed og ren metal. De fleste band fra denne tidsepoken var ikke redd for litt råskap, men mange av dem gikk for mer catchy melodier og vage håp om kommersiell suksess. Jaguar ga vist faen i sånt og spilte rett frem rå heavy metal og tidlig speed metal. Det var band som var tøffere hardere, råere enn dem, men Jaguar sto flere hakk over samtlige NWOBHM band. Låtene er simple og rett frem heavy metal, men det er absolutt ingen negativ ting hvis du spør meg. Det er bare solide gitarriff, tøff tromming og null teite ballader eller pop hard rockelåter. Ikke rart dette bandet ofte blir nevnt i sammenheng med de NWOBHM band som inspirerte den første generasjonen av thrashband.

Jaguar fikk kanskje ikke samme kommersiell suksess som Iron Maiden, men de vil alltid bli tilbedt av oss metalheads som virkelig elsker metal. Dette er av de albumene som er dømt til få deg i et godt humør. Null kjedelige rockelåter, bare ren metal. Trommene og riffene treffer hardt, og man føler virkelig at heavy metal er alt livet handler om. Elsker du ekte heavy metal, så elsker du Power Games.

---------------------------------------

Haxen er et amerikansk black metal band med fem demoer ute. Dere kan høre låter fra to av dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Nile - Sacrifice Unto Sebek

Pig Destroyer - Loathsome

Mortiis - Marshlands

Read More...

lørdag, desember 17, 2011

Bible-Inspired Racism





Read More...

fredag, desember 16, 2011

Insufferable Piece of Crap Will Be Dearly Missed

Living wank-drip Christopher Hitchens is no longer living at age 62, having lost his long battle with cancer he put into his body with cigarettes and booze. He has become a corpse. He supported imperialistic wars, he believed women to be inferior, he was an outspoken anti-Muslim, and was generally ill-regarded by whoever was not busy smoking drugs and painting FUCK OFF PAKI on walls.

The intellectual world does not abide many vulgar human beings and Hitchens was proudly among the most vile. During his too-infrequent US TV appearances he would slump into a chair, sweat-ringed and tired, for an eye-rolling debate with people he obviously designated intellectual insects. Perpetually exasperated by everyone, he slurred his words and slouched with such aggressively poor posture it seemed he might ooze out of his chair and onto the floor. He was a man who looked like he smelled of cigarettes.

Link

Read More...

søndag, desember 11, 2011

I CHOSE Islam, Okay!?!?

Read More...

Metal Søndag 11. desember


Type O Negative - The Origin of the Feces (Not Live at Brighton Beach)
Roadrunner Records, 1992

Type O Negative er musikkhistoriens beste gothic metalband. De fokuserte på å være et metalband fremfor å være et gothband, så det er null kvinnevokal, keyboardsmissbruk eller annet gothic fjas. Faktisk er nesten mer en thrash/doom hybrid enn noe gothic. I følge platekontrakten, så måtte de gi ut et livealbum, så Peter Stelle tok bilde av rævhølet sitt og sendte noen overdubbete studioopptak som et fuck you til Roadrunner Records. Det var godt nok for dem og albumet ble utgitt. Det er synd at reutgivelsen ikke har dette coveret. Beste måten å åpne et falskt live album på er å ha publikum rope ”YOU SUCK! YOU SUCK!” og ha dem bue ut bandet etter alle låtene. Den negative atmosfæren sammen med den råe pseudolive sounden er fantastisk. Det føles som et virkelig livealbum. Musikken er som forventet ekstrem mørk, men humoren kommer frem på tross av det. Det er vanskelig å ikke få gåsehud av Peter Steele sin fantastiske og mørke stemme. Den står i sterk kontrast med ropingen og fornærmelsene som blir slengt mellom låtene.

Jeg skal ikke gå for mye i detalj om dette albumet. Det blir som å forklare sluttpoenget til en vits. Både musikken og humoren er fantastisk, og man får lyst til å være der og kaste tomflasker på bandet. Elsker du mørk og bly tung metal blandet med humor, så kommer du til å garantert elske dette albumet, og for den saks skyld alle de andre utgivelsene deres.

--------------------------------------------------------------

Ruinthrone er et italiensk power metal band med en demo ute. Dere kan høre hele demoen på deres Myspace.

Over til metal musikkvideoer.

Electric Wizard - Son of Nothing

Spirit Caravan - Dreamwheel

Dying Fetus - Your Treachery Will Die With You

Read More...

torsdag, desember 08, 2011

Islam is Superior to the West?

Read More...

The Thinking Atheist at Disbelief Discourse November 22, 2011 "The Shell Game"

Read More...

tirsdag, desember 06, 2011

United States of Prison

Read More...

Ask Mr. Deity Anything

Read More...

mandag, desember 05, 2011

Penn Jillette: An Atheist's Guide to the 2012 Election

Read More...

søndag, desember 04, 2011

Conformity

Read More...

Ultimate Zig Zag Card from Magic Wagon

Read More...

The "Jesus Is Imaginary" Debate

Read More...

911 Truther Kid Makes Himself Look Stupid!

Read More...

The Randi Show - Power Balance

Read More...

The Randi Show - Season of Reason

Read More...

Metal Søndag 4. desember


Metal Church - Blessing in Disguise
Elektra, 1989

Etter to klassiske heavy/thrash metalalbum med David Wayne på vokal, så var det Mike Howe sin tur bak mikrofonen. Stemmen hans er mer melodiøs, men ikke mindre kraftig på noen måte og fylte med sterke følelser. Selv om jeg er større fan av den mer skitne stilen til David Wayne, så vil jeg si at Mike Howe er kanskje den beste vokalisten som har sunget for Metal Church. Men all vet at det er riffene som virkelig teller i metal (spesielt i thrash metal), og Metal Church har tonnevis av dem. I tillegg til å ha tonnevis av riff, så er de gode låtskrivere som vet hvordan man skal sette riffene sammen til noe virkelig genialt. Det er partier som man virkelig får gåsehud av. Den låta som virkelig gir meg gåsehud er Badlands. Vokalen sammen med riffene dukker ofte opp i hodet på meg og jeg får en virkelig nostalgisk følelse. Jeg syntes låta var litt småkjedelig første gang jeg hørte på den, men den har bare vokst og vokst over årene. Jeg tror meste av albumet kan beskrives på den måten. Det er ikke full speed thrash med headbangingrytmer hele veien, men det ligger noe dypt i musikken som gjør at det bare blir bedre og bedre for hver gjennomlytning.

Blessing in Disguise er en klassiker på lik linje med nesten alt Metal Church har gitt ut. Dette er essensen av ekte metal. Man kan føle hvert riff som blir spilt, og effekten blir bare sterkere ettersom man har hørt på dette albumet noen ganger. Blessing in Disguise er et album man vil høre på resten av livet.

---------------------------------------

Cangaço er et brasiliansk death metal band med folkemusikkinspirerte melodier. De har gitt ut tre demoer/EP-er som kan høres på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Municipal Waste - Acid Sentence

Impaled Nazarene - Enlightenment Process

Running Wild - Conquistadores
Jeg postet denne videoen for lengesiden med dårligere lyd og bildekvalitet. Jeg bruker av og til å sette på denne videoen som en påminnelse på hvorfor jeg velger metal over all annen musikk.

Read More...

fredag, desember 02, 2011

Cell Phones Cause Cancer?

Read More...